ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Въпрос/ съвети

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Въпрос/ съвети
Автор Съобщение
Elen1111

Мнение Въпрос/ съвети Отговорете с цитат
здравейте решил съм това лято да отида до седемте рилски езера но има някой пречки.
Първо аз съм на 17 и не знам това дали ще бъде проблем
2- Ако не си намеря другарчета( които все пак също ще са под 1Cool ще имам ли проблеми
3- имате ли представа дали няма такива групи които да организират подбни походи но не зелени училища Very Happy целта ми е да си направя разходка от София до там с палатка или с престой в хижа като нормалните
Приемам съвети благодаря предварително.
Нед Мар 29, 2015 2:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Elen1111

Мнение Отговорете с цитат
Миналата година не а 2013 но бях с родителите си и бяхме голяма група
Нед Мар 29, 2015 3:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Elen1111

Има ли такива групи които се организират дори от по-възрастни?
Нед Мар 29, 2015 6:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Мнение Давай смело! Отговорете с цитат
За какво ти е група, бе човеК? За да зависиш от нея ли? Другарчета - да, другарки тем паче, ама непознати?! Има маршрутка от Самоков и се качваш от хижа Вада или пък от Мальовица (вероятно след преспиване). Ето те на Седемте езера! Най-бързо - с лифта от Сепарева баня. Оттам разходки - където щеш: езерата подред, Харамията, Урдини езера, Скакавица... Все са по силите на сам човек, еле па млад. И на палатка можеш, до старата хижа ще я опънеш. Питай за подробности.
Нед Мар 29, 2015 8:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
igurbev

Мнение Re: Давай смело! Отговорете с цитат
Сотиров написа:
За какво ти е група, бе човеК? За да зависиш от нея ли? Другарчета - да, другарки тем паче, ама непознати?! Има маршрутка от Самоков и се качваш от хижа Вада или пък от Мальовица (вероятно след преспиване). Ето те на Седемте езера! Най-бързо - с лифта от Сепарева баня. Оттам разходки - където щеш: езерата подред, Харамията, Урдини езера, Скакавица... Все са по силите на сам човек, еле па млад. И на палатка можеш, до старата хижа ще я опънеш. Питай за подробности.

Cool Са, знам че знаеш, че лифта не е от Сапарева баня и че 17 годишните не минават сами за Рилските езера през Урдини, но момчето може би наистина не знае.
Нед Мар 29, 2015 9:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Elen1111

Честно казано не съм уведомен за абсолютно нищо просто защото ннямам познати които се интересуват от такива неща.
Но относно палатката ме интересуваше не заради липса на кеш за хиша ами за удоволствието имали проблем ако сме само малолетни и къде става?
М
Нед Мар 29, 2015 9:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Опъването на палатки в района на езерата е забранено. Ако го направиш пък в близост до хижите - вероятността да дойдат да те изгонят/глобят е много голяма.
Нед Мар 29, 2015 9:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Сотиров

Мнение Добре, де... Отговорете с цитат
... лифтът естествено не е от площада на Сапарева Баня - написах го накратко с опция за допълнителни въпроси. Не виждам особени проблеми младеж на 17 да тръгне след преспиване на хижа "Мальовица" към върха и после по билото да слезе в "Седемте езера". При хубаво време се разбира. Пък ако види, че е на зор, ще се върне в "Мальовица". Пак ще е чудесна екскурзия! За спането на палатка: вярно, че от две години не съм ходил, но около двете хижи на Седемте езера - и старата, и новата, имаше места, предвидени точно за палатки. С много опънати палатки. Едната беше нашата. Платихме си някаква такса, хижарят дори ни услужи с одеяло, че стана студено... Имаше и побита табела за района на палатките. Ако нещо са променили, друг въпрос. Но в никой случай не говоря за палатка извън зоната. За съжаление винаги съм виждал "нерегламентирани къмпинги" нагоре по езерата и което ме е възмущавало най-много е, че някои си окопават палатките и после оставят следите. Ама то пък какви са техните следи в сравнение с коловозите на моторите и АТВ-тата... Но да не се ядосвам! Cool
Нед Мар 29, 2015 11:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Мнение Re: Въпрос/ съвети Отговорете с цитат
Elen1111 написа:
здравейте решил съм това лято да отида до седемте рилски езера но има някой пречки.
Първо аз съм на 17 и не знам това дали ще бъде проблем
2- Ако не си намеря другарчета( които все пак също ще са под 1Cool ще имам ли проблеми
3- имате ли представа дали няма такива групи които да организират подбни походи но не зелени училища Very Happy целта ми е да си направя разходка от София до там с палатка или с престой в хижа като нормалните
Приемам съвети благодаря предварително.

1. И аз не знам дали това, че си на 17, ще бъде проблем. Най-вероятно не.

2. Виж точка 1. Според мен - най-вероятно няма да има проблем, стига да не се откажеш да тръгнеш сам.

3. Имаме представа.

Разходка от София до Седемте езера с палатка - това е доста път с тежък багаж. Лично аз бих използвал и някакъв транспорт. Smile

За удоволствието от спане в палатка - като спах за първи път в палатка, изобщо не беше никакво удоволствие, бях се схванал. Sad

Разпъването на палатка става на позволените и точно определени за целта места - най-често до хижите. Но не може да сте само малолетни в палатката, тъй като ти не си малолетен (под 14 години), а непълнолетен (между 14 и 18 години).

В този форум можем да ти дадем подробни насоки за маршрути и как да го осъществиш, но въпросът е дали ти искаш да се учиш на туризъм.
Защо не напишеш откъде си? Първоначално може да се присъединиш към някои по-опитни туристи за по-лесен преход (например на Витоша), а постепенно после лесно ще стигнеш и до Езерата.

Последен (засега) съвет - няма да е лошо да наблегнеш на българския правопис.

Последната промяна е направена от stefan_iliev38 на Нед Мар 29, 2015 11:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Мар 29, 2015 11:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Мнение Още две думи Отговорете с цитат
Видях, че Стефан е писал едновременно с мен и в същия дух. И аз бих добавил: защо не споделиш нещо повече за себе си - от кой край си, качвал ли си се на нещо като Черни връх (без палатка естествено)... На 17 не си дете, но все пак повече внимание и известен опит са необходими. Рила е сериозна планина!
Нед Мар 29, 2015 11:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Elen1111

Много благодаря за отговорите и съветите!
Още един въпрос: понеже нямам дори екипировка мислех първоначално да си купя чанта може ли някой да ми каже дали тези на Karrimor са добри.
И да попитам горе долу може ли да ми кажете около три дни с всички разходи около колко излиза?
Пон Мар 30, 2015 4:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SHOGO

Местожителство: град София

Здравей, като за раница мога да те посъветвам за една доста ниско-бюджетна марка ENZO FERRI (Италия), но материалите и начина на изработка са почти 1:1 с раниците на Deuter (Германия), струващи по над 220лв.
От тези ENZO FERRI , модела който е много добър е 55 литра и струва 85лв (вероятно литража е по-малък от този който се води с 10 литра). Колко са здрави не мога да кажа, защото не познавам хора които са ги носили дълго.
Магазините където можеш да ги намериш са за чанти в ХИТ(Младост и Люлин в София) и метростанция Жолио Кюри (предверието на изх. откъм Плиска).
Това е най-евтиното, сравнително качествено нещо за тези пари и обем около 40 литра.
Ако исдкаш нещо по-добро и/или голамо като литраж, има много варианти но са над 120лв.
Пон Мар 30, 2015 4:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

ZCEZBPM написа:
След като те навикахмеSmile да кажем и две три думи за това как и откъде.

Няма никакъв проблем да се регистрирате в хижа/хотел Рилски езера въпреки че няма някой възрастен с вас.
Питах ги вместо вас преди малко.
Правите разлика между хижа/хотел Рилски езера и хижа Седемте езера(старата хижа) нали???
....

А може ли да питаш и вместо мен, дали пускат хора с деца на 4 годинки и има ли детски кът?
Обещал съм на щерката да я заведа.
Мерси предварително.

Вто Мар 31, 2015 8:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.