Е-4: лято 2015
Започва планирането на нови подвизи през следващото лято
Който мисли да прави и това безмислено бъхтане - да казва
Успех и (а дано! а дано!) хубаво време!
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Сря Окт 29, 2014 12:31 am
todor__x
Нашия отговор е +2 за,но това го знаеш!
Търсят се желаещи да го направят, за малка група 6-8 туристи!
Условието е заедно стартиране,ходене и финиширане!
При по голяма или малка група,задължително определям час на тръгване,почивки и край за деня!
Получава се като при организираните групи, но си е наложително.
Решенията за преходите се вземат от единия за следващия ден общо съобразно условията.
Сря Окт 29, 2014 10:14 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Да бе, ще довършваш, тръгвай с нас от Драгалевци
Сря Окт 29, 2014 11:44 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Mariana1000 написа:
Да бе, ще довършваш, тръгвай с нас от Драгалевци
Не мисля, че в магазина в Клисура има толкова, бира, че да ме накараш пак да мина пеша тази част от маршрута, особено след прелитането му с колелото след това. Има много време, но ми се върти едно ранно тръгване от вкъщи с малко багаж и колело. Спане където ме хване мързела/нощта (щото не съм май чак такава машина да издрапам до ЦПШ за 1 ден от Сф, към 90 км ще са ми, ако не ползвам превоз до Алеко - инак 70 /по- възможно, 20 км катерене по паважа във Витоша се пестят...) Та на другия ден, по някое време, като стигна ЦПШ идва братчеда с колата да вземе колелото и да донесе тежестите за раницата. Има време... Хмм, защо пък не?
Не мисля, че в магазина в Клисура има толкова, бира, че да ме накараш пак да мина пеша тази част от маршрута, особено след прелитането му с колелото след това. Има много време, но ми се върти едно ранно тръгване от вкъщи с малко багаж и колело. Спане където ме хване мързела/нощта (щото не съм май чак такава машина да издрапам до ЦПШ за 1 ден от Сф, към 90 км ще са ми, ако не ползвам превоз до Алеко - инак 70 /по- възможно, 20 км катерене по паважа във Витоша се пестят...) Та на другия ден, по някое време, като стигна ЦПШ идва братчеда с колата да вземе колелото и да донесе тежестите за раницата. Има време... Хмм, защо пък не?
Само да спомена.
Гледам някакви намерения /хубави/ за по този маршрут.
Ама ви съветвам да НЕ подхождате към този маршрут като към КЕ.
Те нямат НИЩО общо - Е4 е маршрут за ценители и бохеми. КЕ е като спортно масово мероприятие от развития и узрял соц, с цел някакво фейк самочувствие за пред гнилия запад.
Та - насладете му се подобаващо - има на какво.
Всяко Е си е специално с това което ни предлага,важно е тръпката и насладата!
На КЕ само двама от Ком до Добрила, петима от там до Горското Царевец над с.Медвен,до края пак само двама - 2012
2013 за Е-4 от Драгалевци тръгваме 5 с изпращачи още толкова, отпуската ми стигна за до Мальовица
Ще си го довърша, но като повторя началото,а не да го продължа,да се мине целия наведнъж - това е.
Тази 2014 бе Е-8 тръгваме 4+1 от 3 ден +още2,финишираме 6.
Опит и желание има,да е живот и здраве! Навярно и ще ги повторя!
Чет Окт 30, 2014 10:07 am
Mariana1000
Ристо Туристо написа:
Само да спомена.
Гледам някакви намерения /хубави/ за по този маршрут.
Ама ви съветвам да НЕ подхождате към този маршрут като към КЕ.
Те нямат НИЩО общо - Е4 е маршрут за ценители и бохеми. КЕ е като спортно масово мероприятие от развития и узрял соц, с цел някакво фейк самочувствие за пред гнилия запад.
Та - насладете му се подобаващо - има на какво.
Само да ти отговоря за пореден път - много си предубеден и заблуден
Ком-Емине никой не го прави като спортно-масово мероприятие, не знам откъде ти се е набило това впечатление, като всички ком-еминейци ти казват обратното. По-скоро е нещо много лично и индивидуално като преживяване, дори когато си в група.
Колкото до това, че е соц измислица - ами даже да го нямаше социализма, пак щеше да си го има, все пак Алеко е искал да го мине, а Павел Делирадев го е направил преди девети септември 44. То е логично - имаш през цялата си държава една мнооооого дълга планина, близо до ума е да тръгнеш от единия край до другия. Единственото нещо, което щеше да се промени, ако го нямаше соца е, че щяхме да минаваме сега не Ком - Емине, а Връшка чука - Емине
А колкото до Е-4... то ми мирише баш на соц измишльотина, щото като сме се присъединявали към инициативата за Е-тата вместо да мислим нов маршрут, сме го лепнали върху стария Бояна - Парилска седловина. Май имаше една книжка за него от 60-те или 70-те години... Даже от БТС ги е домързяло да го продължат, ами са си го оставили да свършва в нищото, демек на площада в Драгалевци, откъдето незнайно защо почва сега. Така си и пише в статията на Уикипедия - недовършен в Румъния и България.
Иначе тези Е-та не са създадени за нас, защото ние сме били по тези места, макар и на части. Тези Е-та са за някой, който ще тръгне, нещата са нови за него, ще гледа и ще се радва. Както аз се зверих на Ел Камино
Иначе няма маршрут за ценители и бохеми и маршрут за сухари С какво Е-4 превъзхожда другите маршрути? Може би с гледките? Ами Е-8 е през Мусала, Ибърското било, язовири има... Не са гледките важни, Ицо, друго определя изживяванията по тези маршрути, и няма как да го разбере който не е минавал по тях. Например гледката от Мусала на Е-8 хич не ме трогна, аз съм го качвала и лятно и зимно. Обаче има едно неизвестно село Сираково в Източните Родопи, като излязохме на височината след него и се обърнах, това беше гледка, която ми се запечата завинаги. Другите може и да не са я забелязали. Затова Е-тата никога няма да са спортно-масово мероприятие, нито едно, заради такива лични моменти.
А как ще подходим към него - ами баш като към всяко друго дълго ходене досега
Звъни рано будилника, стяга се раницата, бъхтане до следващата точка, ядене, спане, от време на време спиране на някое място, цъкане с език и снимане, псуване при лошо време, радост от хубавото, незабравими мигове от приятелска помощ или разочарование от спътник, наплюскване с малини, боровинки, къпини, болки в краката и те така...
Маршрут като маршрут, минава през хубави места, но това може да се каже и за всички останали.
Виж бохемско ще бъде, ако някой дойде да ми носи раницата, правим си по половин ден преходи, а останалото време ядем, пием и тропкаме хора по хижите
Ама Тошко гледам друг график е измислил
П.П. Ристо, ще помагаш за Лакатишка Рила, нали?
Чет Окт 30, 2014 1:08 pm
todor__x
График, вероятно ще уточняваме до последно, дори в движение,съобразявайки се с хората и условията.
План вероятно миналогодишния,също ми се иска да е по бохемско,но как ще сме с отпуска-времето.
Нощувките, знаете не съм твърдо само за бивак,хижа, подслон за предпочитане,като няма да отвън.
Поканата е към всички желаещи да го направят,но и завършат,не мисля да отказвам и желаещите за отделна част от маршрута!
Всеки е добре дошъл,стига да не пречи на тези които го правят цялостно,да се съобразява с тях,а не да иска обратното!
Помощ от познаващите добре отделните участъци,дори ще е от полза,примерно Рила-Пирин-Славянка прехвърлянето между тях.
Чет Окт 30, 2014 6:16 pm
kibik
Ристо Туристо написа:
КЕ е като спортно масово мероприятие от развития и узрял соц, с цел някакво фейк самочувствие за пред гнилия запад.
ко? не!
това от собствен опит ли го казваш?
или просто ланкаш у форумъ?
Чет Окт 30, 2014 10:10 pm
Mariana1000
ZCEZBPM написа:
На коя дата почва *лятото* и колко грубо е необходимо за едно минаване без зор?
Не бих тръгнала преди 15 юли.
Около две седмици. Живко и Стефан го минаха за 11 дена, Мишо го е минал за 12, Венко и Кирчо май и те за 12. Аз обаче ще видя голям зор по камъните в Пирин, така че си давам два дена отгоре за там.
Чет Окт 30, 2014 10:22 pm
Лари
Привет, аз също имам желание и бих се присъединила към вашите редици.
Заслон с чешма на пътя за Сапарево
От местността Побиен камик като се тръгне по пътя за Сапарево надолу, на десетина минути има ловен заслон, с навес и най-важното - силно течаща чешма. Вярно, че Клисура е на час - час и половина от там и предполагам всеки ще натисне да стигне до нея, но мисля че при лошо време, замръкване или силна жажда е добре да се има предвид наличието на покрив и вода толкова близко до пътеката.
Не знам дали заслонът е отключен целогодишно или сега беше отворен заради ловния сезон. Дори да е заключен обаче, навесът предлага сухо място за нощувка
Пон Дек 01, 2014 1:22 am
Mariana1000
Маркировка след Клисура
Вчера успях да походя малко след Клисура, каквото намерение имах от известно време насам
Равносметката след почти час вървене е една табелка с надпис хижа Вада, една зелена марка и две марки с бозав цвят, бивши червени
За сметка на това пътища там дал Господ, не само се раздвояват, ами даже се разтрояват.
Естествено ние вървяхме все по билния път, гледахме си Рила отпред и нямаше как да се объркаме
Пошегувах се, нищо не виждахме, защото тръгнахме на челници, само кал и едни стени с корени от двете ни страни.
И чисти, гладки, тлъстички дървета, които направо си плачат за марки
Пон Дек 01, 2014 1:33 am
Mariana1000
Тази година ще има два организирани прехода по Е-4.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 11, 12, 13Следваща
Страница 1 от 13
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети