издирваме координати на хижите в Сърнена Средна гора - източно от Хисаря до Сливен и между двата основни пътя - Подбалканския и магистрала А1. Данните са за да се сложат в картата BGMountains (оказа се, че нямаме никакви хижи там).
_________________ Бутам след осмата бира
Последната промяна е направена от dido на Пет Май 08, 2015 5:41 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Чет Апр 09, 2015 7:03 pm
irina
Може би ще се помотая от Калофер към Свежен, Каваклийка. До Морулей чак няма да стигна. Хижа Братан май вече не работи.
Чет Апр 09, 2015 9:09 pm
ieronimus
Re: !!! Хижи в Сърнена Средна гора !!!
dido написа:
Здравейте,
издирваме координати на хижите в Сърнена Средна гора - западно от Хисаря до Сливен и между двата основни пътя - Подбалканския и магистрала А1. Данните са за да се сложат в картата BGMountains (оказа се, че нямаме никакви хижи там).
Имам трак на маршрут: Каваклийка-връх Братан /там има нещо като хотел, който преди три години и февруари 2015 г. не работеше, като минавах. До него има къща, която ми се стори обитаема/-хижа Свежен-село Свежен, но...нямам идея как бих могъл да го кача тук. Ако има мераклия от Ст.З, давам машинката да го свали, координатите на хижите ги има.
Хижа Каваклийка се стопанисва от туристическо дружество "Средногорец" Чирпан. Тук инфо - http://td-chirpan.com/index_hut.html
Хижа "Свежен" разбрах, че е частна собственост. Има сайт с координати.
Хижа "Мурулей" се стопанисва от ТД "Сърнена гора" Стара Загора Тук инфо - http://www.bulgarian-mountains.com/Huts/Sredna_gora/hija-moruley
Има пътеводител на Чорчопов за Сърнена средна гора. Там има подробни описания на маршрутите в района, мога да видя дали нямаше координати на хижите.
Миналата година познати маркираха маршрут - хижа Мурулей-връх Мурулей. Мога да попитам дали са направили трак, но ме съмнява.
Ако имаш конкретни въпроси, питай.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пет Апр 10, 2015 9:39 am
dido
ieronimus написа:
dido написа:
Здравейте,
издирваме координати на хижите в Сърнена Средна гора - западно от Хисаря до Сливен и между двата основни пътя - Подбалканския и магистрала А1. Данните са за да се сложат в картата BGMountains (оказа се, че нямаме никакви хижи там).
Имам трак на маршрут: Каваклийка-връх Братан /там има нещо като хотел, който преди три години и февруари 2015 г. не работеше, като минавах. До него има къща, която ми се стори обитаема/-хижа Свежен-село Свежен, но...нямам идея как бих могъл да го кача тук. Ако има мераклия от Ст.З, давам машинката да го свали, координатите на хижите ги има.
Хижа Каваклийка се стопанисва от туристическо дружество "Средногорец" Чирпан. Тук инфо - http://td-chirpan.com/index_hut.html
Хижа "Свежен" разбрах, че е частна собственост. Има сайт с координати.
Хижа "Мурулей" се стопанисва от ТД "Сърнена гора" Стара Загора Тук инфо - http://www.bulgarian-mountains.com/Huts/Sredna_gora/hija-moruley
Има пътеводител на Чорчопов за Сърнена средна гора. Там има подробни описания на маршрутите в района, мога да видя дали нямаше координати на хижите.
Миналата година познати маркираха маршрут - хижа Мурулей-връх Мурулей. Мога да попитам дали са направили трак, но ме съмнява.
Ако имаш конкретни въпроси, питай.
П.П.-Оправил си запада и изтока, видях .
А да, механична грешка запад-изтока.
Ако не измислиш по-добър начин, качи билетче с данните на http://mountain.bajhui.org/trac
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Апр 10, 2015 12:56 pm
netman220
Здравейте.
С координатите на хижите долу-горе се справихме, освен координатите на заслон Хайдута (все пак, ако имате координати ги пратете - ще са от полза за сверяване на данните). Драги съфорумници, ще ви замоля, ако имате координати на важни обекти и тракове на преходи из този край, да ги пратите в тракинг системата. Това ще е от голяма полза за правенето на картата.
Поздрави: Александър
Пет Апр 10, 2015 10:31 pm
ieronimus
Dido...
Все едно ми пишеш на мандарин.
Идея нямам какво означава билетче.
Ще помоля приятел да качи трака тук или където си посочил.
Обиколил съм всички хижи в Средна Гора-имам доста тракове-ще ги кача тук ако трябва,но вие търсите май само най-източните.
Участвах в маркирането на участъка х.Морулей-вр.Морулей-мисля че имам трак и за там-на офрм картата хижата е дадена с неточни координати(скоро ще се маркира и подхода от север-с.Едрево-х.Момина сълза-вр.Морулей)Друга група маркира подхода от с. Колена към хижата.
Пътеводителя на Чорчопов го имам на книга-все още го има и в нашето дружество(май)-мога да го предоставя за сканиране ако не се намери електронен вариант.Има доста схеми,които могат да са от полза.
Вто Апр 14, 2015 9:38 am
ieronimus
fena73 написа:
...............
Пътеводителя на Чорчопов го имам на книга-все още го има и в нашето дружество(май)-мога да го предоставя за сканиране ако не се намери електронен вариант.Има доста схеми,които могат да са от полза.
И аз го имам на книга, очаквам една другарка да си спази обещанието и да ми го даде свален на диск, тез дни.
Сложих билетче. Пообърках се малко, две са, едното е празно. Да се гледа #192. Не съм пипала нищо по трака, изправете го на местата където съм правила отбивки Дано съм се справила, ако има нещо объркващо питайте!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети