Ми не, ти виж само с кава локация започва статията - Смолян , България
Въобще не го бях мернал това.
Те днешните журналисти половината са неграмотни, а какво остава да знаят коя хижа къде е.
Е, хубаво че има и други (не ги знам дали са половината, по-малко или повече). Например оператора на БНТ Костадин Кисьов, който е бил със спасителите, когато ги е затрупала лавината, и е заснел случващото се там и в тези условия, много добре си е свършил работата.
Нед Фев 01, 2015 11:16 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1267 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
vedrin написа:
Е, хубаво че има и други (не ги знам дали са половината, по-малко или повече). Например оператора на БНТ Костадин Кисьов, който е бил със спасителите, когато ги е затрупала лавината, и е заснел случващото се там и в тези условия, много добре си е свършил работата.
Браво на оператора, браво и на теб, затова че не се уморяваш и не спираш да представяш информацията от всички източници, плюс лични наблюдения. Така че да се получи обсъждане (форум) и всеки от нас да се замисли. Да се замисли... и се надявам малко по малко тези инциденти да станат по- редки. Надявам се и хората да имат глави на раменете си и да се съобразяват с времето, екипировката и себе си най-вече.
Ми не, ти виж само с кава локация започва статията - Смолян , България
Въобще не го бях мернал това.
Те днешните журналисти половината са неграмотни, а какво остава да знаят коя хижа къде е.
А мерна ли, че моето съобщение изпревари Блиц?
Хубаво е че имаме блага вест, донесена първо от хижаря в "цивилизацията" и от Ружа (във форума). На мен ли само обаче ми се струва че нещо съвсем не е наред с комуникацията и от това може да произтичат усложнения и бели? Кой би трябвало да се грижи да има надеждна връзка между хижите и ПСС? Нормално ли е 5 човека да си рискуват живота в лошо време залудо? Нормално ли е хижаря да ходи от Иван Вазов до езерата, на свой ред поемайки рискове, за да съобщи че нужда от спасителна операция няма? Едно време имаше радиотелефони, сега има вече какво ли не, а сякаш сме се върнали в ерата, когато е било измислено маратонското бягане или пък паленето на сигнални огньове по върховете... Колко би струвало на държавата да екипира всяка хижа, която няма надеждно покритие на клетъчна мрежа, със сателитен телефон? Толкова непостижим лукс ли е това?
Имат уникални изцепки всеки божи ден и говоря за правописа им, а не за глупостите които пишат, заради трите милиона в твърда валута дарени им от едно чуждо посолство.
Хм, интересно е това, което казваш за трите милиона -- можеш ли да го подкрепиш с някакви доказателства? Иначе, едва ли само те съставляват половината, за която говориш -- останалите безплатно ли го правят или на тях друг им плаща и това е приемливо според теб?
Ясно е, че коментарите ни не са за тук, така че .....Ицо.
Благодаря. Сега остава да отговориш и на втория въпрос, който ти зададох по-горе. Не за друго, а защото може да не е съвсем уместно да споменаваме тук само един пример, а да премълчаваме много други.
А, и още нещо: като са ти толкова неприятни е някак чудно защо четеш и пишеш толкова много из форумите им (преброих поне 25 може би твои коментара там само през вчерашния ден). Това вече е реторичен въпрос, май... Подсети ме за гнилия капитализъм, дето бил като мушмула -- колкото повече гниел, толкова по-сладък ставал, както казват някои препатили.
Пон Фев 02, 2015 1:12 am
Balkandjiq
Е и кво!?А Блиц е на Пеевски...И заедно с Пик(пак на Пеевски) са най-просташките жълти сайтове.Огромна част от статиите в тях:
-вонят на чалгаджийско-просташка култура.
-изпълнени са с непроверена/грубо изкривена/манипулативна/"сензационна" фактология.
-писани са от журналисти с ниско ниво на обща култура.Често личат липси дори и на елементарни познания по предмети,които се учат в основното образование.За правописа да не говорим.
Навремето смятах че по-голямо журналистическо падение от Албена Вулева не може да има.Отдавна обаче подобни медии я засенчиха.
На тоя фон изданията на Икономедия-Капитал и Дневник са направо класи нагоре.
В този "занаят" всеки се гъзи на някого и независими и обективни медии няма,няма и да има.Хубаво е обаче да има все пак някакво приличие и нещата поне да не са поднасяни по откровено манипулативен и демагогски начин.
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
Може и да е ясно от чие име и за какво раздават пари, но аз не знам. Я някой да ми обясни?
Защото знам на кого ги раздават - например училището, в което работя получи пари, с които се направиха нови кабинети. Сигурно са казали само на директорката за какво ни ги дават.
(и между другото в тези кабинети ще се учи не само английски, а и френски, испански и - как не са се усетили, тъпите американци! - ненавистния им руски език )
Така че може и да е ясно, но на мен ми е в мъгла тая работа, както и на моите колеги, защото фондацията още нищо не ни е накарала да правим в замяна, освен да преподаваме
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Може и да е ясно от чие име и за какво раздават пари, но аз не знам. Я някой да ми обясни?
Защото знам на кого ги раздават - например училището, в което работя получи пари, с които се направиха нови кабинети. Сигурно са казали само на директорката за какво ни ги дават.
(и между другото в тези кабинети ще се учи не само английски, а и френски, испански и - как не са се усетили, тъпите американци! - ненавистния им руски език )
Така че може и да е ясно, но на мен ми е в мъгла тая работа, както и на моите колеги, защото фондацията още нищо не ни е накарала да правим в замяна, освен да преподаваме
Надявам се и география да се преподава там. И природознание. Пък ако е качествен материала от двете страни в бъдеще ще има по-адекватно отразяване на планинска проблематика в медиите
Ристо Туристо написа:
Надявам се и география да се преподава там. И природознание. Пък ако е качествен материала от двете страни в бъдеще ще има по-адекватно отразяване на планинска проблематика в медиите
Аз не бих разчитала на това, независимо кой, как и за какво ще плаща
Има калпав материал от всички страни, ти си забравил третата, най-важната
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Ясно е, че коментарите ни не са за тук, така че .....Ицо.
Благодаря. Сега остава да отговориш и на втория въпрос, който ти зададох по-горе. Не за друго, а защото може да не е съвсем уместно да споменаваме тук само един пример, а да премълчаваме много други.
Сега разбрах какво ме питаш във втория въпрос. Ами....... дай и ти от своя страна линк за тези другите. Както аз ти дадох и тогава ще ти отговоря.
Не знам точно какъв линк очакваш да ти дам, в подкрепа на кое мое твърдение точно? Иначе, отговор на втория въпрос, който съм ти задал, все още не си дал, макар че успя да напишеш какво ли не друго... Може би да взема да го повторя, та белким се разберем:
Иначе, едва ли само те съставляват половината, за която говориш -- останалите безплатно ли го правят или на тях друг им плаща и това е приемливо според теб?
Може би ще е полезно да напомня също, че за въпросната половина, която ти спомена, няколко пращулки по-нагоре написах следното: "Е, хубаво че има и други (не ги знам дали са половината, по-малко или повече)." Написал съм и кого точно имам предвид и съм дал линк към заснетото от него.
И най-сетне, нали си даваш сметка че в резултат от собствените ти коментари, които сам преценяваш че не са за онази тема, в която бяха направени, покрай преместването им в отделна тема "пострадаха" и такива, които бяха съвсем на място там, например този:
Хубаво е че имаме блага вест, донесена първо от хижаря в "цивилизацията" и от Ружа (във форума). На мен ли само обаче ми се струва че нещо съвсем не е наред с комуникацията и от това може да произтичат усложнения и бели? Кой би трябвало да се грижи да има надеждна връзка между хижите и ПСС? Нормално ли е 5 човека да си рискуват живота в лошо време залудо? Нормално ли е хижаря да ходи от Иван Вазов до езерата, на свой ред поемайки рискове, за да съобщи че нужда от спасителна операция няма? Едно време имаше радиотелефони, сега има вече какво ли не, а сякаш сме се върнали в ерата, когато е било измислено маратонското бягане или пък паленето на сигнални огньове по върховете... Колко би струвало на държавата да екипира всяка хижа, която няма надеждно покритие на клетъчна мрежа, със сателитен телефон? Толкова непостижим лукс ли е това?
Надявам се че правиш това неволно, а не целенасочено.
Поставянето на клетки на мобилните оператори из по-недостъпните части на планините може да означава доста сериозно строителство и разкопаване. Оборудването трябва да бъде електроснабдено. Често и опорната мрежова връзка до клетката е през кабел, макар че има и други варианти.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети