Горе в района на Китката традиционните стада коне, зеленина и цветя. След Китката подхванах леко по диагонал нагоре, като ориентир ми бяха характерни камъни, сочещи нагоре. Междувременно снимах полето и продължих към р.Навалийска.
След камъните продължих право нагоре, а по-късно се мушнах в гората. Не знаех точно къде е водопада, но скоро чух шума от доста далече. Той ме направляваше и по слух държах посока.
По-натам излязох на открити скали и го видях далече напред:
Трябваше да повървя още немалко за да го достигна. Появих се над него и видях как водата набира сила по наклона точно над водопада. Снимах видео точно на тази част:
Е, намерих го. Следва кратко слизане под водопада. Останах изненадан, че няма вир или котел. Напротив, водата бие директно в скала, подскача и пръска наоколо. За това хлъзгавите като лед камъни не позволяват да застана точно под него. Ето снимки от водопада. (Слънцето не позволява да се получат добре.)
На връщане реших да хвана пътечката и да я проходя цялата до излизане на открито горе, тъй като на идване вървях където падне. Чух шума на водопад, част от който видях някъде между дърветата на около 150м, под големия. Ако се съди по звука, ще е по-малък. Аз обаче продължих по пътечката, която е учудващо проследима и ме изведе на открито.
Там вече можех да почина и хапна под приятното все още пролетно слънце.
Рисунки по небето:
И хайде обратно към Китката. Жълти теменужки:
Коне на фона на Кочмара:
Кочмара:
Поглед към Карлово:
Слънцето напече. Надолу вече лежерно, за успокояване на нервите, преди завръщане в градската лудница.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пълноценно си се разходил! Да беше се обадил, цяла неделя разцепвахме айляка! Щях и аз да го добавя в колекцията този водопад...
Аз си помислих, че си отпрашил на някъде още в петък, пък на мен само неделята ми е почивна.
Пон Май 04, 2015 8:58 pm
Сотиров
Много красиво!
Брей, че красиво от високото! Водопадът също е чудесен. А пък комбинацията жълти теменужки - тазобедрена кост от динозавър е невероятна находка! Само че се питам, Мислещ, костите там ли си бяха или ти ги занесе заради снимката?
Разбира се, че режисирах снимката. Костта беше наблизо и най-вероятно е от кон или крава. Имаше разни кости горе по пасищата. Жълти теменужки имаше много, но пък какви кичести иглики имаше по шубрака, с по над 10-15 цвята на стрък! Май ще трябва да поровя за снимките на цветя, доколкото съм правил и щом ти е интересно.
Пон Май 11, 2015 11:03 am
Пчелата Жужа
mislesht написа:
Жълти теменужки имаше много, но пък какви кичести иглики имаше по шубрака, с по над 10-15 цвята на стрък! Май ще трябва да поровя за снимките на цветя, доколкото съм правил и щом ти е интересно.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети