Автор |
Съобщение |
dido
|
|
Ремонт на Алиботушкия заслон (Ливада) - търсим помощ |
|
Здравейте,
започнахме ремонт на заслона в м. Ливада (Марина поляна) в планината Алиботуш.
Заслонът е една (северната) от трите стаи в малката постройка на поляната.
Планът е следния:
1 да се поставят два двуетажни нара 180 х 200 см, давайки общо 12 нормални места за спане - цена 400 лева.
2 да се поставят 2 малки прозореца и една врата - алуминиева или друг вид дограма - цена около 300 лева
3 да се сменят печката и кюнците с нови.
4 да се оправи комина - тече покрай него и покрай коминното тяло и прави петно на тавана.
5 да се измаже северната стена отвън - там е гола тухла със зидария; при валеж набива дъжд или сняг и овлажнява стената отвътре.
6 да се измажат разни цепнатини по стените отвътре; стените да се боядисат с латекс.
Миналият уикенд резлизирахме може би най-трудната част - монтирането на наровете. Предстои да се поръчат 2-та прозореца и вратата. Печка имаме, ще се намерят и кюнци. Дотук се надявам преди идването на лютата зима да са изпълнени точки 1-3(4) от плана. Мазаческите работи ще останат за идната пролет.
Молбата ми е съфорумците да спомогнат финансово това начинание - който може и желае, с колкото реши. Касиер (и чистачка) - Mariana1000.
Снимки на заслончето, както и от миналото мероприятие - по-долу:
Преди ремонта - състояние къмто 2009:
_________________ Бутам след осмата бира
Последната промяна е направена от dido на Пон Окт 27, 2014 11:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пон Окт 27, 2014 6:02 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Още малко актуални снимки: |
|
Стаичката за заслона /всички боклуци са изнесени и по-късно изгорени/:
Процесът на почистване:
Първият нар готов още първата вечер:
Гледка от заслончето:
Снимката е връзка и към оригиналния размер. Сите снимки
Айде, народе - бръкнете у джобо с кобрите
Да не кинем билетчета на Мечит
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Окт 27, 2014 9:43 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Първо натоварихме горката кола зверски, ама хайванчето избута геройски до горе в снега.
После носихме дъските.
Сглобихме си леглото.
Насякохме дърва.
Заредихме масата.
Поради липсата на мома, зазидахме Дидо в нара
Изгорихме боклуците.
Два дена ядохме, пихме и се веселихме
Всички снимки на новите нарове и майсторите, както и на феноменалната печка и закования с дюшек прозорец може да видите тук:
https://plus.google.com/u/0/photos/107109766459999925751/albums/6074756442344630065
П.П. Леле, леле, Дидо ме е сложил касиер, що така като и от снимките на Ристо се вижда, че съм чистачката
Без майтап сега - появиха се вече и първите желаещи да дарят пари за доброто дело
Аз също на следваща заплата ще дам макар и малка сума
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Пон Окт 27, 2014 10:15 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пон Окт 27, 2014 10:39 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Кучето само си се докара отнякъде и беше нахранено и даже малко набито, защото се оказа голям беладжия
За съжаление поради липса на място в претоварената кола не можа да присъства Караман
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Последната промяна е направена от Mariana1000 на Вто Окт 28, 2014 7:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пон Окт 27, 2014 11:15 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
Вто Окт 28, 2014 2:12 pm |
|
|
gydi
|
|
|
|
Не виждам нито банкова сметка нито имейл за paypal.
Как ще се пращат парите?
|
|
|
Вто Окт 28, 2014 8:38 pm |
|
|
Планинец
|
Re: Ремонт на Алиботушкия заслон (Ливада) - търсим помощ |
|
|
|
Молбата ми е съфорумците да спомогнат финансово това начинание - който може и желае, с колкото реши. Касиер (и чистачка) - Mariana1000.
|
А как става финансовото подпомагане - банкова сметка нещо има ли?
|
|
|
Вто Окт 28, 2014 8:43 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Ами няма, защото повече ни бива да работим, отколкото да вземаме пари Аматьори!
Няма специална банкова сметка, с тези които ми писаха на лични съм се уговорила или да ми ги дадат на ръка, или да ми ги изпратят по пощата, или по моята банкова сметка.
Но въпреки, че излязох от интернет анонимността, т.е. доста хора тук ме знаят и познават, не ми се иска да си давам и тези данни публично. Така че ако може на първо време ми пишете на лично съобщение и ще ги дам на който иска да помогне.
За по-нататък сигурно баш майсторите ще измислят нещо по-практично
П.П. Истината е, че не очаквахме да има много дарители. Много ми е драго, че хората така бързо откликнаха
|
|
Вто Окт 28, 2014 8:58 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
За протокола - баш майстора на наровете е Янор Стоев, собственик и стопанин на разкошната х.Загаза в Пирин.
Благодарение на него наровете бяха сглобени много бързо, защото човека си разбира от работата и ги беше разкроил предварително.
Да не забравите да му се отблагодарите като посещавате често уютната му хижа Загаза
Най-вдясно на снимката:
|
|
Вто Окт 28, 2014 9:23 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Щом бат tzezko е наблизо винаги има стъклария, ленени покривки и сребърни прибори. Всичко е на висота.
|
|
|
Сря Окт 29, 2014 11:07 am |
|
|
headless_fly
|
|
|
|
|
|
За протокола - баш майстора на наровете е Янор Стоев, собственик и стопанин на разкошната х.Загаза в Пирин.
Благодарение на него наровете бяха сглобени много бързо, защото човека си разбира от работата и ги беше разкроил предварително.
Да не забравите да му се отблагодарите като посещавате често уютната му хижа Загаза
Най-вдясно на снимката:
|
,но който е ходил на Загаза знае - условията в хижата са гъдел за туриста, а Янор ви посреща като стари приятели и през цялото време се грижи нищо да не ви липсва.
Като гледам снимката и се сещам за домашното вино, с което ни черпи на х. Загаза
|
|
|
Сря Окт 29, 2014 9:58 pm |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
|
|
Щом бат tzezko е наблизо винаги има стъклария, ленени покривки и сребърни прибори. Всичко е на висота. |
Трябва да се страда..., от лукс!
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Сря Окт 29, 2014 10:57 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Стига с това Off topic, като ще казвате нещо, казвайте го
За Янор - това е Хижар и Човек! Досега не бях ходила на Загаза, макар да ми се е искало, голям пропуск. Представям си този човек щом свърши толкова работа по някакъв далечен заслон, какво ли прави на собствената си хижа.
Това не е скрита, а съвсем явна реклама и хич не ми пука от строгите, но несправедливи модератори
|
|
Сря Окт 29, 2014 11:14 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
Стига с това Off topic, като ще казвате нещо, казвайте го
За Янор - това е Хижар и Човек! Досега не бях ходила на Загаза, макар да ми се е искало, голям пропуск. Представям си този човек щом свърши толкова работа по някакъв далечен заслон, какво ли прави на собствената си хижа.
Това не е скрита, а съвсем явна реклама и хич не ми пука от строгите, но несправедливи модератори |
Като изравниш салдото, ше видиш ти.
Са имаш криле /форумни $/
|
|
Сря Окт 29, 2014 11:26 pm |
|
|
|