Софийска планина - по билото между Бакьово и Ябланица
Поредна разходка из Софийска планина, този път по северното й било между Бакьово и Ябланица. Объркването на първоначалните планове не попречи на хубавия преход и доброто настроение.
Чудесна разходка! Виждам, че белите маргаритки са нацъфтели вече, така че не намерихте ли и ягоди на някое слънчево място?
Проблема с транспорта там наистина е пречка. Единствения път, когато не съм ходила с кола, хич и не го чаках този автобус, а ходих пеша от Реброво до Батулия. Но Бакьово е далече, няма как...
Чудно ми е как в Ябланица да не работи заведението на кметицата? Като минахме от там преди няколко седмици беше отворено. Но то така или иначе е също толкова далече от спирката, колкото и "Тихов дол".
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Нед Май 31, 2015 3:46 pm
Rincewind
Ягоди имаше, но не и узрели. А коя е тази кръчма на кметицата и къде е?
Близо до хотела е и заведението. Според мен е направено именно заради многото мотористи, които има там. Иначе ако разчита на туристите, ще фалира, едва ли минават и десетина в годината. Познава се по това, че в двора има няколко маси с чадъри. Има обичайните неща - напитки, скара, пържени картофи. Ще гледам да изровя някоя снимка, ако имам, GPS координати за съжаление не мога да дам.
Но и то е в другата махала - Горановец и ви е било далече. Местни хора са ми казвали, че селото е дълго 12 километра и спирката е по средата. Та ако си без транспорт и слезеш в махала Търсава си е приключение. В такъв момент заведението идва точно навреме, да те спаси за малко от жегата и асфалта В хотела не съм ходила, малко е настрани, пък и не ми изглежда като място за планинари
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Нед Май 31, 2015 7:23 pm
Rincewind
Mariana1000 написа:
Близо до хотела е и заведението
Аха, така си и мислех, това ще да е кръчмата "Соня" в Горановец (не знаех, че е на кметицата). Да, тя е точно толкова далеч от "автогарата" на главната махала в Ябланица, колкото и хотелският комплекс, защото той е леко встрани, но тя пък е по-"напред".
Координатите й са N42 52.277, E23 35.817.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети