Понеже както казах в заглавието исках нещо стандартно да стане малко по-Ентересно та така се почна....
всъщност почна се още при връщането ни от Миджур-Йосарян спомена че ше ходят с Димо Колев на Мазалат-ние(тъй като отдавна не бяхме уважавали близката нам Стара планина) веднага се навихме-звъннахме ама-ядец!-няма места...звъних на Вальо на заслона-и там греда...прогнозите още бяха неустойчиви и решихме към Чучул...ма нещо ни човъркаше към по-височкото,,,та като светнаха прогнозите за викенда остана само Тъжа-ако не искахме да мъкнем палатка...
Та искахме хем да е не съвсем по пътеките хем да е кръгче хем...абе както казваше на един приятел баба му"хем китки хем-фитки)
*фитка-мисирка(старозагорско)-бел.ав.
Зема да почвам вече пътеписа,а???
Оставихме колата на ВЕЦ Тъжа -форсирахме реката(Тъжа)първо,послеи Армучаланка и захапахме баиря...идеята беше през в.Погледец да се включим в пътеката от Паниците по "кабела"-тъй и сторихме...нататък след Пирова поляна имаше и Ентересни преспички-по 2м. високи още
коуежката атакува ената"с голи крака и без никой вожд"
стигнахме заслончето покрай Пенчовска река,където хапнахме както си му е реда...после-към Русалийски гробища-там колежката рече че не и стига ходенето(баси змея! )и отпраши за Марагидик а аз лежерно се смъкнах към хижата и спасителната бира...
На втория ден щяхме да минаваме през Кадемлията ма още от вечерта ме човъркаше идеята да завъртим през Зелениковец,Плочата,Устриката,Гроба и компания....Румен ни предупреди че -цитирам:"ярдъча е на коляно" ама като си бяхме решили...
голяма врътка...хижата се отдалечава а Кадемлията не наближава... инфото на Румбата явно беше старо-от тогава ярдъча от"на коляно" е станал "на м*де" а някъде -и на мишници...
коуежката е нейде из зеленото-със зум може би ще се открие
Единственото хубаво на маршрута е че постоянно имаш ебаси гледките
До Кадемлията-почти 4 часа мислех да го хапнем за 2,30 както е стандартния през Смесите...
Там леко аперитивче и-бегом към х.Триглав за бира.Чакахме форумна инвазия на върха от към х.Мазалат ма нямаше мереклии
След хижата- надолу по пътя и забихме по крави пътечки да търсим слизане към ВЕЦ-а-бях минавал един път ма тва не ми попречи да се помотаме и тегелираме между ръбчетата-ма пак си имаше убавини-да се чудиш в коя планина си направо
и така-ена (не много)стандартна Тъжа се получи...
Нед Юни 14, 2015 9:31 pm
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Не ми е много ясно откъде точно сте минали, а и карта нямам под ръка, но май пак голямо ходене сте направили. Ние в събота спряхме атаката на Пеещите скали, домързя ни и загубихме смисъла , но и така беше добре. На другият ден слезнахме към Лъгът по една интересна пътека, която ни изненада с това, че беше маркирана, но иначе всичко беше наред, защото изобщо не личеше и трябваше да се търси. Беше много интересно. Димо може би ще напише нещо по въпроса.
Мен жегата взе да ме мори и след идващият уикенд смятам да започвам Рила и Пирин. Да вземем да се организираме за една експедиция до Скакавците, а? Ние със Стефан имаме уговорка и за Рилецкото било и тайната пътека в рило-манастирската гора , може и там дружно да походим?
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ...
Мен жегата взе да ме мори и след идващият уикенд смятам да започвам Рила и Пирин. Да вземем да се организираме за една експедиция до Скакавците, а? Ние със Стефан имаме уговорка и за Рилецкото било и тайната пътека в рило-манастирската гора , може и там дружно да походим?
Ще мислим...Скакавците само от към Маринковица или някъде дето няма клек че вчерашното газене ше ми държи дълго влага
Това потвърждава че в (широките) околности на х. Тъжа е най-породистата синя хвойна(за червена не говорим). Обаче има потенциал за още, май в уикито съм чел, че можела да достигне до 10м, да се надяваме само в чужбина.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Това потвърждава че в (широките) околности на х. Тъжа е най-породистата синя хвойна(за червена не говорим). Обаче има потенциал за още, май в уикито съм чел, че можела да достигне до 10м, да се надяваме само в чужбина.
Да варди Господ!Не знам синя ли беше или червена-на нас ни се видя ЧЕРНА!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети