Автор |
Съобщение |
iv4oo
|
Операция на сливици ? |
|
Здравейте, във вторник ми предстои операция на сливиците, въпроса ми е как по бързо да се възстановя? С предимство ще са бабешките рецепти. Благодаря предварително..
|
|
|
Съб Фев 07, 2015 12:37 am |
|
 |
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Всяка сутрин на гладно по сто тояги да ти бият на голо.
Това лекува много работи, сигурен съм, че много ще ти помогне.
|
|
|
Съб Фев 07, 2015 11:40 am |
|
 |
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Човекът е от Габрово. Със сигурност ще ме разбере. 
|
|
|
Съб Фев 07, 2015 3:32 pm |
|
 |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
 |
 |
се притесних, че може да ми повярва за греяната ракия с мед и за греяно вино с черен пипер. |
е аз го пракрикувам сяка вечер без да са ми правили операция(представи си как стриктно ше го спазвам ако ми направят) и без да ги грея....
|
|
|
Нед Фев 08, 2015 10:11 pm |
|
 |
Gamina
|
|
|
Пон Фев 09, 2015 4:47 pm |
 |
 |
Balkandjiq
|
|
|
|
Най-добрата рецепта е въобще да не я правиш въпросната операция.За съжаление ефекта от нея не е кой знае какъв,а за сметка на това негативите които носи са немалки.Тя природата си знае работата с какви органи трябва да е оборудвано човешкото тяло,няма нужда ние да се месим,а и намесим ли се-често е във вреда.
А след като вече си я направил-избягвай всякакви бабини дивотии.Каквото ти предпише дофтора-само това.Избягвай и обезболяващи на своя глава,щото някои причиняват постоперативно кървене.
А статията отгоре е силно тъпа.Първо-ситуациите описани в нея на 90% са измислени и фалшиви.Прекалено съшити с бели конци изглеждат.Не че се съмнявам в гигантските размери до които може да достигне хорската простотия,но все пак.Лошото на такъви статии е друго.Че май съвсем умишлено се пускат.Пускайки подобна фалшименто статия по един съвсем реален проблем се търси съвсем закономерен резултат-да се дигне мътилка,да се дискредитират с глупави и погрешни аргументи едни иначе правилни тези и в крайна сметка един страничен некомпетентен наблюдател да се чуди на кое да вярва.
А истината е доста проста-хората се съмняват в добронамереността на съвременната медицина не защото "лекарствата са замърсени с кой знае какво,докато пътуват от чужбина насам" или защото "могат да си отворят втора и шеста чакра",та хората се съмняват в добронамереността и защото виждат че съвременната медицина и фармация се превърнаха от науки в грижа за здравето на обикновения човек във едни могъщи машини за правене на пари.Давал съм го примера,но да се повторя и пак:
Вируса на ХИВ може да бъде изкоренен от организма веднъж и завинаги.При това не със някакви магически чакри,пиене на отрова от син скорпион или магическите ампули на ейдикойси знахар.
Преди няколко години имаше двама пациенти които бяха изчистени от него чрез специфична костномозъчна трансплантация.Вместо това обаче този метод така и не се въведе и се разчита на HAART(highly active antiretroviral therapy).Вместо да се направи една процедура,сравнително лека за организма имаща отлична преживяемост и струваща под 100хил.$,та вместо да се направи тая процедура се разчита на лекарства.Които се пият под часовник,ежидневно,до живот.
И не ги плаща болния(щото може да е неплантежоспособен,а HAART струва няколко хиляди на месец).Дори и болния да е последния клошар-държавата му го плаща това лечение.
Между другото в момента продължителността на живот на заразените е почти като на човек от нормалната популация.Ако приемим че човек се е заразил на 20 и живее до 70 то кат теглим чертата
излиза че лечението му ще възлезне за тия години на няколко милиона(пак да напомня че трансплантацията струва само сто хиляди).
Къв по-добър бизнес от този на хора като Бьорголфсон-клиентите са ти цели държави и ще плащат ежемесечно,доживот.Пък ти ходи та си топи краката на Бахамите и се чуди къв по-нов самолет да си купиш от слободия...
И с много още заболявания е така.СПИНа го давам просто като най-лесен за асимилиране от незапознатата аудитория пример.
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
http://hubavetz.com/ |
|
|
Пет Фев 13, 2015 2:35 am |
|
 |
iv4oo
|
|
|
Здравейте,
Благодаря на всички за отговорите.. Факт е, че операцията мина. Вече 5 ден съм само на вода и от време на време сладолед. Възстановяването ще е бавно според докторите, изписаха ми само "Аулин", от който не се усеща облекчение и затова го замених с "Нимезил" една група били, но усетих разлика. Balkandjiq и аз не исках да ги махам, след като ме вкараха по Коледа в болница и ми забраниха да пия газирано (визирам Бирата) нещата се промениха. Погледнато здравословно с антибиотика, който ме лекуваха в болницата само са подтиснали въпросния " Перитонзиларен абцес " и гнойта останала в сливиците... демек те станаха бомба с закъснител. Въпросната гной при възпаление може да даде отражение върху сърце,стави,бъбреци и ред други важни органи. 10 Дена след като бях изписан от болницата започнах да получавам гнойни точки върху самите тях и налепи по гърлото, от което взех решението за тяхното премахване. Сега ме чакат 20 дена възстановяване и диета от която за 5 дена смъкнах 3 килограма.
Благодаря пак на всички, които се отзоваха.
|
|
|
Съб Фев 14, 2015 12:16 am |
|
 |
Balkandjiq
|
|
|
|
За съжаление както описваш нещата-тонзлектомията наистина е била единственото разумно решение на проблема.
|
|
Пон Фев 16, 2015 3:30 pm |
|
 |
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
 |
 |
За съжаление както описваш нещата-тонзлектомията наистина е била единственото разумно решение на проблема. |
Защо се криеш в "Лафче" бе карикатуро?
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Пон Фев 16, 2015 3:57 pm |
|
 |
Balkandjiq
|
|
|
|
 |
 |
Защо се криеш в "Лафче" бе карикатуро? |
От кой се крия бе гурльо!?
|
|
Пон Фев 16, 2015 5:42 pm |
|
 |
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
 |
 |
От кой се крия бе гурльо!? |
Чакай, че сега редя карти. Като излезнат ще ти обадя в съответната тема.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Пон Фев 16, 2015 5:56 pm |
|
 |
Balkandjiq
|
|
|
|
Межу другото имай впредвид че тонзилектомията не изкоренява завинаги простудните заболявания.Просто ще почват от "по-надолу" и рано-рано ще прерастват в ларингити,трахеити и бронхити.Съветвам те идната есен да вземеш мерки.За прехвалените противогрипни ваксини с малък процент ефективност-ти си решавай дали да си дадеш парите.Но поне да направиш някой курс със добрия стар респивакс мисля че няма да е лошо.Пие се по 20дена,после 10дни се почива,после пак.В интернет има писано доста за тази ваксина.За 10-15лв. на месец-дори и да не те уварди,то поне няма да ти навреди.И зимата-повечко витамини.Между другото киселата туршия и пържените дробчета за мезе са много добра алтернатива на витамините на хапове.
|
|
Вто Фев 17, 2015 8:07 pm |
|
 |
iv4oo
|
|
|
Здравейте!
Balkandjiq, благодаря за съвета не се бях сетил или пък мислил изобщо за ваксина и ще се консултирам и с лекар да видим каква би препоръчал. Иначе "Респивакс" съм пил като малък, но сега след като ме изписаха първия път от болницата направих един курс с "БРОНХО - ВАКСОМ "(Мисля че са едно си също като предназначение), като отделно си пиех и витамини+червено вино с домашна сланина. Сега, като си дойде всичко на място мисля пак да взема да пия "БРОНХО - ВАКСОМ " , защото загубих много килограми и самата ми имунна система е отслабнала най-вероятно. Колкото до дробчетата днес в Penny гледах ще бъдат намалени пилешките дробчета , а аз вече се чудя какво ще ми е първото ястие, след като ми заздравее раната. Лошо е, че ми се объркаха плановете за 3-ти март, но здраве да е.. 
|
|
|
Сря Фев 18, 2015 1:01 am |
|
 |
|