Мисля, че размислих. Наистина при тези условия няма как да се държи обичайното темпо , а и късия ден е пречка. В главата ми се въртят още няколко идеи , които са изпълними. А и има време за всичко , тъкмо ще се подготвя още по сериозно. Сега мисля да кача Мусала от Самоков и да се върна обратно , без превоз , след това Мальовица и така нататък. Надявам се да се видим на 22 на Мечит и да обсъдим, кой каквито идеи има !
Мисля, че размислих. Наистина при тези условия няма как да се държи обичайното темпо , а и късия ден е пречка. В главата ми се въртят още няколко идеи , които са изпълними. А и има време за всичко , тъкмо ще се подготвя още по сериозно. Сега мисля да кача Мусала от Самоков и да се върна обратно , без превоз , след това Мальовица и така нататък. Надявам се да се видим на 22 на Мечит и да обсъдим, кой каквито идеи има !
Традицията повелява качване или слизане на/от Мусала от/до Самоков през Лаго, покрай в.Смилица и от там по пътеката покрай Иванов камик, Арамийски кладенци, Алеко, Безименен и Мусала.
На mom4i родителите го правеха това.
Време е традицията да се възобнови.
В картата BgMountains можеш да си направиш маршрута предварително. Пътеката от водоскока на пътя Боровец-с.Бели Искър нагоре я има. До пътя от Лаго покрай Смилица има почвен път - карал съм го с колелото. Излиза на бившия пионерски лагер "Соколец"
Традицията повелява качване или слизане на/от Мусала от/до Самоков през Лаго, покрай в.Смилица и от там по пътеката покрай Иванов камик, Арамийски кладенци, Алеко, Безименен и Мусала.
В картата BgMountains можеш да си направиш маршрута предварително. Пътеката от водоскока на пътя Боровец-с.Бели Искър нагоре я има. До пътя от Лаго покрай Смилица има почвен път - карал съм го с колелото. Излиза на бившия пионерски лагер "Соколец"
По начало мислех по пътя , но съм чувал и за пътека която тръгва зад хотел Бистрица, тази която ми казваш не я знаех , но задължително ще я погледна и в най-скоро време ще го направя. Дали скоро време някой е качвал Мусала от Самоков и връщане
Дали скоро време някой е качвал Мусала от Самоков и връщане
Мисля , че това лято имаше някакво състезание от типа "Run ..." , но така и не прочетох нищо за него никъде в пресата и нета . Ако успееш да откриеш някъде нещо по темата би било добре
Иначе един приятел го мина преди години този маршрут от дома си в Самоков до Мусала и обратно , мисля за около 12-13 часа .
Пък на 22.11 на Мечит ще имаме време бол и на живо да я разнищим темата , при това в добра компания , любими питиета и хубава музика
Вто Ное 11, 2014 6:51 pm
mom4i
Да си призная честно, още не съм правил Самоков - Мусала дори... Срам ме е...
Но сигурно не е много трудно, щом родителите ми го правеха редовно до преди година-две
Много ходене бе, защо да си го причиняваме това?! А и сега не е удачен момент - ще падне доста скоростта по високото, а пък да бързаш по хлъзгаво... Ноември и декември не са месеци за планински подвизи, а за адаптиране със зимния сезон (дай Боже да го има тази година!)
За края на юни става, може да се пробвам
Ще превземате хижа Мечит на 22-ри? Е, аз ще правя същото в Говедарци по това време, ако пеете силно мога и да ви чуя
Ще превземате хижа Мечит на 22-ри? Е, аз ще правя същото в Говедарци по това време, ако пеете силно мога и да ви чуя
Може да отскочиш до Мечита (то не е далеч , в сравнение със Самоков-Мусала) , да боднем по едно за спорта , тъкмо ще опознаеш и многобройната форумна общественост
Сря Ное 12, 2014 2:43 pm
Marthin
mom4i написа:
Но сигурно не е много трудно, щом родителите ми го правеха редовно до преди година-две
Много ходене бе, защо да си го причиняваме това?! А и сега не е удачен момент - ще падне доста скоростта по високото, а пък да бързаш по хлъзгаво... Ноември и декември не са месеци за планински подвизи, а за адаптиране със зимния сезон (дай Боже да го има тази година!)
За края на юни става, може да се пробвам
Аз съм готов по всяко време да тръгна, пътя не е чак толкова много , ако се тръгне рано сутринта. Пък и не е задължително да се връщаме същия ден. Но искам да знам , че съм качил Мусала от Самоков , както са го правели някои хора. Това за мен е планинарство в най-чист вид , без използване на коли , лифт и т.н.
Много ходене бе, защо да си го причиняваме това?!
От Самоков има ли маршрут, като не ти се хваща лифт поне от Боровец защо от Самоков
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Традиция , страст , изпитание , сантимент , може би е и още нещо ..... незнам , който го е правил да каже
Сря Ное 12, 2014 9:29 pm
Marthin
Има пътеки водещи до Боровец , ако не се бъркам дори има 2 варианта. От хотел Бистрица и този за който mom4i спомена през Лаго , краен вариант по пътя , за 2 часа сме в Боровец. Да наистина нещо като страст е и силно желание , и има доста Самоковци които са го правили , искам и аз да съм от тези.
При първия голям сняг тази година се качихме за 3.30 до хижата от Боровец по Мусаленска , 3 часа да го сложа от Самоков до Боровец. Добавям още няколко часа заради времето , и имаме време да се качим и върнем , да спим в хижата и на другия ден пак обратно.
Мартине, по-добре и интересно ще е да качиш Мусала по един маршрут и да слезеш от там по друг
Ако искаш ще ти направя трак от Самоков през Арамийски кладенец.
А от догодина /живи и здрави/ ще има и още едно разнообразие
Никога не съм качвал Мусала от Самоков. Идиотизъм не ми липсва, но някак ми е странно, защото се представя като нещо традиционно. В кои години е била тази традиция и в колко дена? Когато проучвах традициите за качване на Черни от Алеково време, оказа се, че първия ден са ходели до Драгалевския, вечерта моабет, после с водач до Черни и обратно, пак моабет и на третия ден към Корубаглар, демек Лозенец, откъдето се е тръгвало. Като студенти го търчахме за един ден от околовръстното.
Зимно твърдо няма да го махам до Мусала за един ден, но за лятото съм навит, ако Ристе даде светли напътствия за ниската част или дойде. Горе съм го минавал почти всякак, ясно ми е и през рилския Алеко.
Сря Ное 12, 2014 10:30 pm
Marthin
Ристо Туристо написа:
Мартине, по-добре и интересно ще е да качиш Мусала по един маршрут и да слезеш от там по друг
Ако искаш ще ти направя трак от Самоков през Арамийски кладенец.
А от догодина /живи и здрави/ ще има и още едно разнообразие
Съгласен съм, още не съм решил точно от къде ще е. Но желанието го има и то в повече , а аз като реша нещо го правя. За ходенето , аз и без това се подготвям за Ком-Емине 2015 и Ел Камино след това. А и няма да е нужен много багаж , ще сме ме улекотени
Сря Ное 12, 2014 11:01 pm
Marthin
tortomanin написа:
Никога не съм качвал Мусала от Самоков. Идиотизъм не ми липсва, но някак ми е странно, защото се представя като нещо традиционно. В кои години е била тази традиция и в колко дена? Когато проучвах традициите за качване на Черни от Алеково време, оказа се, че първия ден са ходели до Драгалевския, вечерта моабет, после с водач до Черни и обратно, пак моабет и на третия ден към Корубаглар, демек Лозенец, откъдето се е тръгвало. Като студенти го търчахме за един ден от околовръстното.
Зимно твърдо няма да го махам до Мусала за един ден, но за лятото съм навит, ако Ристе даде светли напътствия за ниската част или дойде. Горе съм го минавал почти всякак, ясно ми е и през рилския Алеко.
http://www.marathon.bg/index_files/Page316.htm за сега това изкопчих , мисля че Добри беше споменал за нещо подобно. За традиционното качване , явно трябва да се говори с някой , който го е правил
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети