Синаница-Яворов през циркусите и по дерето на Влахина река
Ще бъда много благодарен, ако някой може да ми помогне с указания как да стигна от Синаница към Яворов, ама както се казва да ама не през Пещерата и не през Билото, а също така маркираната пътека дето няма пътека, но има маркировка, също не ми е приоритетна, тоест, остана пътя през циркусите и по дерето на Влахина река, е може и да има вариант който не ми известен
минавах веднъж в обратно посока и долу горе познавам района и мога и да конкретизирам въпросите
как да влезем в Гергийския циркус има ли друг вариант освен от пътеката за Вихрен?
преминаването от единия в другия циркус май не много проблемно, има ли особености?
излизането от дерето и тръгването към Суходолския превал, дали има някакъв знак?
Предварително благодаря !
Чет Юли 23, 2009 2:34 pm
dido
Ето една рисунка на пътеките върху руското топо. Цветовете са както следва:
- оранжево - жълтата пътека от Разлог за Върбите през Суходолски превал и Пещерата
- зелено - немаркираната пътека от Черната вода за Влахински езера - минава в клека по наклона, после излиза на ливада преди езерата горе.
- синьо - маркирана в кафяво пътека от Синанишка река през ридовете на Гергийца и Гредаро (тази, която държи все по хоризонтала около 1900 м надморска)
- червено - нелегално маркираната в синьо на места пътека от Синаница през Гергийски езера до Влахински езера
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Юли 23, 2009 3:51 pm
JimBoj
благодаря, благодаря, благодаря !!
поразен съм, браво на братушките, невероятно топо и браво на теб за пълното познание на обстановката,
Последно: пътеката през клека много ли клечясала топото не е много зелено, но все пак подал съм на такъв клек че ако не минал някой с брадва трябва да се ходи по върхарите както и да се прави това ....
и най последно: има ли вероятност да подминем черната вода, ако се скапал GPS примерно
Малко ме затрудни с тази карта във форума нито се сейва .... аз я свалих на четири файла с п принт скрийна, но ако има по лесен начин може да ми подскажеш.
Ако се срещнем някъде, е може да не се осем бири но поне една имаш със сигурност ...
и живот и здраве вторник с разпечатки сме по този маршрут
Чет Юли 23, 2009 5:53 pm
dido
Иде реч за пътеката в зелено. Ако се качваш от Черната вода нагоре към Влахински езера се открива сравнително лесно - просто стигаш до една клекова стена в края на ливадата и търсиш дупката вдясно от реката (на около 50-70 метра от реката).
На слизане от езерата надолу е малко по-сложно, понеже ливадата горе е твърде обширна и постепенно навлизаш в редки петна клек. В един момент стигаш до ливада, откъдето клека се сгъстява. За намирането на входа на пътеката трябва да ти е реката - входа е вляво от реката като вървиш надолу.
Самата пътека е много обширна - по нея се прекарват овце и говеда нагоре към циркуса.
Като стигнеш долу, до Черната вода, гледай за овчарници вляво от реката на самата граница с гората. Там има 2 овчарника. Съответно оранжево-нарисуваната пътека (маркировка жълта боя), навлиза в гората под Баюва дупка вдясно от реката, нависоко, нейде между двата овчарника. Всъшност ако гледаш картата, 1-вия овчарник се намира там дето зелената линия пресича пунктира. От това място трябва да хванеш по диагонал нагоре и надясно към гората докато не излезеш на жълтата боя за Суходолския превал.
Имам една молба - 1-вия овчарник е доста интересен като изработка, моля те да го снимаш отблизо и отдалече. Има там по него едни глави на добитъци наковани ...
Картата е българска изработка между другото, правена по поръчка за руснаците по соцвремена както се говори. Можеш да я запишеш локално при тебе - кликни с десния бутон на картата и избери Save Image As ...
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Юли 23, 2009 6:36 pm
JimBoj
е значи ние ще я търсим от по трудната страна, минаваме на левия бряг и някъде близо до реката е входа на пътеката? щом е обширна пътека предполагам, че със системата проба грешка ще я намерим в едно разумно време, а ако много закъснее ме ще спим на овчарниците вместо на Яворов, щото следващия ден сме към Бъндерица и ми се иска да потърся и старата пътека, но кайзеровия път но ти нея си я описал много добре и мисля, че няма да имаме проблем.
Имаш ли на идея къде долу горе се пада входа на пътеката (този от към изерата) на картата
А снимки ще направим от трима човека ще носим две тухли четворки, а едния приятел се чуди дали да не носи тухла осмица фуджи s5, но предполагам здравия разум ще надделее и ще си Д70-то
ПП божеее от 100 години съм на компа и к`во се забудалих като първия човек.... извинявай за тъпия въпрос..
Чет Юли 23, 2009 7:03 pm
dido
Пътеката влиза в клека категорично близо до реката, примерно в рамките на до 20 метра, и то вляво от нея, гледайки надолу по течението.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети