Много се радвам, че вече съм регистриран тук. От скоро следя форума и нямам търпение да споделя моите преживявания.
Ето тук http://masylski.no-ip.org/ направих нещо като разказче за скорошната ни разходка из Пирин. Реших по този начин, за да могат да се разглеждат и снимките, че не съм качвал никъде все още.
Чао и до скоро
Нед Юли 19, 2009 2:28 am
dido
Забавно си го написал. Това за гърмелите по Солището ми припомни как залягах по окопите ...
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Юли 19, 2009 8:14 pm
Hellfire Гост
Мерси. Имах и един въпрос. Може ли някой да ми каже върховете, които се виждат на панорамата от Кози превал, че спорихме с моя приятел.
Върховете от ляво надясно са Безимен, Яловарника, Зъбът и Куклите (зъбато отгоре). Силно вдясно се вижда и Кельо (и Солището, където сте се катерили).
Кози превал е име, което е дадено 80-те години на Беговишкия превал - по време на безумното преименуване на маса обекти в Пирин. Предполагам си ползвал зелената карта на Картография ЕООД за Пирин. Тя е бъкана с тези криви имена и единственото, което може да направи е, да заблуди хората.
Имай предвид, че местните хора НЕ знаят планината с въпросните имена от зелената карта и ако питаш някой хижар или местен пиринлия къде е Кривец, Голец, Острец, Уийец или друг някакъв връх, няма да ти отговорят. Виж за Ченгелчал, Джангал, Сиврия и т.н. всеки ще те упъти.
Ако търсиш добра хартиена карта за Пирин, бих ти препоръчал тази на Домино, червена, скорошно издание. Там тия малоумия липсват.
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Юли 19, 2009 9:30 pm
Hellfire Гост
Благодаря - Аз печеля !
Ами всъщност ползвахме и двете карти ... и да забелязах, че моята "зелената" е доста по зле от "червената".
За разказа за съжаление се подсещах на няколко пъти от тази на картография и ето че съм поомотал някои имена. Но не е толкова важно ... вие си ги знаете така или иначе
.......................
Но не е толкова важно ... вие си ги знаете така или иначе
Те /ние/ може и да си ги знаеме, ама целта е дивотиите да се забравят и да се запомнят автентичните имена на географските обекти в планините. Щот ако се загубите /не дай боже/ и срещнете овчар татъка и го питате за нещо има да ви се дзвери....
Гледам - най-щастливи са ви физиономиите пред гоооолемата бъчва?
А защо заглавието на репортажа е "Планина 2009" - само тва ли ше ви е планина за това лето господне?!
Иначе както казвам аз - екстра сте се дозирали по Пирина - бравос
Ами явно следващия път ще трябва да мине две редакции разказа. Едната тук
Абе незнам за бъчвата, ама при "женската група" сме май по ухилени.
А заглавието е такова, защото май наистина нещо по-сериозно, по-дълго от ден-два правим само веднъж в годината. Така станаха напоследък нещата. Пръсна ни живота по цялата България, трудно се събираме, а и никой друг не ни се връзва на акъла. Ама тва е една тъжна тема дето няма смисъл да коментираме Иначе аз си бях още след 3 дена горе на Витоша, за да "дозирам" още малко. Не че не ми беше достатъчно в Пирин, а по-скоро беше прекалено хубаво и исках още и още и още .....
Пон Юли 20, 2009 10:44 am
Kat
Привет и от мен, и добре дошъл
Т`ва разказче верно забавно е написано, ма на някои места сричах като първолаче
Видели сте големите красоти. Според мен от заслона до Кончето е било най-хубаво времето във вашето ходене. И аз искам такова като идем, ма то ще си покаже.
Напълно съм съгласна с момците за употребата на старите имена. Щото и аз като чуя за Козите превали и другите там щуротии, настръхвам (и ми се обръщат червата)
И да направите повече ходене в която и да е планина, че едно, дори и за толкоз дни, е малко
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети