Автор |
Съобщение |
hanastasov
Регистриран на: 24 Апр 2014 Мнения: 74 Местожителство: Карлово, София |
|
Кой връх от Стара Планина се вижда на снимката ? |
|
Здравейте,
в Събота 17.01.2015 бях на хижа Безбог и времето беше мнооого ясно, виждаше се дори билото на Стара Планина. Моля вижте снимката и кажете кой е върха ....аз мисля че е Вежен или Ботев но моля по-запознатите да потвърдят дали е така ))
Снимката е направена точно на станцията на лифта на х.Безбог:
Ето я снимката в голям размер:
[img=http://s29.postimg.org/8cp2u5mcz/IMG_8173.jpg]
и
[img=http://s21.postimg.org/d6swp6jjn/IMG_8175.jpg]
Благодаря ![/img]
|
|
|
Пон Яну 19, 2015 10:26 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Вежен
|
|
|
Пон Яну 19, 2015 10:31 am |
|
|
urban
|
|
|
|
Залагам на билото между в.Кръстците до в.Костенурката..
_________________ Важен е Пътят, Целта просто е крайната точка от него!
|
|
|
Пон Яну 19, 2015 2:11 pm |
|
|
SHOGO
Регистриран на: 10 Окт 2014 Мнения: 229 Местожителство: град София |
|
|
|
Аз залагам по-щедро на 2 варианта - платото Равнец или масива Триглав (Кадемлиите). Тъй като не се виждат характерните странични върхове е малко по-сложно. От ляво на показания връх може да е Ботев или Амбалица (по-вероятно защото е по-остричък).
Има и трети вариант,..... да бъркам
|
|
|
Пон Яну 19, 2015 3:43 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Ако върхът точно в средата на лифт-стълба е Богдан в Средна гора, то тогава под горния десен край на стълба е прохода Пловдив-Карлово. И имайки в предвид, че снимката не е фронтално в него участък следва първия висок връх в дясно да е Ботев. Ако това е вярно, то белязания остава да бъде само Голям Кадемлия. Под него в Средна гора има седловина. От дясно върхът трябва да е Братан
|
|
|
Пон Яну 19, 2015 4:16 pm |
|
|
SHOGO
|
|
|
Да вероятно е Кадемлията, защто подобно изглеждат с Ботев през цялото време, като пътуваш с кола от Свиленград до Пловдив след като подминеш Симеоновград.
|
|
|
Пон Яну 19, 2015 4:24 pm |
|
|
Trand
|
|
|
Върхът посочен на снимката според мен е Ботев. По - наляво е Млечния чал, а тъмните стръмни склонове са на масива Равнец.
|
|
|
Пон Яну 19, 2015 9:39 pm |
|
|
Tito
|
|
|
Пон Яну 19, 2015 11:18 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
И аз смятам че е Ботев, нещо няма отдясно още върхове като за Кадемлията...
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Пон Яну 19, 2015 11:18 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3385 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
Пон Яну 19, 2015 11:21 pm |
|
|
ceckoguide
|
|
|
|
За хората разплагащи със смартфони изтеглете си програмата Peak.ar, пускате си ГПС, насочвате програмата към даден масив/връх и ви изкарва всеки един връх името му, и колко метра е До сега няколко пъти съм я ползвал и доста точно ги показва
_________________ Човек дори и добре да катери, се жени! |
|
|
Вто Яну 20, 2015 10:34 am |
|
|
SHOGO
|
|
|
Жалко че не се оказа Амбарица или Триглав, поне да бях грабнаб 50% от печалбата. Хората с техниката решиха въпроса. Както казах по-горе, ако виждах характерните върхове наоколо е ясно, но ови... следващия път.
|
|
|
Вто Яну 20, 2015 12:15 pm |
|
|
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1267 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100 |
|
|
|
|
|
За хората разплагащи със смартфони изтеглете си програмата Peak.ar, пускате си ГПС, насочвате програмата към даден масив/връх и ви изкарва всеки един връх името му, и колко метра е До сега няколко пъти съм я ползвал и доста точно ги показва |
Цецко, как става таз игра? Ей ся свалих приложението, насочвам тилифонката към Черни връх от балконя и то ми дава Мургаш... нещо не му разбирам явно, то до ся се нокиа с фенерче имах и както каза жената: "като маймуна със сметало си с тоз смартфон..."
_________________ Не мога да спра.
http://ke-2013.blogspot.com/ |
|
|
Вто Яну 20, 2015 2:15 pm |
|
|
ceckoguide
|
|
|
|
|
|
|
|
За хората разплагащи със смартфони изтеглете си програмата Peak.ar, пускате си ГПС, насочвате програмата към даден масив/връх и ви изкарва всеки един връх името му, и колко метра е До сега няколко пъти съм я ползвал и доста точно ги показва |
Цецко, как става таз игра? Ей ся свалих приложението, насочвам тилифонката към Черни връх от балконя и то ми дава Мургаш... нещо не му разбирам явно, то до ся се нокиа с фенерче имах и както каза жената: "като маймуна със сметало си с тоз смартфон..." |
Хм, хванал ли е хубаво спътници гпс-а?Изчакай и примерно пробвай пак 1-2 пъти.Аз няколко пъти съм го насочвал към върхове, които знам и ми ги е показвало точно.
_________________ Човек дори и добре да катери, се жени! |
|
|
Вто Яну 20, 2015 3:55 pm |
|
|
JWalker
Регистриран на: 21 Авг 2007 Мнения: 282 Местожителство: Ботевград |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Цецко, как става таз игра? Ей ся свалих приложението, насочвам тилифонката към Черни връх от балконя и то ми дава Мургаш... нещо не му разбирам явно, то до ся се нокиа с фенерче имах и както каза жената: "като маймуна със сметало си с тоз смартфон..." |
Хм, хванал ли е хубаво спътници гпс-а?Изчакай и примерно пробвай пак 1-2 пъти.Аз няколко пъти съм го насочвал към върхове, които знам и ми ги е показвало точно. |
Това приложение иска ли интернет връзка? Примерно, ако се кача на връх без обхват ще върши ли работа?
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org |
|
|
Чет Яну 22, 2015 12:06 am |
|
|
|