ок. Ще пиша. Пък ако искаш дай на лична едно номерче да ти звънна направо. Както решиш
Сря Фев 04, 2015 10:14 pm
Balkandjiq
Dimo Kolev написа:
Приятелю Balkandjiq намери си нов фен май, а?
Аба мани.Избила ми е едната помпа-дюза на камиона.Омацала е капака на двигателя с нафта,спечена на кирпич.Взел съм си го капака вътре и стържа с една остра отвертка-зъгъзъгъзъзъ-зъгъзъгъзъгъзъ,кат румънска чалгия.Цяла вечер.От време на време влезна у форума и видя някой трол та му сипя да яде за разтуха от монотонната дейност...Иначе хич нямаше и да се хабя да му отговарям...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
защо вие хората планинари от толкова години сте оставили да се рушат тези вече изградени хубавини при полужение,че сте били наясно че после няма кой да ги гради наново.
Това е хубава тема за размисъл, с много измерения:
1) какво значи да си планинар? (има нишки във форума посветени на този въпрос, не липсват и четива);
2) кои хижи у нас са построени от планинари? (има такива, но далеч не всички са такива);
3) почивна станция на билото на планината хижа ли е? (за да не остава впечатлението че имам предвид само една, да спомена че има много такива и всички без изключение имат затруднения днес, от различен характер, но предимно свързани с размера и местоположението им);
4) кой трябва да носи отговорност за стопанисването на вече построеното? (не само в планината);
5) защо да обсъждаме тук само една от всички изоставени на произвола на съдбата хижи и защо точно тази? (мигар няма други, включително и "на един плесник разстояние" и с шосиран път до тях, на половин час от центъра на столицата?)
Мисля си, че след като бъде постигнато съгласие по въпроси като горните, едва тогава би могло да има смислен разговор за която и да е хижа в затруднено или направо плачевно състояние, в частност и за Планински извори.
1. Планинарят е животно, рядък вид. Обитава високите части на планините, рядко се среща и в равнините, предимно по разни кръчми, където се правят разбори на преминалите преходи. С повечко бира, предимно Пиринско. Казват че този вид бил на изчезване, но аз си мисля, че не е точно така.
2. Хижите, които са построени в планините нормално да са построени от планинари. Тези в равнините - от равнинари, а в градовете - от градинари.
3. Почивните станции не са хижи. Те са за хора, които отиват да си почиват. За разлика от тях хижите се посещават от планинари (в редки случаи и от други индивиди), които ходят там да се морят и трепят по стръмнини и чукари. Но това е нормално, защото психиката на този вид е сбъркана. Колкото повече е натоварването, колкото по-дълги са преходите, толкова по-добре. И интересното е, че после ходят и се хвалят и най-важното - чувстват се щастливи. Странен вид.
4. Никой. Или всички. Въпрос на тълкуване от различните видове. След като се построи нещо, каквото и да е - то става общо, на всички. И следователно няма нужда да се стопанисва. То е за всенародно ползване.
5. Наистина няма смисъл да обсъждаме коя и да е от изоставените хижи, особено точно тази. То няма смисъл да обсъждаме и тези които все още не са изоставени. Но може би ще станат като първите. Защото няма по-хубаво и стопляща сърцето гледка, от това да минеш покрай някоя високопланинска постройка, пред която стоят няколко снажни кончета, а вътре са налягали две-три кравички. И всичко да е осрано и да мирише на обор. Това е идилия. Защо трябва да я разваляме. Все пак всеки вид животно може да го сполети съдбата на вида от първа точка - да мине в графата на изчезващите.
Тези пет точки са интересни, важни, не са само те обаче. Има още много въпроси и теми за размисъл. Стига да има кой да го прави. Не ми обръщайте внимание. Днеска паднах на пистата и си праснах малко тиквата. Може и от там да е. А може и по рождение.
Чет Фев 05, 2015 9:11 pm
evgeni-
vedrin написа:
evgeni- написа:
защо вие хората планинари от толкова години сте оставили да се рушат тези вече изградени хубавини при полужение,че сте били наясно че после няма кой да ги гради наново.
Това е хубава тема за размисъл, с много измерения:
1) какво значи да си планинар? (има нишки във форума посветени на този въпрос, не липсват и четива);
2) кои хижи у нас са построени от планинари? (има такива, но далеч не всички са такива);
3) почивна станция на билото на планината хижа ли е? (за да не остава впечатлението че имам предвид само една, да спомена че има много такива и всички без изключение имат затруднения днес, от различен характер, но предимно свързани с размера и местоположението им);
4) кой трябва да носи отговорност за стопанисването на вече построеното? (не само в планината);
5) защо да обсъждаме тук само една от всички изоставени на произвола на съдбата хижи и защо точно тази? (мигар няма други, включително и "на един плесник разстояние" и с шосиран път до тях, на половин час от центъра на столицата?)
Мисля си, че след като бъде постигнато съгласие по въпроси като горните, едва тогава би могло да има смислен разговор за която и да е хижа в затруднено или направо плачевно състояние, в частност и за Планински извори.
1-Незнам отговора
2-Идея си нямам даже и от не планинари незнам кои са построени.
3-Почивна станция с размер на читалище на билото според сегашните ми разбирания е една голяма глупост но явно някога или е било нормало или някой е имал идея за голяма перспектива за тези обекти.
Аз също се чудех защо Козя стена е толкова огромна като я видях за първи път направо не ми се вярваше.
За конкретната Планински извори какъв е проблема за толкова краткия и живот до колкото разбрах е реално функционирала до около 95г.
4-Собственика му ако в случея това е община Антон тя след като е видно,че не може да стопанисва дадения обек според мен е по-правилно да го продаде това с под наем ми звучи така договор за 10 години и тамън го направиш и някой друг взима договора наготово си ползва и със здраве. А конкретната госпожа незнам дали конярник мисли да прави там така ми се стори,че бяха намеците но познавам доста хора занимаващи с това около София на къде по достъпни места и не съм забелязъл много да им е потръгнал бизнеса.
Напълно съм съгласен за всички изоставени хижи но тази беше повода от който тръгна размисъла ми.
Виж обаче хижа Академик нса-то си я пълнят със студенти и си е добре нищо ,че като хотел голяма.
Чет Фев 05, 2015 11:15 pm
tzezko
крива работа
Част от горния диалог ми напомня плахо за един друг такъвоподобен от близкото минало.
Братя и сестри, виртуалното общуване ни подхлъзва да преекспонираме в известна степен и доброто и лошото като категории, определящи битието ни.
Но нека не задълбаваме из диалектическия материализъм, а съвсем рационално да изближем съвместно по една торба сол, а който не иска, да не ближе. Ама пак съвместно.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети