До хижа Македония и залезно към Голям Мечи връх
Предвид тегавата предна седмица, когато се поизмъчихме с доста багаж до Заврачица в пресно навалялия сняг, тази взех да се оглеждам за нещо по-лежерно. Пък и имах някакъв проблем с болки в левия крак от претоварването през седмицата (пустото му и търчане, с което се зарибих напоследък) и ми се щеше да му дам малко почивка. Та се реши - хижа Македония по най-беззъбия път. И разбира се снимки на залеза - времето го даваха подходящо за което.
Паркирахме колата в края на асфалта на Картала, между двете бариери - тази, дето препречва пътя към лифтената станция и другата - на входа на парка.
Стативи, обективи, раниците пак натежаха. За щастие от сняг нямаше и помен на тази височина.
Гората все още шаренееше.
Първите петна сняг се появиха към 1900.
Но почти до 2000 пътят бе чист.
Хижарската Жигула, която ни подмина по пътя. Беше успяла да се добере до къщичката в края на пътя.
Последният участък преди хижата.
Хижа Македония.
Бързо захранване с бирки, преди да дойде време да подхванем Голям Мечи връх за залеза.
Пред хижата.
И за съжаление, моментът на тръгването дойде.
На пръв поглед снегът не беше много.
Но се оказа, че е супер неприятен за ходене. Пропадане и кривене в хвойната и треволяка
.
Не знам дали заради бирите преди това или от друго, но много се измъчих. А уж беше "ей го къде е".
Тони видя, че коловете ги няма на картата и се хвана да ги маркира.
И, еееее, разгеле, довлачихме се догоре!
И настана той залез, а ние опнахме апаратурата и снимахме докато ни свърши ракията, че дори малко след това.
Прибрахме се обратно по тъмно. Кората на снега се беше втвърдила.
Супер!Чакаме залезните гъзарски снимки...
абе тва нищо общо няма със снега миналата седмица то и по Ст.Планина е така-направо пред очите ни се топеше с часове...
Нед Ное 02, 2014 8:55 pm
igurbev
fena73 написа:
и по Ст.Планина е така-направо пред очите ни се топеше с часове...
Мед ми капе на сърцето да го чуя!
Ето и малко снимки, вече от фотоапарата:
Самият залез:
ZCEZBPM написа:
Хич не ми трябваше да ги гледам снимките тук . Хвана ме срам от моите залезни снимки.
За последната половин година за трети път (след ходенето до Ехо преди две седмици ( http://blog.igurbev.net/2014/10/skoka-h-eho.html ), също и онова до Сува планина преди месец, за което още не съм и разгледал снимките), та за трети път ходя с истински фотоапарат и попътно и трите пъти (като ми увисне на врата) съжалявам, че съм го взел. Пак добре, че в крайна сметка случихме на гледки горе-долу
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети