Автор |
Съобщение |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Вихрен, Хвойнати и Муратов в мъглите |
|
Пущи ми муата народо за Вихрен и после се изпокри по апартаментите на топло...
Въпреки прогнозите реших да се расода до там, напук на сичко.
Събота. 18.00 запалих колата от Самоков и се метнах на х. Бъндерица. Пийнах един голям ром за приспиване и в неделя рано сутринта към 08.00 поех по пътеката от хижата през казаните за вр. Вихрен. Време разкошно, тревата много мокра. съжалих по едно време, че свалих от раницата гетите още преди 2 месеца.
В самият "казан" времето още беше перфектно, но околните върхове над 2400 м. бяха в мъгла.
На разклона на пътеките преди заслон Казана се почесах по чутурата и реших да кача Вихрен по Джамджиевия ръб. Кривнах в ляво по пътеката за х. Вихрен и на самия ръб поех по него нагоре. Обаче там било за по-подготвени. Зех па да стискам бузетатата на дупето без бацилно участие тоя път... Обаче на помощ дойде мъглата, която скри джендемите от двете страни на ръба и така лека-полека стигнах вр. Вихрен. А горе страшен мъгел, примесен с ветрец.
Постепенно върха се пренасели, общата суматоха ми дойде в повече и поех нататък. На Кабата вместо да свия наляво и да се прибера на топло и в хижата аз отпрах направо към Хвойнати връх.
Той бързо дойде. Метнах си една самоснимачка на чучката му и продължих нататък... Ама нататък по-зле и от Джамджиевия ръб.
Начи добре, че беше BGMountains иначе чеше да се затрия татъка по тоя безкраен мъглив скаляк.
Тоя Муратов бил сериозен стръмен връх, ама отсекъде - сигурен съм, че ако не беше мъглата те татъка чеше да сменям гащи
Още преди Хвойнати си пущих Нокията да ми свири едновременно с Гармина постоянно включен. Тва за кураж и да плаша тварите си подсвирквах постоянно.
Слязох до Бъндеришка порта
и там срещнах двама юнаци, идващи от Синаница. Предния ден тръгнали от Кресна, ама ги прал цел ден дъжд и не стигнали до хижата, а малко преди нея опнали палатката и спали.
Та с тяхната компания слезнах до х. Вихрен, покрай Муратово езеро, където пробихме и мъгела,
по МАРКИРАНА вече пътека и всичко беше ток още след първата глътка пиво.
След х. Вихрен на път ми беше Байкушевата мура - отбих се и нея да видя.
Стигнах си до колата, преоблякох се със сухи дрехи и газ към Самоков. Спускайки се към Банско /18.00/ звъннах на Дидо и Ани //че и те бяха по Пирин/ евентуално за по бира в града, ама не бяха в обхват и се прибрах.
Всички СНИМКИ
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Нед Юли 12, 2009 9:51 pm |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
Евалата Ристе
пс/ б@си, първите 3 снимки направо ме разбиха......
и как да работя сега .....
|
|
|
Пон Юли 13, 2009 9:39 am |
|
|
vasil111
Регистриран на: 20 Мар 2008 Мнения: 183 Местожителство: велинград |
|
|
|
Евала та евала! Иначе Ицо все вика - аз все по рилата одим, от пирин не разбирам много, и накрая взе че го разцъка в мъглите къде му видят очите.
|
|
|
Пон Юли 13, 2009 10:32 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пон Юли 13, 2009 10:32 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Нищо нищо, важното е че се качи на баш-върха на баш-планината
Времето беше хубаво в събота, и не толкова в неделя. Все пак повод за оплакване няма как да има - виждам Ицо не го е валяло, добре си е направил поръчката горе ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Юли 13, 2009 10:46 am |
|
|
Kat
|
|
|
|
Добро си е ходенето, нищо че е в мъгла. Понякога в мъгливо време стават хубави снимки. Нещо от Джамджиевия ръб снимано нямаш ли? Да ни настръхне кожата и на нас
Пък и кога друг път през юли няма да има никой на Вихрен
Пон Юли 13, 2009 11:51 am |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
Абе като гледам от галериите на Петре и Дидо какви гледки съм изпуснал... се едно не съм бил там.
То е ясно - тва лето па че се оди натам.
"Луд умора нема - само се поти" - и я така.
|
|
Нещо от Джамджиевия ръб снимано нямаш ли? Да ни настръхне кожата и на нас |
Мани - кой ти е мислил за снимки - на оцеляване беше работата
|
|
и как да работя сега ..... |
А-а-а-а - не така, съвестно ми е от голямото ти фемили - те ти три нахъсващи за бач букета:
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пон Юли 13, 2009 2:41 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
Пон Юли 13, 2009 1:41 pm |
|
|
Sinanitsa
|
|
|
Ице не се коси тепърва ще има дни в които да повториш същия маршрут.
Важното е ,че в мъглите не си се изгубил
_________________ Sinanitsa |
|
|
Пон Юли 13, 2009 2:19 pm |
|
|
anadel
|
|
|
|
|
|
Спускайки се към Банско /18.00/ звъннах на Дидо и Ани //че и те бяха по Пирин/ евентуално за по бира в града, ама не бяха в обхват и се прибрах. |
Ицо, можеше и да се засечем в Банско, но по мръкнало, кога си видял Дидо да си тръгне по светло от Пирин.
Иначе - добро си беше времето, минахме между капките.
Фото-доказателство - Дидо обяснява, че е слънчево, ама кой да вярва - това е в събота преди обяд:
|
|
|
Пон Юли 13, 2009 6:43 pm |
|
|
|
|
|
|
и ние малко Вирен, Хвойнати и Муратов ама под слънцето
е, Хвойнати и Муратов не ги качихме щото имаше едни облаци дето ме притесняваха (то след толкова дни дъжд май съм стресирана ) а и щерката се изтощи. обаче ги снимахме хубаво
едни облаци имаше над билото.... над кое не зная
сякаш прозрачно стъкло имаше над билото
не съм виждала друг път така
някой с идея "какво" ги държи?
[/img]
Последната промяна е направена от albena :-) на Чет Юли 16, 2009 4:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Юли 15, 2009 7:00 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
Сря Юли 15, 2009 7:38 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
ТОлкова мъненки става ли?
Чет Юли 16, 2009 3:00 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
ТОлкова мъненки става ли? |
да, благодаря
отивам да се поправя
|
|
|
Чет Юли 16, 2009 4:17 pm |
|
|
yonkok
|
|
|
|
|
|
Добро си е ходенето, нищо че е в мъгла. Понякога в мъгливо време стават хубави снимки. Нещо от Джамджиевия ръб снимано нямаш ли? Да ни настръхне кожата и на нас
Пък и кога друг път през юли няма да има никой на Вихрен |
Аз имам някоя и друга снимка, ама такова шубе брах на едно място, че направо нямам думи. Не съм сигурен, че пак ще мина оттам.
|
|
|
Пон Юли 27, 2009 7:09 pm |
|
|
Красимира Желева
|
|
|
Кажете малко по-подробно за ходенето от Вихрен към Хвойнати връх. А и после към Муратов има ли пътечка?
|
|
|
Пон Сеп 03, 2012 10:50 pm |
|
|
|