ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Питане: Яворов - Влахински ез. - х. Синаница ...

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Питане: Яворов - Влахински ез. - х. Синаница ...
Автор Съобщение
nacho

Мнение Питане: Яворов - Влахински ез. - х. Синаница ... Отговорете с цитат
В неделя тръгваме по маршрут: х. Яворов - Влахински езера - х. Синаница - Муратово езеро - заслон Кончето - х. Яворов. Общо взето се запознах с маршрута, но да попитам някой може да даде идеи. Първия маршрут е малко страннен: От Яворов до Суходолското езеро, където смятаме да отседнем и без раници да отскочим до вр. Пирин и да се върнем в "базовия лагер" Smile Тук приемам предложения, като се знае, че групата е доста разнородна и няма вариант да се правят тежки преходи и трябва да се отиде до вр. Пирин. Втори ден от Суходолското езеро през Суходолски превал надолу и нагоре към Голямото Влахинско. Трети ден През циркуса Гергийца към х. Синаница. От там към Муратово езеро. Там групата се разделя на 2 и по слабата тръгва надолу към Банско, а другата към заслон Кончето. Тук питането ми е как е най-добре да се стигне от Муратово езеро до вр. Вихрен без да се губи височина? От там е ясно: заслон Кончето и обратно при колите и право в Джаза Smile Аааа, и още един въпрос: Как е пътя до х. Яворов? Със средно статистическо Пежо 306 ще мога ли да стигна? Приемам всякакви идеи за подобряване на маршрута! Благодаря предварително (може би на dido или speedy)!
Вто Юли 28, 2009 5:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Здрасти,

тоя преход от Суходолското езеро до в. Пирин и обратно си е доста път. Не знам дали ще се справите за един ден, особено ако сте по-голяма група. Ето малко статистика за маршрута:

В едната посока: дистанция 9.7 km, 749 м качване, 998 м слизане (в. Пирин - Суходолско езеро)
Отиване и връщане: дистанция 19.4 km, 1747 м качване, 1747 м слизане.

Маршрута е тежък като цяло, има доста специфични участъци, които спъват хода - пътеки през клек, каменни пасажи на няколко места, Жандармите и ръбът между клека и пропастта при циркуса между Безимен и Даутов връх. Вода по пътя няма с изключение на един извор, 100 м под превала Даутов/Каменишки връх (диаметрално противоположно на Даутовото езеро спрямо билото).

За качването от Черната вода до Влахински езера - внимавайте с началото на пътеката, не се намира съвсем лесно.

За пасажа от Муратово езеро до Вихрен - тръгвате по суходолието между Муратов и Хвойнати връх към Влахинския превал. Вдясно тръгва пътечка с пирамидки, която постепенно изкачва Хвойнати връх по южния му склон. По дъното на суходолието върви друга пътечка в посока превала, не гоните нея.От Хвойнати връх слизате по камънака до Кабата и оттам нагоре към Вихрен. Загубата на височина е малка, само от Хвойнати до Кабата (50-на метра).

Пътят до Яворов е ок за 306, но ще ви се отвинти главата от лашкане по чакъла нагоре.

Вто Юли 28, 2009 6:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Брех! Интересен маршрут сте начертали. Това ходене от Суходолско ез. до в. Пирин е доста тежко. Може числата които Дидо е дал да ви се видят поносими, но имайте предвид, че и терена не розов, доста разнообразен и има кофти моменти - теснини, клек, камънаци. Дано няма мъгла, че има тук там объркващи места. При всички положения трябва да предвидите слизане до извора над Даутово ез., тъй като ще се наложи попълване на водните запаси. Вероятно сте подготвени, но все пак имайте го предвид.

Вто Юли 28, 2009 8:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Gamina

Мнение Re: Питане: Яворов - Влахински ез. - х. Синаница ... Отговорете с цитат
nacho написа:
Втори ден от Суходолското езеро през Суходолски превал надолу и нагоре към Голямото Влахинско. Трети ден През циркуса Гергийца към х. Синаница. От там към Муратово езеро. Там групата се разделя на 2 и по слабата тръгва надолу към Банско, а другата към заслон Кончето.

Тук пък на мен ми се губи нишката Rolling Eyes Не съм наясно много-много с Пирин и затова питам - идеята е да слязат от Суходолския превал до долината на Влахинска, от там да се качат към езерата, да ходят към Синаница и после да се върнат отгоре през Кончето, или?
Наистина не съм наясно Oops Слизането към реката и качването ми се губи.
Вто Юли 28, 2009 11:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
nacho

Благодаря, за бързия и компетентен отговор! Това с вр. Пирин при това положение може и да го оставим за следващия път като сме по-компактна група. Така ще изместим маршрута с един ден и може да се скрием в х. Синаница, че за вторник-сряда май го дават малко да се развали времето. За пътеката от Черната вода до Влахински езера четох в другата тема и там си (dido) достатъчно подробен (даже ще си го принтна за всеки случай). И да попитам някакви тракове дали се намират по тези участъци.
Speedy: Подготвени сме психически, но физически сме "офис мишки" и всяка година на кой коляно, на кой глезен ...
Gamina: горе долу си оговорил на въпроса си Smile отвори една карта и проследи това което съм написал и то ще се очертае, ако все пак не ти е ясно ще ти го начертая на една карта и ще го кача тук малко по-късно, че сега бързам ...
Сря Юли 29, 2009 8:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Еми имам тракове, но мисля е най-добре да ти прекомпилирам картата на Пирин от BGMountains с тези пътеки. Дано ми остане време днеска-утре за това.

Сря Юли 29, 2009 4:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

Емо се занимава с компилирането. Човеко обаче зачезна нейде по Карибите тия дни да ни нагледа банките, та трябваше да се препотя сам.
Все пак си заработих една бира като ме видиш, ето ти един линк с прясно прекомпилирана карта само на Пирин - цъкни за теглене.

Това е инсталер, който ще ти инсталира само картата на Пирин. Условието е да имаш предварително инсталиран гарминския МапСорс. Картата ще се качи като отделен мапсет, качва се в машинката по обичайния начин през МапСорс-а. Картата е безплатна, забранена е за комерсиална употреба и данните в нея не могат да бъдат ползвани в комерсиални продукти (според лиценза).

В тази карта има следните неща в повече спрямо официалното издание:
- пътека Черната вода-Суходолски превал
- пътека Черната вода-Влахински езера
- пътеките Черната вода-Синаница през Гредаро и ридът на Гергийца (хоризонталната дето държи 1900 м)
- пътеките от Илинденци през кариерата до Шаралията, Конски кладенец и Синаница
- два броя пътеки от х. Синаница до в. Синаница за бързо качване на върха
- пътеката Банско-х. Бъндерица (цялата)
- пътека х. Безбог - Десилишко езеро
- пътека х. Безбог - в. Десилица.
- пътека х. Безбог - ридът на Ушиците
- пътека в. Десилица - Мочарата
- пътища под х. Безбог

Тези пътеки ще влязат в следващото официално издание на BGMountains, това е изпреварваща версия един вид.

Поздрави ...

Чет Юли 30, 2009 11:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Jores

Дидо страшен си ! Very Happy
Тъкмо и на мен ми предстои ходене по тези места
Мерси Clap
Пет Юли 31, 2009 12:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nacho

Дидо е номер 1! Smile Бирите ги имаш, само да се засечем! Другата седмица (3-9.08.2009) сме горе по Пирина. Наздраве! Идем!
Пет Юли 31, 2009 8:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.