Здравейте приятели! Търся другарчета с които, да извървим тази пътека през лятото на 2015. Ще се радвам, ако намеря съмишленик с който, да споделя това преживяване
Сидка, съгласен съм с теб, има време..... но все пак трябва да се планува отпуската и ресурсите относно екипировката, като например: имам ли нужда от закупуването на GPS или ще ползваме този на Сидката Нещо такова
Пет Ное 21, 2014 7:22 pm
сидката
Мисля,че и с карта и компас ще се оправим,не съм против навигацията, но стария метод си е класика.Човек не се е намерил докато не се е изгубил
Нед Ное 23, 2014 8:40 pm
Veli
Аз също съм много навит за Ком-Емине и бих се включил, но само ако няма да го "изтичваме". По-скоро съм "за" поне 25 дневен преход. Нещо от сорта на този тук, даже и по-лежевно Какъв е вашия план?
[quote="Veli"]Аз също съм много навит за Ком-Емине и бих се включил, но само ако няма да го "изтичваме". По-скоро съм "за" поне 25 дневен преход. Нещо от сорта на този тук, даже и по-лежевно Какъв е вашия план?[/quo
Това си е моят план... бавно но сигурно до края ... Snail= Охлюв
Мисля,че и с карта и компас ще се оправим,не съм против навигацията, но стария метод си е класика.Човек не се е намерил докато не се е изгубил
Аз си мисля пък, че човек не трябва сам да се саботира, особено в планината.
Не че има нещо наистина лошо човек да се загуби лятото в планината, просто не трябва да е нарочно, за да е истинско.
Романтиката на старите времена е леко преувеличена.
Пътешествениците от едно време сигурен съм бих дали мило и драго за един гпс.
Да не говорим колко тегло ще ви спести един гпс след като знаете точното място на всички водоизточници. Аз носих само по литър вода, което иначе не бих си позволил.
Ако имате възможност си вземете, ако не, няма проблем, просто предвидете поне ден отгоре за чуденките и леките загубвания.
И не взимайте котлони и газови бутилки.
Няма нужда от тях, а тежат половин кило.
Краката естествено са най-големия проблем, така че инвестирайте в хубави обувки и стелки.Нещо за мазане на краката.Един колега дето го претича тази година гледам е ползвал вазелин.Аз ползвах това:
http://ehealthbeauty.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13_48&products_id=662
Мазничко беше и не знам то ли помогна или хубавите стелки, но като се мажеше вечер сутрин нямаше помен от болката в ходилата.
Безшевните супер дупер чорапи също вършат работа. От шевовете на обикновените чорапи съм получавал едновременно мазоли на всичките пръсти на крака.
Витамини някакви, че преходът е дълъг.
То всичко го пише в другите Ком-Еминета, ама..предполагам щом не питате значи знаете.
Те това е най-полезното нещо дето ни спести много зор:
http://mikesli.free.bg/KE/KE.htm
Естествено много по-лесно е като има машинка щото иначе е по-трудно с тези чешми и извори които не са на пътеката.
Много благодаря за картите!... а мазилото ще пробвам обезателно Поздрави!
Пон Ное 24, 2014 12:00 am
Veli
Не разбрах, какъв точно е плана?
Ако с маршрут за 25 дена и повече, ще се чувстваш като охлюв, ок - то тогава едва ли ще се включа... Питам сериозно, тъй като и аз си тарся съмишленици... btw аз имам GPS
Ако с маршрут за 25 дена и повече, ще се чувстваш като охлюв, ок - то тогава едва ли ще се включа... Питам сериозно, тъй като и аз си тарся съмишленици... btw аз имам GPS
Явно не ме разбра......Аз по принцип съм бавно движещ" Snailman" Не се състезавам... За мен е важно да не рискувам.... Нося сравнително тежка раница спя на палатка.. 25 или 26 дена за мен няма значение
Пон Ное 24, 2014 12:27 am
Тодор (Тошко)
Здравейте приятели, нека и аз да се включа в тази тема, влезе ми тази муха в главата, само че на обратно Емине-Ком.
По принцип прехода мисля да го правим през 2016, а тази година 2015 да тренираме и ако може да се включим със съпругата ми за една седмица с някоя групичка от форума.
Аз съм любител на видеото, а жена ми на снимките. Някой уикенед мога да се включа на помощ по маркировката в източната част, от Шумен съм, имам бус джип и мога да помагам с транспорт, .на Върбица или Ришки проход мога да съм "ятак".
Сря Дек 03, 2014 12:56 pm
Тодор (Тошко)
През 2008 го минахме с джиповете, аз бях един бус, http://www.eshop.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=34129
и ми мина като на сън, карахме от сутрин до вечер за една седмица.
Искам да видя от къде сме минали та за това на обратно, но думата ми не е камък, може и по класическия маршрут.
Запалиха ме пътеписите на "мечо пух" и на "тито".
Има още много да чета, по малко да набавям екипировката, жената се занимава с карти и тракове.
Сря Дек 03, 2014 5:01 pm
todor__x
Тодор (Тошко) написа:
Здравейте приятели, нека и аз да се включа в тази тема, влезе ми тази муха в главата, само че на обратно Емине-Ком.
По принцип прехода мисля да го правим през 2016, а тази година 2015 да тренираме и ако може да се включим със съпругата ми за една седмица с някоя групичка от форума.
Аз съм любител на видеото, а жена ми на снимките. Някой уикенед мога да се включа на помощ по маркировката в източната част, от Шумен съм, имам бус джип и мога да помагам с транспорт, .на Върбица или Ришки проход мога да съм "ятак".
Може да се организира нещо около Върбишки и Котел, има и по на изток за доизясняване.
От емине до ком е най- прясно на Оги от Варна/ Охо Бохо/,доколкото разбрах и вело такъв тази година.
Сря Дек 03, 2014 10:04 pm
Тодор (Тошко)
ZCEZBPM написа:
Какви са тези тракове които събира жена ти?
Има си готови тракове тук във форума.
Ние ползвахме този на Тито или по-скоро ги преправих отделните парчета, които ми прати като им намалих точките, че машинката ми е калпава.
После в края на деня изтривах тези груби чертежи, които правих от оригиналния трак и оставях това което гпс-ът ми е записал.
Жена ми изтегли този на Тито, и го зареди на телефона целия, там се вижда.
Опита да го сложи на GPS Nuvi 2455, ако това се смята за GPS, но нищо не става, Мапсорса не вижда GPS-са, ще почетем още и да видим какво ще стане.
На телефона зареди топогравската и планинарската карта и трака и всичко е ок.
На GPS-са имам офроудската карта и съм си свикнал с нея, има трак по билото но е път, незнам дали става за пеша, за това искам трака на Тито да сложа.
Между другото съм решил да взема едно соларно зарядно за телефон или GPS.
Сря Дек 03, 2014 11:29 pm
Тодор (Тошко)
Само за справка ще трябват, и за статистика, сега като ходя в гората записвам трака и после го гледам на компа.
Много подготовка ще трябва, раници, обувки, от до, сега се почва, за ориентация в гора имам опит долу горе, но в офроуда при грешка отива само гориво , а сега ще е друго.
Ще се чете, гледа и така.
Чет Дек 04, 2014 10:41 am
todor__x
За 2016 има вероятност да го направим отново, но от Тимок или Връшка чука.
За 2015 е Петрокомок + Е-4, поне такива са плановете.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 53, 54, 55Следваща
Страница 1 от 55
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети