ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Издремец от север?

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Издремец от север?
Автор Съобщение
wanderer142

Мнение Издремец от север? Отговорете с цитат
Здравейте, може ли някой да ми даде кратко упътване за изкачването на Издремец от северната му страна, откъм фермата? Има ли пътека или поне това което съм начертал, според сателитните снимки, дали е достоверно и изпълнимо? Или пък трак, ако има някой!
Благодаря предварително!

Пон Юни 08, 2015 9:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петър

Местожителство: София

Мнение КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ПОДХОДИТЕ КЪМ И ОКОЛО вр.ИЗДЕРМЕЦ Отговорете с цитат
Маршрутът е изчертан много добре. За повече информация виж във форума:
Обща->Велотуризъм->Лакатнишко каране на колела с бирички->отговор> "към и около вр.Издермец"
Пон Юни 08, 2015 10:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wanderer142

Мнение Отговорете с цитат
Мерси много! Това като че е достатъчно. Явно, както и предполагах, зора ще е между рудника и билото. Предвид разлистените дървета, кой от двата е по-панорамен, т.е. дава ли някой шанс за добра 360 градусова снимка?
Пон Юни 08, 2015 11:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петър

Местожителство: София

Мнение Re Отговорете с цитат
Лично не съм забелязал някакъв зор преди билото въпреки, че правехме преход Бов-Своге и гонехме влак. Мисля, че хубави панорамни снимки ще станат от котата с означение:"Izdermec 2". За визуално ориентиране може де се видят снимките от прехода:
https://plus.google.com/u/0/photos/107134206014018464889/albums/6021369244756460097
Пон Юни 08, 2015 12:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wanderer142

Чудесни снимки, вече ги разгледах. При положение, че целта е "обзорният" Издремец, като че по-подходящо става изкачването откъм Запад. Тъкмо няма гора, ще си угодя на погледа!
Мерси още веднъж и успех по пътя!
Пон Юни 08, 2015 1:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wanderer142

Бов - Тръстеная - Лакатник
Не се получи ни от север, ни от юг. Все нещо се случва - миналата седмица се засилих от Пършевица към Лакатник, а се оказа, че тръба в кухнята ми се пробила, сега друго обстоятелство. Аз затова съм се кръстил скитник и ходя сам, за да не развалям рахата на никой наоколо.
Иначе от гара Бов до село Бов е асфалт, а нагоре това, което знам като макадам. По него се стига до самата Тръстеная. С други думи, джип няма да усети, а също става и със служебна или лична нископросветна, към която не питаете особени бащински чувства. Преди едни руини, емблема на постсоциализма, всеки пешак може да свие наляво и да съкрати малко похода си.
Мястото покрай Тръстеная (точно така се казва) е доста красиво. Равно, с едри дървета. Покрай хижата тече ремонт, но вино има.
Длъжен съм да призная, че за това вино се подкокоросах от един друг форум. Също толкова запалени, само че ги пере друга сачма.
Виното според мен е по средата между трапезно и десертно. Хареса ми. Сигурно съм първият пил малиново вино с шкембе чорба, ама все някой трябва да проправи пъртина.
От хижата до село Лакатник ходих по най-запазеният, ясен и видим римски път, по който съм стъпвал. Абсолютна антика. От селото до гарата е добър асфалт, точно 8 километра. Шофьор-човеколюбец ме настигна по някое време, та хванах един влак по-рано.
Та Издремец ми се размина. Засега.
Иначе всички сте канени на 08.07. настоящата година на курбан-чорба, пъстърва на корем и вино в изобилие, на място находящо се на около 2 км над село Лакатник, по пътя за хижата, в ляво. Това е съвсем сериозно. Ако ви се ходи, заповядайте!
Снимки от пътешествито ще кача утре. Приятна вечер!
Вто Юни 09, 2015 8:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wanderer142

Не видях бутон за редакция, та за това пускам нов пост.

https://picasaweb.google.com/100458398585235259646/09062015

Да поясня за курбана - запознах се с човек, кото държи вилното селище Пещере. Та той урежда събитието, покани ме, каза че мога да заведа и 50 човека. Ако ме е качил на черешата, то и аз ви лъжа.
А нощувка на Тръстеная струва 12 лева, храна има доволно, бутилката малиново вино е 7, актуалният телефон е 0886407495
Сря Юни 10, 2015 10:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.