|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
ilievvli
|
Garmin etrex 30 - проблем |
|
Здравейте, от известно време имам проблем с Етрекс 30, а именно когато реше да го включа, за да го ползвам - не иска да запали. Налага се да извадя батериите и да поседи около 30 мин. без батерии и чак тогава тръгва. Понякога се получава и като ми се разредят батериите и се опитам да сложа нови.
Този проблем се получи след като в него бяха останали едни батерии около 20 дни, без да го ползвам. Батериите не бяха разредени, когато го изгасих с тях - бяха на 3 чертички. Няма видими следи да се протичали батериите, защото са акумулатори и след това съм ги зареждал и ги ползвах без проблем на фотоапарата. Не знам от какво може да се е получил този проблем, има ли някакво решение за него или да търся Гармин да им го пращам за ремонт?
Предварително благодаря на всеки, който може да помогне.
Поздрави
|
|
|
Вто Яну 27, 2015 9:45 pm |
|
 |
t.hristov
|
|
|
|
Не е ли гаранционен навигатора? Ако е купуван от Европа, то гаранцията се признава от Геотрейд Иванов ООД -това е вносителя за БГ.
|
|
|
Вто Яну 27, 2015 9:52 pm |
|
 |
netman220
|
|
|
|
Най-добре, ако е гаранционен, го прати на Гармин България за ремонт.
Иначе, ако го включиш към компютъра, навигаторът включва ли се?
|
|
|
Сря Яну 28, 2015 12:30 am |
|
 |
ilievvli
|
|
|
 |
 |
Едва ли е такъв проблема, но преди време доста чудене падна с моя защото съм го бил сложил в настройките да работи с литиеви батерии(по-голямо напрежение)които чат пат ползвам и след това не съм променил настройките и като му слагах алкални или акумулаторни понякога угасваше почти веднага , понякога работеше за кратко, но това не се случваше всеки път и затова ми трябваше доста време, за да се досетя. Като се усъмних в това какъв е проблема направих няколко теста и съмненията ми се потвърдиха.
Машинката ми е етрекс легенд и някакви букви след надписа.
Обратно като е нагласен за работа с акумулаторни или алкални и му сложа литиеви(които са с по-голямо напрежение) проблемът не се появява.
Виж в настройките за работа на апарата дали не е сложен за работа с литиеви батерии и ги промени ако е така. |
Сложен е на акумулаторни NiMH
 |
 |
Най-добре, ако е гаранционен, го прати на Гармин България за ремонт.
Иначе, ако го включиш към компютъра, навигаторът включва ли се? |
Държи се точно като с батериите. Ако не разпознае батериите, не тръгва, иначе ако го разпознае си стартира и без проблем си разглеждам всичко през Basecamp. Сега като се пробвах взе че стартира но зависна на екрана "записване на всички точки, маршрути и информация от регистър на пътуванията в GPX формат. 66% Готово" Постоя така известно време и взе да издава звуков сигнал. Спря да се обажда чак когато му извадих батериите. Не мисля да го мъча повече.
Явно му има нещо и ще трябва да го пращам в сервиза на Гармин, но утре ще им се обаждам, за да се разбера с тях как да им го пратя и да им обясня каква му е болката. Иначе е все още гаранционен.
|
|
|
Сря Яну 28, 2015 8:28 pm |
|
 |
netman220
|
|
|
|
Щом е гаранционен нямаш никакви грижи. Щях да те карам да пробваш нещо, но няма смисъл. От Гармин ще решат проблема, а ако не могат, ще ти го сменят с нов. Те работят с Тип Топ куриер и навремето поемаха транспортните разходи. Сега не знам как е.
|
|
|
Сря Яну 28, 2015 8:44 pm |
|
 |
ilievvli
|
|
|
 |
 |
Щом е гаранционен нямаш никакви грижи. Щях да те карам да пробваш нещо, но няма смисъл. От Гармин ще решат проблема, а ако не могат, ще ти го сменят с нов. Те работят с Тип Топ куриер и навремето поемаха транспортните разходи. Сега не знам как е. |
Направих последен опит и след като предварително стартирах Basecamp, етрекса нормално си се свърза с компютъра и сега точа всичко от него.
|
|
|
Сря Яну 28, 2015 8:51 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|