Хубав разказ, върна ме по онези места. А манатарки миналата (2014г.) видях под Джангала, над Попово езеро на 2430м. н.в.
Иначе, при подобен преход съм слизал от Мермерското езеро към пътя, беше по-лесно. Е, имаше и клекинг, но не толкова много, повечето беше по пътечки.
Такова минаване по реката съм правил по Студеното дере към маркираната пътека от Чакъра за Марица, тотално изгубих пътечката по Студеното дере в клека и слизах по описаният от теб начин. Пък след няколко години се оказа, че пътека все пак е имало, Ристо Туристо я беше минал. Но от Синьото езеро нещо ме съмнява да има въобще пътека надолу.
Сря Фев 18, 2015 12:46 pm
igurbev
Antoon написа:
Но от Синьото езеро нещо ме съмнява да има въобще пътека надолу.
След най-долното езерце започват пирамидки - 50-ина метра преди да влязат в клека се заобикаля отляво и се минава само през 2-3 м клек. В Google Earth имаше преди 6-7 години сателитна снимка, от която се виждаше хубаво как да се заобиколи. Предполагам, че може да се намери в историята в Google Earth.
Тук се вижда добре - https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=ztjWWON3yXAI.kkSN6GZ39a-c&ie=UTF8&t=h&oe=UTF8&msa=0&dg=feature , само трябва да се увеличи докато се види езерцето ( Синьото езеро има надпис Рибни езера)
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети