Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
iozkan написа:
Живко, и теб не те разбирам, какво не ти е точно ясно ? Човекът търси хора и помоли, ако има желаещи да се съберат и участват в разчистването на пътя от Горски Рай до Горни Лом, има паднали и препречени дървета. Ако има желаещи има, ако не здраве да е. Какво общо имат двата пътя, за които съм писал,че могат да се използват за качване на хижа Горски рай от Чупрене? Е,имат дотолкова, че можем да използваме единия, за да се качим вечерта на хижата. Хижарят предлага да се качим до хижата от Чупрене, по пътя за джипове, (ще ни качи с уазката, ако нямаме автомобили проходими), спи се безплатно на хижата, храна също има, оттам се тръгва да речем на другия ден по пътя за Горни Лом, и почва да се работи. Докъдето се стигне, вечерта се връщаш пак на хижата и си спиш, и така, докъдето стигнем с изчистването на пътя. Просто и ясно е, като има един път проходим, другите да ги зарежем ли да си стоят затворени?
Питам, че не ми е ясно. Значи работата е да се чисти пътя от Г. Лом до Горски Рай, че хижарят го ползва да се качва от там с джипката, така ли?
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ...
Сря Май 06, 2015 10:36 am
t.hristov
Една визуална разходка за тези, които не са били скоро в този район
площада на с.Чупрене -пътя за х.ГорскиРай е вдясно от кулата
маршрутите в червено по билото
табелите в района на х.Горски Рай
по пътя от Чупрене до х.Горски Рай
часната вила на Монбат
на терасата на х.Горски Рай
рибарника и пъстървите край пътя с.Чупрене -х.Горски Рай, до него се стига с нормална лека кола
Сря Май 06, 2015 5:59 pm
tzezko
За сведение на питещите и информиращите
Пътеката до Горни Лом си е пътека и не може да се минава с уазката. Най- много с планински велосипед, каквато идея внушавам, засега успешно, на МТБ- форумни братя. Също така се опитвам да мотивирам и оркестър "Славеите на Студено Буче" да участват в надъхването ни за успешна работа. Така че, може да има и " Елена, Елена-а-а-а, дете на дивата пустиня.....". Има и храсторези. Има и контакт са интитуциите. Имам и да бирализирам белмекенска информация.
Чет Май 07, 2015 11:05 am
iozkan
Цитат:
Питам, че не ми е ясно. Значи работата е да се чисти пътя от Г. Лом до Горски Рай, че хижарят го ползва да се качва от там с джипката, така ли?
Хижарят се качва на хижата от Чупрене. Той отскоро живее във Върбово, и никой рAзумен човек няма да иде от там с кола до Горни Лом, за да се качи след това и до Горски рай. Всичко това, след като може директно да се качи на хижата от Чупрене, освен ако не е мазохист. :
Чет Май 07, 2015 1:48 pm
dido
Re: За сведение на питещите и информиращите
tzezko написа:
Пътеката до Горни Лом си е пътека и не може да се минава с уазката. Най- много с планински велосипед, каквато идея внушавам, засега успешно, на МТБ- форумни братя. Също така се опитвам да мотивирам и оркестър "Славеите на Студено Буче" да участват в надъхването ни за успешна работа. Така че, може да има и " Елена, Елена-а-а-а, дете на дивата пустиня.....". Има и храсторези. Има и контакт са интитуциите. Имам и да бирализирам белмекенска информация.
Черен път е - излиза малко над взривния завод, вървял съм го.
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Май 07, 2015 2:20 pm
tzezko
И в участъка през Попски преслап, покрай Раков ръх ли?
Чет Май 07, 2015 4:31 pm
Pagane
'
Датата фиксирана ли е ? за 13- 14 юни мога ,но 6-7 за съжаление не става , а района е страхотен и си заслужава !
Аз съм навит за 6-7 юни, но не мога за следващата седмица. 13-ти с/у 14 ми е полов ден, за тази година! И ако е тогава отпадам.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Чет Май 07, 2015 8:41 pm
dido
tzezko написа:
Път път, поне за такова го ходих точно до този преслап. В какво състояние беше - не помня, снега стигаше до коляно горе. Преслушах сега един Копиловски съфорумец - вика и от преслапската поляна надолу било път, макар и обрасъл. Участъкът след това в гората - в лошо състояние.
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Май 08, 2015 12:07 am
ggattov
Чак Дидо ме заинтригува и за първи път от N - наброй месеци влизам. За питащите защо трябва да се прочисти пътя според хижаря Митко:
- Защото ако тръгнеш от взривния пеша единия ден до хижата, а на другия минеш до Миджур и се върнеш до взривния (или в обратен ред ) е максимално полезната разходка в района с кръгче Затова Ако тръгне човек пеша от Чупрене и на другия ден иде до Муджур и се върне пак до Чупрене пеша е бая зор и напред-назад по едни и същи път
Успех в начинанието
Пет Май 08, 2015 12:14 am
tzezko
подреждат се нещата
Както обикновено, в авторитарен стил, датата е фиксирана- 6 и 7.06. Мястото е извън границите на биосферен резерват "Чупрене". Регионалният министерски началник, отговарящ за защитените зони приветства идеята. Началникът на охраната обещава и лично съдействие. Предстои пазарлък с горското за едно агне. Кръгчето, описано от ggatov по-горе, наистина е много красиво и утре възнамерявам да го пробвам в двете му третини.
Пет Май 08, 2015 2:50 pm
igurbev
Mariana1000 написа:
(между другото на 6 юни е "Wild Goat Run" на Козя стена, така че ако някой е любител на бягането и чистенето ще трябва да избира )
Ха, ха, тъкмо си търсех основание да не ходя на Козя Стена. А и то следващата седмица е обиколката на Витоша. Ще взема да се присъединя към Живко да спретнем едно тренировъчно до Миджур докато се возите на уазката.
dido написа:
tzezko написа:
Път път, поне за такова го ходих точно до този преслап. В какво състояние беше - не помня, снега стигаше до коляно горе. Преслушах сега един Копиловски съфорумец - вика и от преслапската поляна надолу било път, макар и обрасъл. Участъкът след това в гората - в лошо състояние.
Бе и аз съм го минавал и насам, и натам, и не се сещам в кой учатък е пътека - все пътища са, обикновено с повече от една вариации. А да - над взривния минахме по нещо, дадено като пътека на BgM и бая кожа и екипировка оставихме по тръните.
Пет Май 08, 2015 4:26 pm
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
igurbev написа:
А и то следващата седмица е обиколката на Витоша. Ще взема да се присъединя към Живко да спретнем едно тренировъчно до Миджур докато се возите на уазката.
О, супер, да не го мисля маршрута тогава, само че ако сериозно мислиш да тренираш аз няма да мога да те следвам. Вальо и Ели ще идват ли?
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ...
Съб Май 09, 2015 10:47 am
igurbev
Йосарян написа:
О, супер, да не го мисля маршрута тогава, само че ако сериозно мислиш да тренираш аз няма да мога да те следвам. Вальо и Ели ще идват ли?
Хубав план е да се спи в петък на хижа Миджур, че да потеглим рано в събота нагоре. Но има цял месец до тогава - ще се разберем. А дали ще идват - те да си кажат
Направо образувах интерес след тези коментари(особено последните )Да земем да дойдем и ние ли...че да ве видим с тоя-оня пак
Лошото е че само за два дни няма да успеем да свършим кой знае колко работа ако искаме и да походим нагоре...все пак и пътят ни е доста
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети