ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
На Великден по Пътеката
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Предишната тема
Следващата тема
На Великден по Пътеката
Автор Съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

Мнение Отговорете с цитат
todor__x написа:
Петосруйната чешма, с беседката, виж от миналата пролет, е бившия пионерски лагер на Ришкия проход, над Крумовия мост, като се отива на север.

За беседката под Голямата нива е на север от с.Манолич и с.Каменско, пак го има в някоя от темите по Риш.

Туй първото го знам де е. Има ли място за една палатка около 21 м2. Че да взема хлапетиите. Ама и колата до там, че туй нещо тежи доста Smile
Съб Апр 04, 2015 11:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Dimo Kolev написа:
todor__x написа:
Петосруйната чешма, с беседката, виж от миналата пролет, е бившия пионерски лагер на Ришкия проход, над Крумовия мост, като се отива на север.

За беседката под Голямата нива е на север от с.Манолич и с.Каменско, пак го има в някоя от темите по Риш.

Туй първото го знам де е. Има ли място за една палатка около 21 м2. Че да взема хлапетиите. Ама и колата до там, че туй нещо тежи доста Smile

Място има за 10 - 20 палатки.
Всички коли влизат до беседката. Миналата година спах в колата и пак така ще е (ако сме пак там)
За новата беседка над Каменско, също не съм против, но пътя беше много разбит.
Третият вариант Каите, не ми е познат.

Балкана символ на цял полуостров
Нед Апр 05, 2015 12:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

За левурдата - какво и колко ще работим? Ако ще се върши работа - защо не го направим трите почивни дни около 1 май? Иначе докато пристигнем в събота на обяд и в неделя на обяд ще трябва да си тръгваме. А ако са три дена почивни, ще имаме един цял ден по средата да свършим сериозната работа. И още две половинки за довършителните. Могат да дойдат хора от по-далече, а не само от изток.
На мен ми се иска да изместим вече работата от Ришки проход. Там не виждам какво още да вършим. На изток или на запад - вие ще кажете къде има нужда. Ако се съберем достатъчно народ, за три дена можем да направим перфектно Ришки - Дъскотна. Там ще има и съпорт от хондата евентуално, защото са пътища.
Ако е така може да не спим на Петоструйната чешма, а да изместим бивака по на изток. А защо не и при Ральо в Дъскотна? Wink Така ще подпомогнем едно хубаво място по Пътеката Smile
Знам, че има опасност левурдата да е преминала, ама все ще се намери някое изостанало стръкче на по-сенчестите места да почетем традицията. Very Happy

Нед Апр 05, 2015 8:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Mariana1000 написа:
За левурдата - какво и колко ще работим? Ако ще се върши работа - защо не го направим трите почивни дни около 1 май? Иначе докато пристигнем в събота на обяд и в неделя на обяд ще трябва да си тръгваме. А ако са три дена почивни, ще имаме един цял ден по средата да свършим сериозната работа. И още две половинки за довършителните. Могат да дойдат хора от по-далече, а не само от изток.
На мен ми се иска да изместим вече работата от Ришки проход. Там не виждам какво още да вършим. На изток или на запад - вие ще кажете къде има нужда. Ако се съберем достатъчно народ, за три дена можем да направим перфектно Ришки - Дъскотна. Там ще има и съпорт от хондата евентуално, защото са пътища.
Ако е така може да не спим на Петоструйната чешма, а да изместим бивака по на изток. А защо не и при Ральо в Дъскотна? Wink Така ще подпомогнем едно хубаво място по Пътеката Smile
Знам, че има опасност левурдата да е преминала, ама все ще се намери някое изостанало стръкче на по-сенчестите места да почетем традицията. Very Happy

Да ама по тези три почивни дни може и друга работа да се върши. Да се походи около Бузлуджа примерно. А пък една събото-неделна Пътека ще може да се съчетае всякак. Много ми се идва този път. Ако е около 1 май - отпадам. Сори. Бизнес Very Happy
Нед Апр 05, 2015 10:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Преместих си мнението в темата за левурдата

Балкана символ на цял полуостров
Нед Апр 05, 2015 10:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

И аз там писах Smile

Пон Апр 06, 2015 9:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ogobogo

то като идея е добре, ама...
тъкмо си взех отпуска и ха да тръгна да бродя и времето се..... прецака. А мисълта ми е от с. Партизани да вървя към Веселиновските водопади и да разгледам местността. Че предния път (около 3 март) не остана никакво време.

Оттам към с. Медвен, тамошния водопад и после до Жеравна, че там пък нивгаж не съм бил. Ама шибано време.

Дано да спрат тия валежи, че ще е мазало и няма да е добре. А ги дават дъждовете да спрат чак за Великден. Ама да видим.

Та така де...
Пон Апр 06, 2015 2:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
todor__x

Организация, проведена.
Следват действия.
Сря Апр 08, 2015 7:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Тодор (Тошко)

Местожителство: от Шумен

Старта е утре в 09.00 часа на табелата край на Котел посока Омуртаг, ще боядисваме по пътя гората а не яйцата Very Happy
Чет Апр 09, 2015 10:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Тодор (Тошко) написа:
Старта е утре в 09.00 часа на табелата край на Котел посока Омуртаг, ще боядисваме по пътя гората а не яйцата Very Happy

Успех. Обаче си вземете и други боички - не само червената. И хубаво да нашарите. Пък после като питат онез дет ще махат лятоска по Пътеката що е туй ще кажете - ами Велик ден беше мамка му. Айде из деретата Laughing
Чет Апр 09, 2015 10:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Тодор (Тошко)

На хижа Върбишки проход сме на маса вече, около 25км минахме, по билото, не през Герила
Ето информационен трак от https://docs.google.com/file/d/0B-gCz9K3mE3GVzNZTGdSTERsdms/edit
Пет Апр 10, 2015 9:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
todor__x

Прехода осъществен успешно.
Подробности ще има по-късно.
Предстои ни Голямото разчистване.
Пон Апр 13, 2015 12:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Тодор (Тошко)

Да кажа и аз, прехода за мен беше успешен и не толкова успешен за мен, но всичко по хронологичен ред.
Първия ден Адаша ме изненада с качването на Караборун, за което не се сърдя и нямам морално право да го правя,
вървяхме си, говорихме си и на х.Върбишки проход пристигнахме тъкмо навреме. Ядохме и пихме, настаниха ни в стая с баня и ни направиха отстъпка на цената за легло от 15 на 12лв, като баш туристи Very Happy
Аз снимам с видео и ето какво съм снимал
https://www.youtube.com/watch?v=9F1S2NHbutE&feature=youtu.be

а ето и трака от gps-са
http://dox.bg/files/dw?a=5bc0496f51
Пон Апр 13, 2015 4:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Тодор (Тошко)

ZCEZBPM написа:

Егати и дърветата след Котел и егати и коловозите!

Ето го Ужаса
https://www.youtube.com/watch?v=RHlo6qZ-Xmg
Втория ден има по-малко видео но все пак, и аз сега разбрах че хората, които някъде не са снимали им е било гадно.
Ето го и трака от gps-са:
http://dox.bg/files/dw?a=98882b0f98
След Голямата нива има едно стръмно изкачване до билото, там е клонопад, мармалад и пуканки, там направихме 6км за 4 часа
С няколко думи да кажа че си беше наистина непредвидени ситуации.
Много ми дойде и на 14-тия час спряхме, и аз с жената спахме на палатка, палатка трака е до палатката, а ето го и продължението:
http://dox.bg/files/dw?a=dc4c973b09
61,2км общо
Добра тренировка, но който се е запътил за Емине трябва да си почисти пътя.
Доволен съм от "репетицията" благодаря на Адаша, на Христо на Румито на жена ми че ме търпи и ходи с мен по чукарите.
Пон Апр 13, 2015 9:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joy_boy

Руми браво, машина си, как само прецапа реката Smile

п.п.
изгледах клипа на колегата - адмирации за ентусиазма, аз още на първото баирче щях да съм захвърлил и камера и статив Smile
я кажете, там в края на клипа "почивка по гръб в левурдата" това всъщност е чешмата където беше на Мариана и брат и бивака при едното разчистване? всъшност, проблема е от голямата нива нагоре по баира /билото/ дето премаркирахме и надолу после до чешмата? а как е хавата с онова дере дето го маркирахме последно, малко след тая чешма /30-60 мин/
Пон Апр 13, 2015 9:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 2 от 5

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.