ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Път от с.Тъжа до х.Тъжа

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Път от с.Тъжа до х.Тъжа
Автор Съобщение
Todor

Мнение Път от с.Тъжа до х.Тъжа Отговорете с цитат
През уикенда по пътя срещнахме група с високопроходим автомобил, с ямболска регистрация, която трасираше пътя. Имаха оптични прибори, желони, лати ..... Поставяха бетонени марки край пътя и марки по дървета и по пътя. Казаха, че те само ще трасират, но има проект за изграждане на път - включително и асфалтиране. От КИП "Сладката вода" на Централен Балкан отричат за асфалтиране - само ремонт.
Някой знае ли истината?
Чет Ное 06, 2014 9:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Мнение Отговорете с цитат
Долу ръцете от Надка и Димо, КИПа - там се бесят, да продължават. Ако го изградят ( в което се съмявам и надявам) ПАЛЯ ГОРАТА И ЕМИГРИРАМ. Пак усвояват пари. Дано им стане ясно овреме. Искам си тоз Балкан да си е наш. Там сфте преди години заспах нощес докато ходих... лични сантименти.. Надка от Русалка - президент, Димо - премиер!!!

Чет Ное 06, 2014 9:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

packo packov написа:
Долу ръцете от Надка и Димо, КИПа - там се бесят, да продължават. Ако го изградят ( в което се съмявам и надявам) ПАЛЯ ГОРАТА И ЕМИГРИРАМ. Пак усвояват пари. Дано им стане ясно овреме. Искам си тоз Балкан да си е наш. Там сфте преди години заспах нощес докато ходих... лични сантименти.. Надка от Русалка - президент, Димо - премиер!!!

???!!!

То времето е ракиено, ама .... ми се струва прекалено. Хайде сутринта го прочети пак и нанеси корекции, моля.
Чет Ное 06, 2014 10:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
packo packov

Тодоре, не съм искал да докача никого, времето си е ракиено, планината обаче няма нужда от нов проход там.

Чет Ное 06, 2014 10:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Аз не се докачам. Просто ми се стори леко не по темата. Най-малко имат общо Надка и Димо. На тях например нов път само ще им вдигне оборота. Отделно, че са извън територията на парка. Аз също не пропускам да мина от там за супа и бира.
Асфалт има и до х.Вихрен, който е в парка, но не знам дали създава проблеми. Сега като няма асфалт да не би джипове, уазки, газки, щаери, мотори, джугани и какво ли не се качват горе и да димят с ужасните си двигатели?

В Италия видях бариера с 2-ма охранители и табела - от тук нагоре само с евро 4 .... по-добре нещо такова отколкото - само за наши хора
Чет Ное 06, 2014 10:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
packo packov

С риск да те докача, ама на хижа Вихрен или Русалка ти аресва повече? Асфалт = лошо, лифт същото лайно те ги 7те езера... Щаера на военни ли, на милиционери ли са не знам, но явно няма как да го спрем, ама дай да не правим като тях ами да си ходим пеша. Като те ходят, не е нужно да правим така, че всички други да ходят и те... съботнонеделно с колата

Чет Ное 06, 2014 10:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stflyfisher

packo packov написа:
Надка от Русалка - президент, Димо - премиер!!!

Аз съм за обратното: Димо - президент, Надка - премиер, а Русалка - тяхна резиденция.
Пет Ное 07, 2014 1:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hillmanpp

Местожителство: Варна

stflyfisher написа:
packo packov написа:
Надка от Русалка - президент, Димо - премиер!!!

Аз съм за обратното: Димо - президент, Надка - премиер, а Русалка - тяхна резиденция.

Ха така!
Чет Ное 20, 2014 12:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
raider

Аз не помня от кога не съм ходил на хижа с път до нея или такава с лифт. Да преминавал съм през такива но не отсядам там. Много туристи"" има там , казват отишли били на туризъм с джиповете и колите,атвета, мотори. Лифтените хижи пък пълни с народ, майки с колички и бебета горе Smile Естествено такива хора не са свикнали да пазят и ценят природата, околната среда и изградените постройки. Няма смисъл да споменавам имена на хижи, вие ги знаете. Скоро минавахме през една хижа по широк чакълест път, спряхме на нея за по бира а там беше претъпкано с коли и превозни средства, мацки с токчета и къси полички бяха двусмислена гледка, нагласени като за дискотека.
Чет Ное 20, 2014 4:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Наистина това с асфалтирането е приумица на някой болен мозък.
Иначе Надка и Димо наистина не виждам какво общо имат с това. Laughing Laughing Laughing

Чет Ное 20, 2014 9:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
packo packov

peca написа:
Наистина това с асфалтирането е приумица на някой болен мозък.
Иначе Надка и Димо наистина не виждам какво общо имат с това. Laughing Laughing Laughing

Е как да нямат? Хайде, Димо - как да е... ще се прави пак, ама Надка?! Ще изкриви печката от чорби, за целокупния народ, решил да мине за по- нараво от с. Тъжа за Острец. Или пък за тайфата, решила да иде по асфалта до з. Големийот Кадемлия, за да си играят на Сървайвал горе.

Абе отпускат се едни пари - за подновяване на входните пунктвое към парка - старите хубави ръчно правени дървени се замениха от манифактурни с огромен бетонен постамент. Хем ограничаваме човешкото влияние в парка, хем още на входа се*ем бетон.

В този ред на мисли - забелязах, че новите "входни табели" или "приветсващи" на/за парка са поставени по- нагоре в планината. Това означава ли че се ограничава (намалява очевидно) територията на Парка/Резервата и защо? Последно ми направи впечатление това при резерват Стара река над Карлово. Преди входа на парка беше веднага след изкачването през боровата гора, сега е непосредствено преди началото на първото спускане към първия мост... Балканджията трябва да ги знае там нещата?

Чет Ное 20, 2014 10:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

за това с промяната местата на табелите и на мен ми направи впечатление. Но и аз не съм намерил отговор на въпроса защо е така. Или преди са си присвоили територия или сега са я продали Confused . Когато става въпрос за НП Централен Балкан не трябва да се мисли и разсъждава. Няма смисъл. Там нещата просто си стават както си искат. Или по-точно - нестават. Е има и хубави неща разбира се : нови табели на входа, поправяне на пътищата за да е по-лесен достъпа към парка, спиране на ерозията с цел запазване на пътищата с цел по-лесен достъпа в парка. Все "цивилизовани" работи. Само дето това е парк, в който уж трябва да се ограничава човешкото и последващото от неговите действия въздействие. То освен да ограничават обикновения турист да ходи там май друг не спират. За всякакви превозни средства, добитък и какво ли още не може, за нази простосмъртните не. Така си е - който не иска да направи нещо захапва най-безобидния и обикновен човечец. Същото е и при риболова - гонят рибарите за билети, пък бракониерите с мрежите предупреждават по телефона когато има проверка.

От скоро станах фен на тези от ПП Българка. Изключая онези вятърни мелници по Бедеците. Там работата е дебела. Ама и тях смятам да следя от близо. И ако мирише ще си казвам. Щото има хора дето мълчат и плюят всичко, но аз съм от тези дето винаги си казват когато нещо не е както трябва. И то с името си отпред. Не с трудни за запомняне никове. Това последното е за тези които ще ме емнат за думите.

Между другото винаги съм се чудил защо толкова много години в този форум не се намери поне един човек който да каже, че е служител в някой от парковете или друга подобна интересуваща нас организация и не опровергае поне нещо писано в техен ущърб. Има не един регистрирани такива тука. Нека да са скрити зад никове, но да пишат. И поясняват. Защо ли? Защото почти винаги туристите са прави в своите критики. Е има случаи когато се прекалява, но то е в следствие на инерцията. И приказки от рода на видите ли до сега не се правеше нищо но сега почваме сме ги чували многократно. И тези приказки не хващат дикиш.

Иначе бай Димо от Русалка е пичага. А за хижарката и супата й от коприва нямам какво да кажа освен, че и двете са прекрасни
Пет Ное 21, 2014 1:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
packo packov

Dimo Kolev написа:
Само дето това е парк, в който уж трябва да се ограничава човешкото и последващото от неговите действия въздействие. То освен да ограничават обикновения турист да ходи там май друг не спират. За всякакви превозни средства, добитък и какво ли още не може, за нази простосмъртните не. Така си е - който не иска да направи нещо захапва най-безобидния и обикновен човечец.
Иначе бай Димо от Русалка е пичага. А за хижарката и супата й от коприва нямам какво да кажа освен, че и двете са прекрасни

Smile така, така
добре че пак сме в криза, та няма да асфалтират пътя с. Тъжа - гр. Априлци (хем и за Краси Костов един проход по- малко да съопштава по радиуту че е затворен - Русалийски проход за камиони с ремаркета и полуремаркета, обходен маршрут през Троянски проход Wink)

Съб Ное 22, 2014 1:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.