ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
В Пирин
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
В Пирин
Автор Съобщение
pirinist

Мнение В Пирин Отговорете с цитат
Здравейте,
...бих споделил с Вас един маршрут, който съм минавал над 15 пъти в различни варианти и винаги е много различен и удовлетворяващ.

Последната промяна е направена от pirinist на Нед Мар 01, 2015 7:44 pm; мнението е било променяно общо 6 пъти
Вто Фев 24, 2015 3:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
staria

Местожителство: гр.Ботевград

Мнение Отговорете с цитат
Човече, да си жив и здрав! Върна ме в ония години със всичките глупости, но и с мноооого хубави моменти. Те разбира се са свързани с планината. Точно през тази толкова далечна вече 1977г. и аз за първи път откривах Пирин. Спомени! Благодаря!
Вто Фев 24, 2015 11:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Пчелата Жужа

И аз благодаря!
Моето първо ходене в Пирин беше предното лято - 1976г. В Банско се изви страхотна буря, накърши клони и листа, потекоха реки. След бурята вечеряхме на открито в една мизерна бирария някъде към гробищата. Следващите дни нагоре по планината бяха слънчеви и тихи. Слязохме в Мелник.
Следващото лято от х.Яворов минахме през Кончето и аз плаках.
Помня скиорите на снежника. Даже все ми се струва, че едно лято и ние се качихме до тях с новия лифт "Академика".
Вто Фев 24, 2015 1:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Re: Маршрут на пълноводието : Бъндерица, Демяница , Василашк Отговорете с цитат
pirinist написа:
бих споделил с Вас един маршрут, който съм минавал над 15 пъти в различни варианти и винаги е много различен и удовлетворяващ.

Така и не разбрах какъв е маршрута. Smile Имаш предвид х. Демяница - Тодорка - х. Вихрен сякаш?
Вто Фев 24, 2015 1:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pirinist

Благодаря Ви

Последната промяна е направена от pirinist на Нед Мар 01, 2015 7:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Фев 24, 2015 7:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
igurbev

pirinist написа:
Специално за igurbev, маршрута от 1977 год е ...

Що пък специално за мене, Laughing питах от името на аудиторията, че разказът е малко уплетен и в един момент ми се стори, че се загуби връзката със заглавието.

Иначе браво, страхотен преход за 16 годишен ученик от София, който за първи път вижда снежния Пирин! Къде спахте и как разпределихте ходенето? Предполагам хижите са работели по онова време? Имаше ли някой по-възрастен и опитен измежду вас, за да ви води?
Вто Фев 24, 2015 7:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pirinist

Здравейте ,

Последната промяна е направена от pirinist на Нед Мар 01, 2015 7:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Фев 24, 2015 10:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
igurbev

pirinist написа:
Помня много голям и много бърз еднодневен преход с през 1982 година : палатки на езеро Безбог / хижата тогава беше я завела една лавина да "поплува" в езерото и там лежи и досега удавена , та старата хижа, доста схлупена, беше на насрещният западен бряг спрямо новата /- вр. Безбог - врл Полежан - вр.Сиврия - вр.Ченгелчал - оттам по билото до вр . Каменица, как минахме тия скали и клек не мога да обясня - вр. Кралев двор - вр. Момин двор - вр. Валявишки чукар - Връщане към Тевно езеро - Типиците - Бъндеришки чукар- Муратов - по билото непрекъснато чак до Синаница и качване на Синаница / тука си казах е май повече не може, обаче се продължи - обратно до Муратов по същия път - Хвойнати - вр. Вихрен -след много хубав ден, слизане в буря, суграшица и бучащи улеи през Казаните до х. Вихрен.

Това предполагам е било някакво организирано спортно мероприятие?
Вто Фев 24, 2015 10:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pirinist

Не

Последната промяна е направена от pirinist на Нед Мар 01, 2015 7:47 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Вто Фев 24, 2015 11:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Пчелата Жужа

През 1982г и аз спах на тези палатки на Безбог. Сигурно много хора ги помнят. Те не бяха на самата земя, а на специални дървени скари със стълбички. В езерото плуваха дюшеците от пометената хижа. Тогава страшно ме болеше гърлото, едва осъмнах.
Сря Фев 25, 2015 2:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pirinist

Руже

Последната промяна е направена от pirinist на Нед Мар 01, 2015 7:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Фев 25, 2015 5:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Пчелата Жужа

pirinist написа:
Руже, много си закъсняла с това първо ходене на Пирин, щяла си мома да останеш още ако беше изчакала

Да, прав си. Бях почти на 25г. В Родопите и Ст. планина ходех още от гимназията (аз съм от Пловдив), а в Рила - от дете ( в Говедарци имахме роднини). Но в Пирин - късно.
За второто не позна. Даже вече имах и дете.
Хайде, попрекалихме с подробностите.
Сря Фев 25, 2015 9:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pirinist

Руже

Последната промяна е направена от pirinist на Нед Мар 01, 2015 7:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Фев 25, 2015 1:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Пчелата Жужа

pirinist написа:
Руже, ти се засегна май. Извинявай , аз малко съм цапнат в езика понякога. Имах предвид, че късно сте се взели с Пирин, не другото взимане в живота('Smile

Всичко е наред.
Сря Фев 25, 2015 1:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

pirinist написа:
и призори / не съм много и по спането / си казахме на майтап : Дай да бягаме по билата да видим дали можем за един ден да минем целия Пирин('Very Happy')

Сподели повече за този преход. Не мисля, че преди или след това Пирин е имал друг шанс да стане свидетел на подобно чудо. Дори съм склонен да вярвам, че под натиска на годините (повече от 30 години са това) стройния наниз от разходени върхове не е издържал на напора на някой и друг (връх) да се напъхат помежду им.
От Полежан как стигнахте до Сиврия, например?
Сря Фев 25, 2015 2:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.