ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
(не)стандартно до Тъжа

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
(не)стандартно до Тъжа
Автор Съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение (не)стандартно до Тъжа Отговорете с цитат
Понеже както казах в заглавието исках нещо стандартно да стане малко по-Ентересно та така се почна....
всъщност почна се още при връщането ни от Миджур-Йосарян спомена че ше ходят с Димо Колев на Мазалат-ние(тъй като отдавна не бяхме уважавали близката нам Стара планина) веднага се навихме-звъннахме ама-ядец!-няма места...звъних на Вальо на заслона-и там греда...прогнозите още бяха неустойчиви и решихме към Чучул...ма нещо ни човъркаше към по-височкото,,,та като светнаха прогнозите за викенда остана само Тъжа-ако не искахме да мъкнем палатка...
Та искахме хем да е не съвсем по пътеките хем да е кръгче хем...абе както казваше на един приятел баба му"хем китки хем-фитки) Very Happy
*фитка-мисирка(старозагорско)-бел.ав.
Зема да почвам вече пътеписа,а???
Оставихме колата на ВЕЦ Тъжа -форсирахме реката(Тъжа)първо,послеи Армучаланка и захапахме баиря...идеята беше през в.Погледец да се включим в пътеката от Паниците по "кабела"-тъй и сторихме...нататък след Пирова поляна имаше и Ентересни преспички-по 2м. високи още

коуежката атакува ената"с голи крака и без никой вожд"

стигнахме заслончето покрай Пенчовска река,където хапнахме както си му е реда...после-към Русалийски гробища-там колежката рече че не и стига ходенето(баси змея! )и отпраши за Марагидик а аз лежерно се смъкнах към хижата и спасителната бира...
На втория ден щяхме да минаваме през Кадемлията ма още от вечерта ме човъркаше идеята да завъртим през Зелениковец,Плочата,Устриката,Гроба и компания....Румен ни предупреди че -цитирам:"ярдъча е на коляно" ама като си бяхме решили...
голяма врътка...хижата се отдалечава а Кадемлията не наближава... Confused инфото на Румбата явно беше старо-от тогава ярдъча от"на коляно" е станал "на м*де" Very Happy а някъде -и на мишници...

коуежката е нейде из зеленото-със зум може би ще се открие Very Happy Very Happy
Единственото хубаво на маршрута е че постоянно имаш ебаси гледките

До Кадемлията-почти 4 часаSad мислех да го хапнем за 2,30 както е стандартния през Смесите...
Там леко аперитивче и-бегом към х.Триглав за бира.Чакахме форумна инвазия на върха от към х.Мазалат ма нямаше мереклии Sad
След хижата- надолу по пътя и забихме по крави пътечки да търсим слизане към ВЕЦ-а-бях минавал един път ма тва не ми попречи да се помотаме и тегелираме между ръбчетата-ма пак си имаше убавини-да се чудиш в коя планина си направо

и така-ена (не много)стандартна Тъжа се получи... Very Happy
Нед Юни 14, 2015 9:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Мнение Отговорете с цитат
Не ми е много ясно откъде точно сте минали, а и карта нямам под ръка, но май пак голямо ходене сте направили. Ние в събота спряхме атаката на Пеещите скали, домързя ни и загубихме смисъла Smile, но и така беше добре. На другият ден слезнахме към Лъгът по една интересна пътека, която ни изненада с това, че беше маркирана, но иначе всичко беше наред, защото изобщо не личеше и трябваше да се търси. Беше много интересно. Димо може би ще напише нещо по въпроса.

Мен жегата взе да ме мори и след идващият уикенд смятам да започвам Рила и Пирин. Да вземем да се организираме за една експедиция до Скакавците, а? Ние със Стефан имаме уговорка и за Рилецкото било и тайната пътека в рило-манастирската гора Smile, може и там дружно да походим?

Пон Юни 15, 2015 1:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Йосарян написа:
Мен жегата взе да ме мори и след идващият уикенд смятам да започвам Рила и Пирин. Да вземем да се организираме за една експедиция до Скакавците, а? Ние със Стефан имаме уговорка и за Рилецкото било и тайната пътека в рило-манастирската гора Smile, може и там дружно да походим?

Ще мислим...Скакавците само от към Маринковица или някъде дето няма клек че вчерашното газене ше ми държи дълго влага
Пон Юни 15, 2015 5:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Това потвърждава че в (широките) околности на х. Тъжа е най-породистата синя хвойна(за червена не говорим). Обаче има потенциал за още, май в уикито съм чел, че можела да достигне до 10м, да се надяваме само в чужбина.

Вто Юни 16, 2015 9:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
fena73

mislesht написа:
Това потвърждава че в (широките) околности на х. Тъжа е най-породистата синя хвойна(за червена не говорим). Обаче има потенциал за още, май в уикито съм чел, че можела да достигне до 10м, да се надяваме само в чужбина.

Да варди Господ!Не знам синя ли беше или червена-на нас ни се видя ЧЕРНА!
Вто Юни 16, 2015 8:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.