ЗДРАВЕЙТЕ възможно ли е от Габрово до Карлово с една нощувка на хижа Мазалат през вр. Ботев и хижа Равнец около 24 май.
Пет Май 15, 2015 12:53 am
НИКОЛАЙ Т.
Няма невъзможни неща по принцип,има смислени и безмислени.От Мазалат до Карлово през Ботев и Равнец е много път.Дори и да успееш като време,това ще е едно маратонско бягане и едва ли ще видиш нещо от красотата на планината.
Пет Май 15, 2015 9:21 am
igurbev
Може би по-удачно ще е да преспите на Тъжа. Но от Тъжа също не е малко.
Пет Май 15, 2015 9:32 am
Todor
Re: от Габрово до Карлово
milen09 написа:
ЗДРАВЕЙТЕ възможно ли е от Габрово до Карлово с една нощувка на хижа Мазалат през вр. Ботев и хижа Равнец около 24 май.
Сигурно е възможно, но за мен ще е утрепия. От Габрово не го знам, но по-малко от 30 км. няма да е. Нататък е ясно ~ 3 часа до Тъжа, 4 до Ботев, 2 до Петолъчката, 2 до Равнец и 1 до Карлово. Нещо като 12 часа го виждам за себе си, пак някъде към 30 км.
Много хора биха го направили даже без нощувка.... На мен личния ми комфорт свършва някъде между 20 и 25 км. или 10-12 часа. Зависи разбира се и от багажа....
Отделно по 24 май вероятността за гръмотевична буря на билото на Балкана в следобедните часове е много голяма - т.е. допълнително може да се забавите.
Пет Май 15, 2015 9:38 am
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
Цитат:
ЗДРАВЕЙТЕ възможно ли е от Габрово до Карлово с една нощувка на хижа Мазалат през вр. Ботев и хижа Равнец около 24 май
Това не може да бъде нормален преход. С нощувка на з.Ботев става както трябва. Варианта който описваш е по-скоро за 100х24 (тренировка) или марш на скок - не е за препоръчване.
Да. Там може да си гледаш времената. Само, че от компа. Кат тръгнеш накрая ще ти запарят подметките. Що ви трябва да се гърчите бре хора. Карайте го по-леката. Първи ден Карлово-Хубавец. Втори ден Хубавец-Балкански рози. Трети ден Балкански рози-Левски. Четвърти ден Левски-Кошарата по лятната пътека. Пети ден Кошарата-Бункера (онуй грозното нещо след Петолъчката). Шести ден онуй нещо-Равнец. Седми ден Равнец-Карлово.
Получи се една добра планинска седмица в Карловския балкан, наслаждавайки му се отвсякъде. Не е нужно всеки да тренира за 100х24 (по 100 грама за всеки час в денонощието). По този план стигането до Ехо би отнело около месец. И то с малко повечко напъване И то ако някое от препятствията по пътя (Ботьо или Наско) не те спънат и паднеш под масата им. Тогава става вече сложно. Или невъзможно.
Балканът е един. Другото е общобългарска територия някаква. Велик, велик, велик. Хлъц. Наздраве
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети