ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Тема за Матушка Русь
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 111, 112, 113  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
Тема за Матушка Русь
Автор Съобщение
Todor

Мнение Отговорете с цитат
https://www.youtube.com/watch?v=eX-Z6IkvqvU#t=14

Ако някой има проблем с превода - да пита.

и още

https://www.youtube.com/watch?v=lm4priT6lrk

Последната промяна е направена от Todor на Сря Фев 25, 2015 12:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Фев 25, 2015 12:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

ZCEZBPM написа:
DHG написа:
Най-голямото зло на България е Русия и тия, що им се кланят.

Още по-голямо зло от тях са тези които до началото на тъй наречената демокрация са се кланяли на Русия, а след това са се хванали за палците в чест на новия задокеански Голям брат.
Никой не обича ветропоказателите, чиито основно "достойнство" е че който не е поискал той не ги е клатил.

Изброй петима.
Всъщност нашият Голям брат е Европа, чиято политика се разминава с американската.

Сря Фев 25, 2015 12:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

ZCEZBPM написа:
DHG написа:
Най-голямото зло на България е Русия и тия, що им се кланят.

Още по-голямо зло от тях са тези които до началото на тъй наречената демокрация са се кланяли на Русия, а след това са се хванали за палците в чест на новия задокеански Голям брат.
Никой не обича ветропоказателите, чиито основно "достойнство" е че който не е поискал той не ги е клатил.

Не мисли в такива категории, моля те. Българското быдло има всички основания да обича СССР.... е как? - даваш някакви компоти, за които получаваш без пари нефт, който тайно продаваш за долари и т.н.....
Да ама далаверата свърши и сега на паРашките им е пофиг за братьев славян, а им трябват апетитните късчета от нашата територия (300 000 имота по черноморието) и спокоен излаз в ЕС. Те никога няма да влязат в ЕС за да може елитът им да си държи феодалната власт.
Пояснявам : Произвеждам високотехнологични апарати. За покриване на изискванията на европейските директиви имам съответните сертификати издадени от нотифициран орган на ЕС. Накратко казано имам СЕ марка. И това ми е абсолютно достатъчно да продавам СВОБОДНО (без мита и пр.) апарата си в цяла Европа. Ей така просто викам Еконт и за 40-50 лв. го пращам в Германия, за 20-30 в Румъния, превеждат ми парите и край. Опита да се свържа с Ру дистрибутор , включително директни срещи и пр. винаги стигат до това, че за да се вземе разрешително за Русия са нужни освен документите и 15 - 20 хил. евро за рушвети на администрацията.
Та така де - не напразно износът на BG към RU е 1-2 %, а към ЕС - над 50%
Според мен главната вина на паРашистите е превръщането на голяма част от българското население в быдло. Тук разбира се националността не оказва никакво влияние - само социалните нагласи.

Отделно от това имам много приятели руснаци и много ценя и уважавам руската култура.
Все пак 25% са против Путин нали Smile Като падне ще са 80% Smile

*паРаша - игра на думи от произнасянето на Русия на английски (Раша) и звучната руска дума параша
Сря Фев 25, 2015 5:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
didogen

Изброй петима, които са предали България на САЩ. Аз ще ти изброя предателите, потъпкващи всичко свято и предоставили ни на руснаците.
Показах ти няколко пъти нападение на Русия срещу България. А не са само тези. Покажи ми ти колко пъти американците са ни нападали, защото аз се сещам за един път. И след това да се застъпят за нас, да си защитим интереса. Но Чърчил и Сталин друго са направили.

Сря Фев 25, 2015 6:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG

Местожителство: Кюстендил

Така, така, знаех си че ще има дискусии.
Братя и сестри, аз еднакво ненавиждам както Русия, така и Америка и Еврейския съюз. Надявам се да сте ме разбрал.
Пък и не става въпроса за ново време. Бача ви Захарий Стояновъ, както и други будни умове още по ония времена са съзряли какво зло е Русия. Почетете малко бе, стига с тоя интернет.

П.С. Пък и никой не говори за културна омраза.
Сря Фев 25, 2015 7:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG

Местожителство: Кюстендил

Чичин, споко бе, ше се научиш да търсиш по книги, никога не е късно Wink
Сря Фев 25, 2015 8:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Balkandjiq

ZCEZBPM написа:
десетките хиляди загинали руски войници в Освободителната(руско-турска) война

Русия тогава и сегашната Русия-НЯМАТ НИЩО ОБЩО!Дори и чисто юридически.Още РСФСР и впоследствие СССР не признават да са наследници на Царска Русия(между другото Руската Федерация,сиреч държавата на Елцин и Путин,признава да е наследник на СССР).И пак между другото-заради отказа на РСФСР и СССР да се явят наследници на Руската Империя ние като цяло сме на печалба.По част от договорите имаме да даваме пари и се анулират,по друга имат те да ни дават и и те се анулират.Но като цяло първите договори са повече.Най-опростено казано,а всъщност нещата с наследството на Руската Империя са доста по-сложни,но ако тръгнем да ги нищим ще излезем извън тематиката на форума.
Аз конкретно срещу Царска Русия нямам нищо впротив-нито като държава,нито като геополитически играч и определено дебело държа да подчертая че по отношение на нея съм върл русофил.
Спрямо Съветска Русия и последвалата и метаморфоза при Елцин и Путин съм крайно връждебен.
Межу другото-най-общо казано ако ще слагаме народите под общ знаменател-българите определено НЕ са славяни!
И пак межу другото-терминът "пиндос/пиндостан" е типично руски.Той не е русофилски даже.В българското интернет пространство за сефте го чувам да се ползва,виждал съм го само в руското.
Не мисля че в САЩ хомосексуалистите или педерастите са повече отколкото в Русия.
P.S.
Хомосексуалист-човек който има контакти със същия пол.
Педераст-мъж който има женски характер,и по-точно-неприятен женски характер.В 99% педерастите са хетеросексуални.
Към първите не изпитвам нищо лошо-тяхна си работа със кой ще се еб*т.Вторите са ми откровено неприятни.

http://hubavetz.com/
Сря Фев 25, 2015 8:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ieronimus

Todor написа:
Тук искам да споделя една песен, която много ми напомня за сегашното братоубийствено състояние на нещата. За съжаление не я намерих "чиста", а монтирана като клип.

Благодаря, поне 15 години не се бях сещал за тази песен и изпълнителя.
Сря Фев 25, 2015 8:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Balkandjiq

Между другото-не смятам че нито Левски,нито бай Захари,нито Стамболов,нито Вазов са русофоби.Поне не в сегашния контекст,който влагаме в думата.
Вазов отделно и има стихове във възхвала на Русия,има и такива с "недобро" отношение към нея.
Русия тогава е нужната консервативна опора на Европа.Която пречи да избуеят прекалено авангардни и утопични идеологии-анархизми,социализми и прочие.(отделен е въпроса че по едно време вече накрая много изостава в реформите и закостенява,което пък я превръща в основен генератор и износител на подобни утопични идеи).
Бай Карл Маркс през 1853година написа:

Ако славянското население на днешна България достигне когато и да е господство в страната, тогава поради същата нужда, както в Сърбия, ще възникне и в неговата среда антируска прогресивна партия, каквато неизбежно се е зараждала всеки път, когато някоя част от Турция е оставала полунезависима.

Тук е разковничето.Левски,Захари,Стамболов,Вазов са все прогресивно настроени,що-годе демократи,определено либерали и по-скоро републиканци.Враждата им с Русия,не може да се нарече дори "вражда",а е по-скоро някакво несъгласие по модерния през 19ти век тертип "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш".Имат някакъв конфликт с Русия,но той е много мек.Дори и Стамболов да вземем,който уж бива считан за "флагмана на русофобството в България"-ми кво има по негово време-един преврат(9август и последвалите го събития) и едни проруски бунтове.Докато второто радославистко правителство извършва репресии над русофилите,Стамболов се мъчи да изглади търканията с Русия.Такъв русофоб е той...
Нека не забравяме нещо много важно-Царска Русия е ЕВРОПЕЙСКА страна.СССР е АЗИАТСКА страна.В политологията на Европа се счита най-образно казано че политическите течения в повечето от страните се делят на "източни" и "западни"."Западните" са обикновено про-английски/френски/американски,рационални,либерални.
"Източните" са про-азиатски,тоталитарни,ирационални.Под "про-" разбирам уклона в културно отношение,а не геополитика.
В Русия 1917 най-умния и хитър "източен" взима властта.С всички грозни последствия от това.До 1917год. никога след османските походи до Виена изтока не е приближавал толкова много до сърцето на "Стара Европа".В чисто културно отношение и като последствия-образуването на Болшевишка Русия и стабилизирането и след победата в Гражданската Война са огромен шамар за европейската цивилизация,защото се образува огромен културен разлом и навлизат идеи,тоталитарни,деспотични и крайно нетипични за Европа(неслучайно се е считало от европейските сили че СССР няма да оцелее до края на Първата Световна).Шамара и вредните последствия от образуването на СССР за Европейската Цивилизация могат да се сравнят само с други крайно опостушителни събития като монголското или османското нашествие.Културния разлом който се образува при такива нашествия е огромен.
Забележете че териториите на БГ,особено южна по време на Второто Българско Царство си менят властта през година,две-латинска,българска,ромейска,сръбска.Но за хората това не е някакъв особен проблем.Защото са все ристиени и все европейци.Неслучайно когато минава през земите ни един мъдър пътешественик казва-"българите са ромеи,които са в постоянни войни с останалите ромеи". Laughing
Големия проблем идва,когато идва нашествие от хора,които чисто цивилизационно и като манталитет са много далеч от нас.Говоря за османското нашествие-идват хора,коренно различни-азиатци,с коренно различен манталитет,с друга религия.И се явява огромен разлом и голямо социално напрежение.
Точно същото става и след възникването на Болшевишка Русия.На границите на Европа идва едно чудо,което в очите на по-умните хора и политиците изглежда-"извънземно",нещо дошло от някакъв друг свят.Нормалната реакция на здравите сили в разорените от войната европейски общества води до възникването на фашистките движения,събужда се позабравения от средновековието антисемитизъм,крайния национализъм,враждата срещу славяните и т.н. психологични реакции.
P.S.В поста ми не казвам че комунизма,Русия,османлиите,исляма,ристиянството и т.н. са добри или са лоши.Просто обяснявам защо Левски и Стамболов не са "русофоби" в смисъла на думичката който влагаме днес.

http://hubavetz.com/
Сря Фев 25, 2015 8:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Kent

русия не е азиатска страна сега. тея са off the grid в момента. по зле от ссср. за съжаление. и няма светлина в тунела.
иво да си русофил е достатъчен интернет, а за да си русофоб ти стига месец да поживееш там, вервай ми...
аз не съм русофоб де, три литра от кръвта ми е руска. Very Happy
Сря Фев 25, 2015 9:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

ZCEZBPM написа:

Дидогене, докато ти изброявам имената на десетките хиляди загинали руски войници в Освободителната(руско-турска) война защо не вземеш да ми изброиш и ти имената на десетките хиляди загинали американци в защита на България?
Ще ги изброиш, ама друг път.

Руско - Турска война 1828 - 1829 г.

Ако си беше дал зор да прочетеш линка щеше да видиш, как Русия подлъгва българските четници. Въоръжава ги с нови пушки доставени от Одеса. След като се разбират с Османската империя се изтегля и ги оставя в ръцете на турците. Естествено турците няма да дойдат с баклава да ги черпят. Освен това руснаците призовават разбунтувалите се българи да преведат глави, иначе ще насочат оръжието срещу тях.

Руско - Турска война 1853 - 1856 г.

Тук положението е сходно.

Руско - Турска война 1877 - 1878 г. (За нас освободителна)

В тази война участват войските на Русия, Румъния, Сърбия и българското опълчение. Като то дава най - много жертви и си извоюва привидната свобода под руско влияние. Руските войски подемат войната заради имперски интереси. Не заради свободата ни. Просто сме се възползвали от международната ситуация.
Дори Достоевски описва настроенията сред войниците.
Тук американците още не са велика сила и нямат никакво отношение.

ZCEZBPM написа:
Докато ти изброявам хилядите загинали мирни български граждани от американско-английските бомбардировки над България вземи ми изброй имената на загиналите американски деца от български бомби хвърлени от български самолети над цивилното американско население.
Ще ги изброиш, ама друг път.

Русия бомбардира Варна (1915 г.) и Балчик (1916 г.) през Първата световна война. Особено жестоки са последиците във Варна.

СССР бомбардира Добрич и няколко села (1941 г.), и Русе, Г. Оряховица, Казанлък, Ст. Загора, и няколко села(1942г.).
Американско-английските бомбардировки всъщност са англо-американски, по заповед на Чърчил. Който е имал лична омраза към България. Причината е адекванта външна политика на България и грандоманско-неадекватна на Чърчил по време на първата световна. Това му коства политическата кариера и е чист късмет, че го избират за министър - председател през 1940 г.
Американците все още не са утвърдена световна сила. Просто са съюзници с Великобритания и СССР.

ZCEZBPM написа:

п.п.
Не се хващай за *сламките* в руско-българската обща история, а виж *гредата* в окото на пиндостанеца.

Няма такова нещо, като руско-българска обща история. Има Българска история и Руска история.
Третата българска държава винаги е имала адекватно поведение и е защитавала националните си интереси. До колкото може разбира се, сред големите на сцената. Изключение прави периода 1944 - 1989г. Тогава друг е направлявал българската политика, въпреки опитите на България да се откъсне след 1982 г.

В този свят на империи има само две империи, в които народите се натискат да участват. Това са Свещената римска империя и Европейският съюз. За добро или лошо ние сме част от втората.

Последно може да прочетеш това .

Последната промяна е направена от didogen на Сря Фев 25, 2015 10:23 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Сря Фев 25, 2015 9:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kent

иво, ако не се използват личностни нападки /повечето между хора които хахахаха не се познават лично/ и се общува яваш-яваш, с максимална доза уважение към опонента дори, не виждам причина да няма и такива теми в лафче. разбира се, лично мнение.
Сря Фев 25, 2015 9:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

ZCEZBPM написа:

Аз пък съм за референдум във форума. Smile

Да се забранят всички подобни на тази теми.
Има достатъчно(стотици) подобни форуми, където човек може дори да си попсува на воля.

Има няколко такива неприятни теми във форума тук.
Мислех, че като форум за планината такива теми ще са табу, ама нещо не съм познал.
Матушка Русь, Протестът...., все теми които разделят хората.

Че тази тема ти я започна. Я си спомни хронологията преди да я отделят от другата. Smile

За англо-американските бомбардировки ти обясних. Сталин и Чърчил са се разбрали след окупацията от СССР.
А държавата се оставя в ръцете на съветския гражданин Георги Димитров.

Сря Фев 25, 2015 9:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kent

иво говори човек. приемаш ли че има и хора на различно мнение от твоето? толкова ли е сложно...
да ми забранят да говоря, щото не винаги се чуствам отгоре. отдолу също е кеф бро. шегувам се.
не винаги един спор трява да ни скарва, аре да не бъдем българи в лошия смисъл на думата.
Сря Фев 25, 2015 10:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

ZCEZBPM написа:

Значи трябва да ми забранят да говоря по тези въпроси и всичко ще е наред. Smile

Ти го каза.
Значи публикуваш нещо в сайт на ЦРУ. Казваш, че добре плащат.(знам, че не си забогатял, но доволен от цената на положеният труд)
После те водят на баня и стават най-омразни, и прехвърляш цялата работа в този форум.
Типично фурнаджийско поведение.
Ако ще водим диалог по темата, убу.
Ако всички, които не са съгласни с теб са пиндоси преразгледай си поведението и виж кой се държи като такъв.

Сря Фев 25, 2015 10:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 111, 112, 113  Следваща
Страница 7 от 113

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.