Автор |
Съобщение |
JimBoj
|
|
|
|
Предстои ни опит да качим Джангала ако даде време в неделя, но преди години имахме интересно изживяване с тази пътека от Попово езеро през улея. Бяхме голяма група и от Безбог отивахме на Тевно, но на поповото се разделихме аз и Цветето, решихме да се разходим повечко да качим Джано, Демиркапийска и през Дясна Краледворска да стигнем до Тевно. Отпарашихме ние напред а другите останаха да лежат по поляната край езерото. разтъпчехме се ние обиколихме Всичко което бяхме планували и се шегуваме,
- отиваме на заслона а групата я няма, ха ха ха ....
Ха ха ама наистина я няма, брее притеснихме се , тя лава краледворска, не че няма някои и друга дребна особеност като се обикаля пряспата, но все пак е доста по кратко от колкото през двете порти и върха и след час тъкмо да се шашнем мощно, гледаме притеснено в посока на портите и хоп те ни изненадаха в гръб идват от към Джангала
Трета част от групата тръгна по късно от Безбог щото пътуваха от СЗ в същия ден
и те пристигнаха от същото място с ясното убеждение че това е лява клаледворска бррррр
И тогава оня улей го кръстихме Моминото пенджере, щото порта не е....
Оказа се, че там на езерото на едни голям камък официалната пътека прави ляв завой със слизане на долу, а напред тръгва пътека гъсто маркирана с пирамидки и двете групички газ напред и на горе, и така аз още не съм минавал от там, а другарчетата ни минаха, е не се качили върха, нямало и върховистка фракция с тях, но ако
тогава
|
|
|
Чет Юли 23, 2009 11:08 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Мдааа. Това в момента е лееко променено. Левия завой надолу (зелено маркиран) все още си е там разбира се. Нагъсто маркираните пирамидки направо обаче в момента са разритани в продължение на около 200 метра за да няма подобни обърквания.
Всъщност преди няколко години, при първото ми ходене към Тевното езеро от Безбог и аз се заблудих по пустите му пирамидки и хванах към Джангала без да се усетя. Преди 2 седмици нарочно минах по тая пътека да я огледам отново, а и да загледам насам-натам дали водят други криминални пътечки къмто връо.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Юли 23, 2009 12:07 pm |
|
|
dobrudjan4e
|
|
|
Ще използвам тази тема... надявам се да няма сърдити .
След 100-те км на Стара планина се обади лека болежка, та този уикенд направих една стандартна разходка в Пирин :
х.Безбог - Попово езеро - Момини езера - Джангал - Оранжеви точки - Тевно езеро. Връщане през Краледворската порта.
Снимчоци тук.
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Пон Юли 27, 2009 10:00 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
И аз в петък...изпуснали сме тоз завой на ляво и право към връо. После по оранжавите точки...
Ето една луна над Тевно, ужасна е , правена е от ръка, ама от сърце
|
|
|
Пон Юли 27, 2009 11:42 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
ОО, Цеци, ти пак ли на 100-те км? Явно първия път и болката тогава не те е спряла
Но щом е намаляла, явно е с тенденция към затихване?
Стандартната разходка за отмора ли е била
Ирина, луната е екстра, нищо че е мътна
Сря Юли 29, 2009 3:35 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4317 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Сря Юли 29, 2009 4:24 pm |
|
|
bitterman
Регистриран на: 29 Юли 2009 Мнения: 280 Местожителство: ГРАД ДОБРИНИЩЕ |
|
|
|
Ас преди седмица качвах ДЖАНГАЛ наи добрия маршрут според мене е от валявишките езера от там е наи добре
_________________ Пирин планина номер 1 |
|
|
Сря Юли 29, 2009 6:02 pm |
|
|
dobrudjan4e
|
|
|
|
|
ОО, Цеци, ти пак ли на 100-те км? Явно първия път и болката тогава не те е спряла
Но щом е намаляла, явно е с тенденция към затихване?
Стандартната разходка за отмора ли е била |
Ами пак да... трета година . Ама резултата ми с всяка година става по- лош, не знам догодина дали ще се вместя в 24-те часа.
Лявото коляно ми прави грижи, лекувам го с ежедневно каране на колело .
За мен беше отмора, защото аз бях най- бързоходния в групата .
|
|
Сря Юли 29, 2009 11:05 pm |
|
|
Niksi
|
|
|
Маратонецо...а къде са снимките от 100-те км. на Стара планина..?? /докога че ги чекам..??/.
Инак добре сте се разтъпкали из Пирина. Аз пък се "отдадох" на хубавицата Рила за 4 дни...
По-здрави..
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Чет Юли 30, 2009 12:35 am |
|
|
Kat
|
|
|
|
абе, Цеци, болките в колената да се лекуват с напрягане от карането на колело, ми се струва неразумно (тук бих сложила иконка на човече, което размахва пръст ама няма)
Начи да смятам, че сте се прибрали на 26 т.м. обратно на Безбог? С лифта ли надолу? Случайно не видяхте ли продавача на книги, който киснеше до пътеката, близо до езерото
В неделя на Безбог (че и навсякъде из Пирин) имаше яка мъгла. На снимките ти няма такова нещо. Не си ли снимал от неделята?
Какво става с палаткуването на Тевно?
Поздрави!
Чет Юли 30, 2009 10:43 am |
|
|
dobrudjan4e
|
|
|
Да в неделята към 15:00 бях на Безбог. За съжаление не съм видял продавача...
Почти не снимах освен 2-3 фотки сабахле около Тевното.
Палаткуването е 2 лв. на човек. Бирата е по 3 .
|
|
Чет Юли 30, 2009 12:23 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
|
|
Да в неделята към 15:00 бях на Безбог. За съжаление не съм видял продавача...
Почти не снимах освен 2-3 фотки сабахле около Тевното.
Палаткуването е 2 лв. на човек. Бирата е по 3 . |
А бе аз те видях, но вече беше далечко и се чудех ти ли си или не си ти. В крайна сметка реших да не зарязвам книгите и да хукна на "разузнаване". Нищо де, другия път.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Чет Юли 30, 2009 1:10 pm |
|
|
dobrudjan4e
|
|
|
Другия път ще му пием по бира, то е ясно .
|
|
Чет Юли 30, 2009 9:58 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пет Юли 31, 2009 8:56 am |
|