Гармонт Небраска в промоция
За по-топлите месеци, коя трисезонка е удачна?
Със средно гъвкава подметка, с мека пета, без много шевове, да не е тежка.
Засега на тези съм се спрял. И двете са цяло парче, 2.2 мм Набук.
Коя кожа е по-лесна за поддържане (лицевата или набука?)
Гледам, че Небраската е намалена, макар че ми се струва Синхрото по-добра 9като дишаемост), но тя пък е на нормална цена.
satzata написа:
@zezo а как са Бестардките относно твърдост и тегло?
Стоят ми много удобно на крака и се движа много добре по скали и камъни. С мокри камъни понякога срещам проблеми. С теглото нямам проблеми. Днес направихме един преход от около 9 часа изкачвания и спускания по всякакви терени и накрая усещах много слабо подбиване в стъпалата, което два-три часа след като се прибрах, започна да отшумява.
Пон Ное 17, 2014 2:10 am
vladofff
[quote="raider......... Колегата vladofff е предложил типично зимна обувка, тя определено не е топлото полугодие, най малкото,че подметката им е много твърда. ....[/quote]
Райдере, спортивата/показания модел/ наистина не става за зимна обувка, поне по моите разбирания за такава. Обуеш ли я и идеш на някъде с по-дълги заседявания на едно място със сигурност си измръзнал. Подметката, че е груба, груба си е, но това само не я прави зимна.
В момента, като перфектна обувка за високата част на Рила и Пирин през трисезона, бих препоръчал следните:
или по-старата версия
Първите понастоящем са на въоръжение при мен.
Достатъчно твърди са за да не ви се изкривят краката по морени, достатъчно високи/не е прекалявано/ - за да хванат добре глезена, достатъчно леки за да не тежат. Естествено са по-груби от планински маратонки, но затова пък, може и котки да им сложиш, ако ги ползваш за подход до някои стени лятос в Алпите, които в основата си имат ледник с бергшрунд. Не бива обаче да се лъжете, че като пише някакъв си текс, не се мокрят, напротив, и на общо основание, но поне съхнат лесно.
Пон Ное 17, 2014 5:53 pm
NPen
Избор на обувки
Здравей приятели!
Дойде и моят ред да потърся съвет за обувки. Тъй като критериите и разбиранията на всеки един са различни, би искал да поясня как, ще се ползват и т.н. по следният начин:
1. Ще се ползват за кратки (2до3 дни) преходчета и почивки на планина.
2. Трисезонни без лято
3. Предпочитам цяло парче кожа, но и goretex бих разгледал
3. Бюджет - 250лв (изнасилено 300лв).
Като цяло бях харесал Boreal Atlas и Bestard Katmandu, като последните трябва да ги намеря някъде на промоция, за да се вместя в бюджета.
Имате ли преки впечатления от обувките? Может ели да ми предложите и други варианти в този ценови клас?
Благодаря ви предварително!
Н
Вто Дек 02, 2014 10:03 pm
Rincewind
Re: Избор на обувки
NPen написа:
Здравей приятели!
Първо си отговори на въпроса: колко често ще ги ползваш и къде ще ходиш с тях.
Тогава питай пак.
Привет, искам първо да се извиня защото има из форума подобни теми, но понеже съм нов тук и доста неща не са ми ясни все още.Мерси предварително за разбирането.Та нека започнем, от доста време искам да си взема едни хубави обувки които да мога да ползвам хем през зимата хем през пролет и есен.Става въпрос за ходене из горите .Нещо което видях и което наистина ми хвана окото е Brasher Fellmaster GTX не можах да намеря информация за тези обувки в нашия форум, но из чуждите форуми хората да кажем са предимно доволни от тях.Проблема с тези обувки е, че трябва да ги поръчам без да ги пробвам което не е изобщо добре като се има предвид че става въпрос за обувки от такъв вид.Потърсих малко насам натам и видях http://www.redrockbg.com/product.php?id=1298 на външен вид много ми допаднаха, прочетох малко за марката из форумите останах с впечатление, че са стабилни обувки за моите изисквания, но тук там прочетох мнения, че в този магазина 99% от обувките били втора ръка под стелката пишело secondo нещо си на италиански.Друго мнение което видях е, че обувките Мeindl в редрок били правени в България и не били оригинални.Да обобщя мейндл най-вече ги харесах защото ще мога да ги пробвам,но след нещата които прочетох не съм сигурен дали не са менте.Главните ми изисквания са да не пропускат вода да не са твърде тежки и да са удобни и ако може да са от цяло парче кожа подобни на горните два модела отворен съм към всякакви предложения.Парите които съм отделил са 250лв.Ще съм ви много благодарен ако ме насочите.
Чет Яну 08, 2015 12:31 pm
Gamina
Правени в България не значи менте Фирмите масово си изнасят производството в други държави заради по-евтината работна ръка.
А това за стелките не беше втора ръка, а второ качество.
Тема я прегледах единствено бореал атлас ми хвана окото тъй като са от цяло парче кожа без никакви излишни шевове и кръпки, но надвишават за съжаление моя бюджет от 250лв.Тея 300 лева за нищо ги нямат.Да дадеш 300лв и да знам че примерно 1 година вода няма да пуснат тези обувки ами то работата много относителна,но както и да е решил съм ще си взема.Та искам да кажа че търся нещо от цяло парче кожа.Относно meindl в сайта има пише, че заводите им са в Германия и затова си мисля че нещо не е като хората ама знам ли ?!
Имам едни Salomon-ки, по-нисък клас са. Пускат си доволно вода, а и подметката им (Контрагрип) пързаля стабилно, дори по мокър асфалт. Не знам как са при по-скъпите модели.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети