|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
boris_borisov
|
|
|
|
На снимката, където са отбелязани т.3 и т.4 (вляво от тях), ясно се вижда горски път, който подсича масива на Издремец от запад. Мисля, че това е пътя, обозначен на картата на уикимапиа-та. Всичко ми говори също така, че този път е продължението на пътя от с.Лакатник към хижа Тръстеная (отбивката за хижата е при онова красиво водопадче). Ако идеята не е да се спазва стриктно червената марка, мисля, че този вариант за колело е доста по-приятен и бърз, отколкото да се катери до Чемерника, оттам до т.R10а и т.н.
|
|
|
Пет Май 29, 2015 9:40 am |
|
 |
Петър
|
Re:Към и около вр.Издермец |
|
@boris_borisov,
Става,това е друг вариант,маршрутът е изчертан в BGM и Wikimapia,можеш да се ориентираш по тях. От къде ще избереш да минеш, изборът е твой.
Ако катериш от Лакатник за да се включиш в маршрута губиш около 70м. денивелация, не е много, но ако си минавал от там за разнообразие може и от гара Бов. Пътната настилка:
до 1 и 3-макадам.
2-3 римски път
след 3 горски път,мек.
На снимката малко преди излизане към 3/"долният път"означен 3а/.

|
|
|
Съб Май 30, 2015 9:36 pm |
|
 |
boris_borisov
|
|
|
|
Петър, ти си като ходеща енциклопедия с картинки Дали бих могъл да използвам неизчерпаемите ти знания в търсенето на отговора на следния въпрос, провокиран от твоя по-горен пост: Има ли от х.Петрохан подходящ маршрут, немного по-дълъг от "червения", който да слиза в Бов (а не в Лакатник) и оттам да се качва билото и да се гони западно подсичане на Издремец? Като знам, че в 3 през нощта ще трябва да катеря билото към Тодорините кукли, а в 4-5 да се друсам по камъните в тъмницата към Губислав, ми се прииска да разбера дали няма и резервен вариант с кротко каране по някой черен път от Петрохан та чааак до долината на Искъро, пък и после качване по хубав път от Бов нагоре към Издремец...
|
|
|
Сря Юни 03, 2015 10:56 am |
|
 |
Rincewind
|
|
|
|
 |
 |
Петър, ти си като ходеща енциклопедия с картинки Дали бих могъл да използвам неизчерпаемите ти знания в търсенето на отговора на следния въпрос, провокиран от твоя по-горен пост: Има ли от х.Петрохан подходящ маршрут, немного по-дълъг от "червения", който да слиза в Бов (а не в Лакатник) и оттам да се качва билото и да се гони западно подсичане на Издремец? Като знам, че в 3 през нощта ще трябва да катеря билото към Тодорините кукли, а в 4-5 да се друсам по камъните в тъмницата към Губислав, ми се прииска да разбера дали няма и резервен вариант с кротко каране по някой черен път от Петрохан та чааак до долината на Искъро, пък и после качване по хубав път от Бов нагоре към Издремец... |
Има два варианта (и двата през Заселе), след малко ще уточня с картинки, пък ти преценявай вършат ли ти работа. Само дето "качването по хубав път от Бов нагоре към Издремец" е малко сложна задача, хубавият път след Бов отива към Чемерника, ако ти върши работа.
_________________ Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago) |
|
|
Сря Юни 03, 2015 1:30 pm |
|
 |
boris_borisov
|
|
|
|
 |
 |
Има два варианта (и двата през Заселе), след малко ще уточня с картинки, пък ти преценявай вършат ли ти работа. Само дето "качването по хубав път от Бов нагоре към Издремец" е малко сложна задача, хубавият път след Бов отива към Чемерника, ако ти върши работа. |
Е, вярно, че отива към Чемерника, ама преди да стигне до фермата, при Old Bov Mines, има разклон вдясно по желания от мен път, заобикалящ западно Издремец (тъй ми шепне уикимапията).
|
|
|
Сря Юни 03, 2015 3:48 pm |
|
 |
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1278 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100 |
|
|
Съб Апр 22, 2017 1:21 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|