Здравейте на всички Налагало ли ви се е да вземете чужда екипировка или оборудване? Наемали ли сте или търсили ли сте да наемете от сайтове, фирми или хора, които отдават под наем такъв тип оборудване? Питам защото ми предстои един трип, а нямам никаква екипировка, а и нямам пари сега да купя всичко
Сря Апр 29, 2015 4:15 pm
t.hristov
Магазин Стената в София
Сря Апр 29, 2015 4:56 pm
timodim
Здравейте,
Лятото ще е преходът. Ще е около 5-6 дни като тръгнем от някоя западна точка на Стара планина и ще вървим на изток, като целта е да спим на палатки, а не по хижите. Ще ми трябва раница, палатка, спален чувал, щеки, предполагам някакъв газов котлон, GPS за всеки случай, соларно зарядно за телефон и сигурно още 100 неща
Ами до лятото има време. Събирай пари и пазари. Тези неща дето си ги изброил не ги дават ей така под наем. Под наем можеш да си вземеш инвентар за зимно планинарство - снегоходки, ски и т.н. Друга работа е ако намериш познати които да ти услужат с туй онуй. Ама с всичко изброено - едва ли
Може и на старо да се купува. Има безброй обяви по разни продавалници и базари
Чет Апр 30, 2015 10:06 am
Mariana1000
Предполагам, че всичко може да се вземе от някъде, например във Вертикален свят мисля имаше раници под наем. Ако е за един-два дена става. Но ако ще ходите една седмица например - 7 дена по 10 лева са 70 лева. По-добре е човек да си вземе една евтина раница за толкова или на старо и да си я има и за други случаи. А така хем ще си дал парите, хем при следващо ходене ще се чудиш пак откъде да вземеш. Същото е и за другите неща, само GPS-а може би ще ви излезе по-скъпо, ако си го купите.
Извинявай, че ще се намеся за избора на маршрут, защото не влиза това във въпроса ти, но щом нямате екипировка, предполагам че нямате и голям опит. Сигурни ли сте, че искате да започнете със Западната Стара планина? Защото тя не е точно мястото, където човек трябва да се учи, а по-скоро съм забелязала, че може да откаже начинаещите от планинарството завинаги
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
........
Извинявай, че ще се намеся за избора на маршрут, защото не влиза това във въпроса ти, но щом нямате екипировка, предполагам че нямате и голям опит. Сигурни ли сте, че искате да започнете със Западната Стара планина? Защото тя не е точно мястото, където човек трябва да се учи, а по-скоро съм забелязала, че може да откаже начинаещите от планинарството завинаги
Щом Управителя на Западния Балкан казва така, значи е така. Минете на изток. Там е ясно всичко.
Чет Апр 30, 2015 3:29 pm
timodim
Мерси хора За раниците наистина, ако цената е такава за ден, няма смисъл да се наема. Ще проуча в този магазин. Имаме си опитен планинар в групичката и той има бойната задача да ни измисли маршрута, така че на този етап няма да се притесняваме за това А настина ще трябва списъкът да се прочете много внимателно, че има неща, за които дори не съм си е помислял
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети