ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
на поход в Стара планина в снимки
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
на поход в Стара планина в снимки
Автор Съобщение
metro

Местожителство: с.Куртово

Мнение на поход в Стара планина в снимки Отговорете с цитат
През почивните дни си направих едно страхотно походче .От Карлово до Шипка
http://www.album.bg/metro/albums/82966/

Чет Май 07, 2009 9:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Kat

Мнение Отговорете с цитат
екстра снимки Very Happy
доста хора са шетали из района тез дни...

Пет Май 08, 2009 9:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
kaleeff

Местожителство: Sofia

Стоянчо, ти ли си Метро??
Пет Май 08, 2009 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
metro

Да бе аз съм Very Happy Laughing

Пет Май 08, 2009 5:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mislesht

Местожителство: Пловдив

Хубаво ходене! Новата хижа Балкански рози изглежда съвсем прилично. Параджика е фотогеничен както обикновено. Wink

Пет Май 08, 2009 9:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
metro

През почивните дни си направих едно малко преходче.От с. Габарево през х.Соколна до х.Тъжа за 11 ч.Ето и линк към снимките
http://www.album.bg/metro/albums/89800/

Пон Юни 15, 2009 7:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mislesht

Местожителство: Пловдив

Добър маршрут! Следващият път пробвай да се спуснеш през Елидере и Тъжанско пръскало да видиш какъв купон е! Началната и крайната точка са същите. Wink

Чет Юни 18, 2009 11:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Друм

Страхотен е Триглав! Откога му се каня, но кое по-напред Smile

Метро, можеш ли да ми кажеш къде точно се намират тези кошари? Дали стават за подслон при дъжд/сняг и вятър? Обитават ли се или са изоставени? И още нещо да попитам - ако знае някой със сигурност нека каже точно и ясно за какво са построени тези сгради на Големия Кадемлия? Каква функция изпълняват или са изпълнявали? От снимките се вижда, че всички помещения имат здрави врати и прозорци. Но дали няма някоя стаичка отворена все пак, за да се подслониш? Метро, ти пробва ли ги дали всички са заключени? И последен въпрос - има ли някъде в този масив други кошари или колиби, които да стават за подслон (освен посочените по-горе)? Гледам на руските карти са отбелязани и други кошари, но дали е останало нещо от тях? Think
Чет Юни 18, 2009 2:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
redex

Местожителство: гр.София

На голям Кадемлия миналата година, когато ходихме една от малките згради беше отворена. Вратата беше вързана с тел. Вътре беше мръсно, шишета от масло петна по земята но за авариини случай става за подслон. Пак казвам това беше МИНАЛАТА година, да не стане лоша изненада. Ще потърся снимка довечера ако съм снимал конкретната постройка.
Чет Юни 18, 2009 3:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
metro

Здравейте ,значи кошарите се намиратна около 1ч. от Атанастепе ина около 2ч. от х.Соколна .А дали са обитаеми немога да кажа-понеже не съм ходил чак до тях . Гледах да се движа по пътеката /понеже за първи път ходя по тоз маршрут/и маркировката се губи .Виждат се и още кошари /доста настрани от пътя/Що се отнася до самия връх -вратите бяха затворени

Чет Юни 18, 2009 6:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todor

В неделя /14.06/минахме от там х.Мазалат - Малък Кадемлия - Пиргус - Мазалат - Танас тепе - Курткая - Демир капия - с.Скобелево. 12-13 часа Wink
Кошарите са си доста порутени, но стават за подслон и вероятно се ползват понякога от овчари. Мръсно, парцали, дрипи..... Табелка "гр.Котел" дописана отдолу "320 часа с овце" Smile
От Демиркапия нататък маркировката първо тръгна добре, но после се загуби ... та се спуснахме в западния край на селото...

На Големия Кадемлия ходихме на 01.01 и на 03.03 - всичко беше укрепено и заключено - железни капаци и т.н.

п.п. Сградите са били на военните. Предполагам РЛС. Всичко е захранвано с дизелови генератори. Вода е вземана от помпена станция 200 м. по-ниско по посока вр.Ботев - х.Триглав. Изключително скъпо за подръжка съоръжение. Иначе е уникално, особено зимата - като на друга планета е Smile
Пет Юни 19, 2009 4:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
metro

Мнение ОТ х.ЕХО до х.РУСАЛКА 8 -12 ЮЛИ Отговорете с цитат
От с. Розино до х.Ехо за 4.30 ч. го взех .Хапнах и като видях от към вр.Вежен какво идваше/черни облаци/реших да тръгна за х.Козя стена.Та за около 2.15 мин. пристигнах и се отдадох на релаксация. На сутринта на 9 юли рано тръгнах през Беклемето,заслон Орлово гнездо х.Дерменка до х.Добрила за 8.20мин. Отдадох се на заслужена почивка че на другия ден ме чакаше отново ранно тръгване.Както и стана в 8.25 ч. се разбисах в гнигата на вр.Купен и от там почна моето премеждие /загубване-поради мъглата/След около 1.30 ч. въртене почти в кръг около един връх - благодарение на едни хора който са вървяли по същия маршрут пое отново с тях. Със загубване то Добрила -заслон Ботев го взех за 8-9 ч. Там отново имаше заслужен релакс подплатен приятното посрещане на хижарите . Там след уговорка ме чакаха приятели от Г.Оряховица и спретнахме чуден купон.На сутринта тръгнахме по късно /обясними причини Very Happy / пък и пътя беше кратък 4.30ч. Заслона -вр.Ботев-х.Тъжа . Но за жалост почти пред хижата ни заваля дъжд. Отново приятна вечер /но по кратка защото ме чакаше ставане ранно/ Сутринта отново вали -та в дъжд тръгнах към х.Русалка и с.Тъжа

http://www.album.bg/metro/albums/94226/

Пон Юли 13, 2009 2:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todor

Здравей!
Виждам, че на снимка DSC01421 се вижда да виси и съхне моята раница Smile Значи сме се засекли там. Аз бях със съпругата и дойдохме много мокри от към село Тъжа. Често ходим в района на Централен Балкан, особено от есента до пролетта. Сега ще сме повече по Рила и Пирин, но от септември пак сме там.
Бих се радвал да се запознаем.
Чет Юли 16, 2009 8:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
metro

Непременно Very Happy и на мен щемие приятно Exclamation

Пон Юли 20, 2009 10:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
JimBoj

Ние много обичаме този маршрут, така наречения класически маршрут „Габърево Мазалат през върховете” доста ходене си е няма спор, в началото минавахме по маршрута описан от Метро, но после захитряхме и минаваме по старата пътека описана в пътеводителя на Чорчопа, тя минава по дерето, край кошарите и после от Водни връх завива на ляво и излиза на седловината между Танас Тепе и Зли връх, предимствата и са по – добър наклон, вода по пътя, недостатък е липса на маркировка, на места пътеката се губи и се ходи по дерето ....
В кошарите преди две години видяхме едно голямо чудо, още не вярвам, че това което каза овчаря е истина, но.... той твърдеше, че стадото е собственост на Парк Централен Балкан и го гледат с единствената цел като умре някоя овца по поляните да се хранят лешоядите ...
Сградата на голям Кадемлия наистина е строена за военни цели, като я изоставиха имаше една сага с изчезнало гориво от там. Председателя на дружество Сърнена Гора, ми разказваше, че дружеството са подредили една стаичка за заслон с маса нарове и печка, но ми разправяше, че ключа е при пазача, но явно сега пазач няма. Това са само косвени разкази а не мои лични наблюдения.
Вто Авг 04, 2009 10:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.