Автор |
Съобщение |
stefansmail
|
|
Вто Апр 14, 2015 8:07 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
Благодарение на Станимир Станчев от Ловеч
|
|
|
Вто Апр 14, 2015 8:54 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
|
|
Благодарение на Станимир Станчев от Ловеч |
нали той интернетизира половината хижи в Ст.Планина
|
|
|
Сря Апр 15, 2015 8:20 am |
|
|
Irha
|
|
|
Не само интернетизира хижи...
Негова е и основната заслуга за фотоволтаичната система на х.Амбарица.
|
|
|
Сря Апр 15, 2015 12:14 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Браво на човека!
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Апр 16, 2015 9:40 am |
|
|
Balkandjiq
|
|
|
|
Тоя пост бях решил да го пусна преди няколко дни,но се отказах.След като обаче продължава политиката да се затварят устите на "неудобните" и да се бастисват постове на общо основание с калъчката-то не ми остава нищо друго...
Стремил съм се да няма абсолютно нито една дума,която да замяза на цинизъм.Пък да видим дали ще оцелее поста до сутринта или ще изчезне и той към коша...
Още много хора помагат.За никой тук няма и ред.Сещам се за поне няколко души.Примерно за бай Милен Неделчев.
https://www.facebook.com/milen.nedelchev.5
http://www.mjbg.com/content/html/bg/bg-navbarframeset.htm
Няколко години подред дава по 1000лв. за карловските хижи.
Вместо това тук във форума сме заляти от героичните подвизи на главния маркировач на републиката и групата хора гравитиращи около него.Че и раздел чак му се направи.Догади ми се вече да чета почасовата хронология къде днес бил плеснал марка,къде вчера бил ковнал пиронче...
И всичката тая дейност със съмнителна цел.Щото все си мисля че:
-"когато направиш добро е хубаво да го хвърлиш в морето,та ако рибите го не видят,то Господ да го види".
и че
-"когато се прави добро е редно лявата ръка да не знае що върши дясната"...
А за мене са от значение и другите,ония лошите,капиталистите,дето "като имали бол пари-дали"...И щото в днешно време бая от нещата стават с нещо сухо,книжно...Не става тя тая работа само с коване на табели и пирони и мацане с боя.
И ако утре ида да си купувам масло за колата и единия го дава за 30лв.,а другия за 40лв.,но втория знам че подкрепя някоя хижа,то ще взема от него.Нищо че е по-скъпо.И мисля че още бая хора ще сторят така...
Не знам как да го кажа по-меко,но тоя форум тотално затъпя.Превърна се в рупор на егото и индивидуализма на един конкретен човек(и антуража му).В място на което денонощно да се славославят и превъзнасят делата Му.После се смеете на клакьорите около Дизела...
Ми дайте си сметка че може и други хора да допринасят с нещо.Че дори и тъпия балканджия дето по цял ден псува,може и той,ей така,по погрешка да е допринесъл за пустото българско планинарство с нещо...Но да предпочита да си знае само той кога и какво е било...
Кому и за какви цели е нужна цялата тая показност!?Маскирана под добрите думички "популяризация" и "организиране"!?Щото той и пътя към ада бил застлан с добри намерения...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
http://hubavetz.com/ |
|
|
Вто Апр 21, 2015 3:35 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Balkandjiq За маркирането не съм съгласен с теб. Както и с Дидо и някои други хора. Там трябва да има показност. Да се говори. Да се показва и разгласява. Защото тези които трябва да го правят (най-вече по билото) нищо не вършат. Така с приказване се намират нови съмишленици. И по-голяма част от работата може да се свърши за по-кратко време. Това е за билната пътека. За останалите също е добре да се говори и разяснява. Защото как иначе хората ще разберат, че тези пътеки ги има, че са добре маркирани и че по тях може да се ходи без страх от объркване. За какво се правят - не вярвам някой да ги нацапа дърветата ей така щото му е останало малко боя от пролетното боядисване на беседката. И най-вече се радвам когато се говори за тези неща заради онези люде от които зависи маркирането в България. Повечето от организациите четат този форум, ако не четат има други които го правят и после им казват. И когато разберат, че нещо е направено и подчертано, че е без тяхна помощ и подкрепа ги хваща яд. А може и да не им пука. Все тая - важното е, че вече не могат да се тупат в гърдите и да се хвалят, че това е тяхно дело. Защото има доказателства в обратното. И след като излезе някъде информация, че еди кои си (примерно Парк ЦБ) за миналата година са усвоили еди колко си милиона и с тях са направили еди колко си километра нова маркировка може да се сметне много лесно дали това е така или парите са отишли някъде другаде. И да им се потърси сметка. Не че това ще има кой знае какъв ефект, но все пак ще е нещо. Което на тях няма да им хареса. И следващият път ще се оглеждат повече какво пишат и казват.
Виж там където има по-така пътеки, дето по-така не трябва да се разгласява за тяхната украса може и по друг начин да се действа. Дезорганизирано както му казват. Но те са малко в сравнение с всички останали.
А че когато помагаш на някоя хижа или където и да е другаде и го правиш просто защото искаш и можеш - за това си прав, че не трябва да се разгласява. Но е добре ако друг го прави. Защо да не знаят хората кои са добрите люде у нази. Това също е начин и други да искат да са като тях и други да се включат и помогнат. С мълчание нищо не се постига. Както ти си казваш каквото искаш, така и всеки друг трябва да го прави. Важното е да се говори и показват добрите неща. Ако не бяхме мишки в тази държава нещата щяха да са далеч по-розови.
|
|
|
Вто Апр 21, 2015 9:36 am |
|
|
Balkandjiq
|
|
|
|
Бачо Димо,това което си написал е така.Само че аз говорих за съвсем други неща.Притеснява ме не толкова популяризацията,а това кой я прави и какви цели преследва от цялата тая работа.Познавам доста добре психологията на такива хора,знам им манипулативността и иезуитщината и честно казано ми е ясно накъде ще върви форума оттук насетне...То вярно че тук е някъв форум в интернет,но не можеш да ме убедиш че който е злобен и тираничен "в малкото",може да бъде същевременно Майка Тереза "в голямото".Доброто дърво дава добри плодове,лошото дава лоши.Това е...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
http://hubavetz.com/ |
|
|
Вто Апр 21, 2015 12:26 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
Не само интернетизира хижи...
Негова е и основната заслуга за фотоволтаичната система на х.Амбарица.
|
Я и аз да пусна една снимка на същия человек от зимата на далечната 1996 един трети март, когато хижата Плевен пращеше от народ и се спеше и по коридорите - тоя най-червения в ляво, затънали някъде из гората на Джендема:
|
|
|
Вто Апр 21, 2015 3:35 pm |
|
|
Irha
|
|
|
Бих искал само да спомена, че една инвестиция в оборудване за фотоволтоична система за хижа е над 10 хил. лева
Като стана въпрос за хора помагащи на хижите, бих искал да спомена и Бочо Бараков от Карлово.
Дай Боже да има повече такива Хора !!!
Последната промяна е направена от Irha на Вто Апр 21, 2015 5:32 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
Вто Апр 21, 2015 5:01 pm |
|
|
zezo
|
|
|
И добре, че не четат планинарския форум
|
|
|
Вто Апр 21, 2015 5:27 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Пак се получи смешка. Отговор след мнение, което после обаче е поправено. Ходи разбери смисъла
|
|
|
Вто Апр 21, 2015 5:40 pm |
|
|
zezo
|
|
|
Е, то не е поправено съществено, а и отговорът ми не е насочен към това мнение. Просто хората си действат без да ги е еня какво пишат за тях из форумите. Мнението на хижарите на които са помагали е много по-показателно
|
|
|
Вто Апр 21, 2015 5:44 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
Много хора са помагали по един или други начин на хижарите в Стара Планина. Всеки е направил по нещо, кой по-малко а кой повече.
Никой от тези хора не е търси слава или значимост. Всичко е от сърце и душа.
|
|
|
Вто Апр 21, 2015 5:51 pm |
|
|
Irha
|
|
|
Нека се пусне една нова тема за хора, които са помагнали на хижи и хижари у нас
|