ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Карлово - х.Левски - вр.Ботев - Карлово
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Карлово - х.Левски - вр.Ботев - Карлово
Автор Съобщение
Whitestar

Местожителство: Велико Търново

Мнение Отговорете с цитат
Цитат:
Нямахме котки и пикели, а много хора казаха че за този маршрут са почти задължителни и в последния момент бяхме решили да катерим от х.Левски по северния склон на Равнец и оттам до Петолъчката и отново по зимния път към Жълтец.

Цитат:
Използвахме вечерта да поразпитаме кой накъде ще е на другия ден и така в столовата се запознах със съфорумеца Ники от Русе. Той почти ни убеди че е по-добре да минем от Левски през гората и по зимния към Жълтец, вместо по северния склон на Равнец. Каза ни че са слизали оттам и снега е бил над метър, а по зимния път едва ли ще ни трябват котки след като времето е меко. По-късно научихме и от домакините на х.Левски че през деня друга група е стигнала по този път до заслона и не е имало нужда от котки.

Извинявай за невежеството, от моя страна, но какво имаш в предвид когато говориш за Равнец? До колкото ми е известно на юг от х.Васил Левски е в.Кочмара, където минава и пътеката идваща от х.Равнец. Самият връх Равнец обаче е доста по-на изток и достигайки го изтърваш отклонението към Петолъчката. А и от къде сте смятали да минете идвайки от х.Левски, т.е. от къде минава пътека в тази посока?

Пет Мар 06, 2015 8:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
peca

Местожителство: Пловдив

Целия масив също носи това име- Равнец

Пет Мар 06, 2015 9:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Whitestar

Местожителство: Велико Търново

Ясно, пътеката сигурно минава някъде покрай пръскалото при х.В.Левски? Защото поне аз не виждам друго място, от където би могла да започва.

Пет Мар 06, 2015 9:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гунди

Местожителство: Стара Загора

[quote="Whitestar"]
Цитат:

Извинявай за невежеството, от моя страна, но какво имаш в предвид когато говориш за Равнец? До колкото ми е известно на юг от х.Васил Левски е в.Кочмара, където минава и пътеката идваща от х.Равнец. Самият връх Равнец обаче е доста по-на изток и достигайки го изтърваш отклонението към Петолъчката. А и от къде сте смятали да минете идвайки от х.Левски, т.е. от къде минава пътека в тази посока?

Отговорът ще намериш в подписа на Мечо Пух-там има цял подробен пътепис за Равнец.

Съб Мар 07, 2015 12:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hanastasov

Местожителство: Карлово, София

Whitestar написа:
Ясно, пътеката сигурно минава някъде покрай пръскалото при х.В.Левски? Защото поне аз не виждам друго място, от където би могла да започва.

Да, в началото са една пътека, после се разклоняват. Но както съм написал в крайна сметка не минахме оттам.
Съб Мар 07, 2015 12:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Много хубави гледки и снимки... Великата Старопланинска пустиня Very Happy
И вече ще знаете повече за възможностите си в зимната планина, събрали сте ценен планинарски опит Wink

Съб Мар 07, 2015 2:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Mariana1000 написа:
Много хубави гледки и снимки... Великата Старопланинска пустиня Very Happy
И вече ще знаете повече за възможностите си в зимната планина, събрали сте ценен планинарски опит Wink

Колкото и да не разбирам, съм чувал, че възможностите се разпростират и според условията там Горе. А те не винаги са така идеални.

Съб Мар 07, 2015 11:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

За да видиш тези гледки и да почувстваш Балкана трябва да ти стиска да отидеш. А условията там Горе се разбират след като си се качил там Горе. Важното е да уцелиш момента. А момента особено в района на Ботев се нацелва много трудно. Не само зимата. Иска се късмет. Голям късмет. Който за съжаление аз до сега не съм имал. Никога не съм седял на Ботев кефейки се на гледки. А съм се качвал много пъти. Късмет.
Но ще продължавам да пробвам. И да чакам. Момента .....
Съб Мар 07, 2015 12:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Dimo Kolev написа:
За да видиш тези гледки и да почувстваш Балкана трябва да ти стиска да отидеш. А условията там Горе се разбират след като си се качил там Горе. Важното е да уцелиш момента. А момента особено в района на Ботев се нацелва много трудно. Не само зимата. Иска се късмет. Голям късмет. Който за съжаление аз до сега не съм имал. Никога не съм седял на Ботев кефейки се на гледки. А съм се качвал много пъти. Късмет.
Но ще продължавам да пробвам. И да чакам. Момента .....

За да улучиш "момента" и да се "кефиш" на гледки от Ботев, трябва да имаш търпение и много време. Да бдиш лете и зиме, ден и нощ. Все някога ще бъдеш възнаграден.
Веднъж, сутрин много рано (махмурлия от вечерта) ме събудиха и ми казаха:
- Стани, да ти покажа едно чудо.
Беше минути преди изгрева и имаше сняг. Имаше голяма видимост. През долината на река Въча се виждаше Боздаг в Гърция. Не съжалявах, че предния ден при лошо време, газих толкова много сняг.

Балкана символ на цял полуостров
Съб Мар 07, 2015 12:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

vladofff написа:
...........

Абсолютно съм съгласен, просто не съм разбрал, какво имаш предвид, но след като спомена за обективни и субективни причини за инциденти, разбрах и напълно подкрепям. Аз имах предвид конкретната група.
Съб Мар 07, 2015 4:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pana

Да момчета завиждам ви за младоста тя дава и сила и кураж .Аз на млади години също съм ходил през зимата един път на 10 дикември втория път на 2 януари .Първия път бах още ученик в средното училище . Последните курсове говорим за 1967год .Минахме точно същия маршут .Заслона беше само малка постройка . Екипа анорак и пионерки. и сега като чета изтръпвам какво и можело да се случи ако времето се беше развалило. Втория път вече беше след уволнението от казармата . На 2 януари се качихме от х Рай може да ви се стори чудно но нямаше капка сняг дори на нова година някой пуснал ракета и тя подпалила сухата трева около върха. Цялата нощ върха е светел и са го гледали от Калофер. През деня са ходили да го гасят. Ние ги срещнахме като се връщаха . А някои места встрани от тарзановата пътека все още димяха. Вечерта спахме на върха и почерпихме шефа на центъра с Плиска и кока кола които носихме в раницата. Все пак колеги . Той излъчва програмата а аз ремонтирам телевизорите. На другия ден покрай Параджика слязохме в Тъжа . Сега това не мога да го правя . Иначе не съм пропуснал година да се кача до Ботев и миналата го качих ат Добрила по цялото било. Но през лятото.
Нед Мар 08, 2015 12:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krasen don

vladofff написа:
Не смесвам алпинист с турист. Алпинистът ходи по турове, туристът по пътеки и туристически маршрути. Идеята беше, че всеки "по специалността си" би трябвало да няма проблеми. А с Милен съм прекарвал незабравими вечери пролетно и есенно време на Враца, беше шегаджия. Иначе той катереше с Никола Леваков и Боби Пигов. Последните години преди да се случи онова нещо на Вихрен, направиха множество нови и трудни маршрути - в лявата част на стената на Мальовица, тогава присъствах, защото катерих в същото време само на няколко метра от тях по тур Плевен. На Враца идея си нямам какво правеха, защото ми беше доста трудно това което прокарват...

Ot komentarite ti,ostavam s vpechatlenieto che si se zanimaval ili zanimavach s Alpinizam.Bi li napisal nali e taka,ili moze bi barkam?Mnenieto mi e che s vremeto ponjatijata,Alpinist Turist i Planinar
se prepokrivat.
Нед Мар 08, 2015 1:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

krasen don написа:
Ot komentarite ti,ostavam s vpechatlenieto che si se zanimaval ili zanimavach s Alpinizam.Bi li napisal nali e taka,ili moze bi barkam?Mnenieto mi e che s vremeto ponjatijata,Alpinist Turist i Planinar
se prepokrivat.

Във форума ползваме само кирилица Exclamation Exclamation Exclamation Evil or Very Mad

Нед Мар 08, 2015 5:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hanastasov

Ето и видео от спускането от вр. Ботев до заслона със ски и борд Smile

https://www.youtube.com/watch?v=Qcxx4IWRPjM
Вто Мар 10, 2015 3:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hanastasov

Ххаха, като се обяснява много се схваща по-бързо Wink Very Happy
Вто Мар 10, 2015 4:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.