|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
pirinist
|
|
Средна Рила със и без пътека |
|
Здравейте
Благодаря за вниманието !
Последната промяна е направена от pirinist на Нед Мар 01, 2015 8:00 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
Сря Фев 18, 2015 12:48 am |
|
 |
goldhand
|
|
Сря Фев 18, 2015 2:22 am |
|
 |
Antoon
|
|
|
|
Хубав разказ, върна ме по онези места. А манатарки миналата (2014г.) видях под Джангала, над Попово езеро на 2430м. н.в.
Иначе, при подобен преход съм слизал от Мермерското езеро към пътя, беше по-лесно. Е, имаше и клекинг, но не толкова много, повечето беше по пътечки.
Такова минаване по реката съм правил по Студеното дере към маркираната пътека от Чакъра за Марица, тотално изгубих пътечката по Студеното дере в клека и слизах по описаният от теб начин. Пък след няколко години се оказа, че пътека все пак е имало, Ристо Туристо я беше минал. Но от Синьото езеро нещо ме съмнява да има въобще пътека надолу.
|
|
|
Сря Фев 18, 2015 12:46 pm |
|
 |
igurbev
|
|
Чет Фев 19, 2015 6:14 pm |
|
 |
Rich
|
|
|
След най-долното езерце започват пирамидки - 50-ина метра преди да влязат в клека се заобикаля отляво и се минава само през 2-3 м клек. В Google Earth имаше преди 6-7 години сателитна снимка, от която се виждаше хубаво как да се заобиколи. Предполагам, че може да се намери в историята в Google Earth.
Тук се вижда добре - https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=ztjWWON3yXAI.kkSN6GZ39a-c&ie=UTF8&t=h&oe=UTF8&msa=0&dg=feature , само трябва да се увеличи докато се види езерцето ( Синьото езеро има надпис Рибни езера)
|
|
|
Чет Фев 19, 2015 9:24 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|