От много време се канихме с приятеля ми да направим ходене с автомобил на някаде в планината.. И речено сторено . На 23 в понеделник тръгнахме идеята беше да отидем до горски дом Българка но от юг от Мъглиж през село Селце комплекс Дюлята х. ИЗВОРА и хижата .Но останахме разочаровани -нямаше хижар. Хапнахме пред хижата и решихме да отидем до х.Ивайло Планинец и Армеец с надеждата да има хижар.Но уви и там ударихме на камък . И решихме да намерим хижа с хижар . Минаха ни няколко идеи и тръгнахме към Бузлуджа . След около 2 ч. стигнахме отново по същия път -на връщане .Разгледахме паметника -сумати пари са хвърляни. Слезнахме на х.Бузлуджа - хижара беше някак си дръпнат .Та и там не останахме поехме към х.Бедек където останахме доволни от отношението .На другия ден идеята бе да стигнем х.ТЪЖА -отново си прекарахме върховно .
Ето и снимки
http://www.album.bg/metro/albums/115051/
_________________ На туриста раницата е тежка ,но главата е лека!!!
Чет Ное 26, 2009 11:38 pm
Stoyan
Регистриран на: 30 Май 2007 Мнения: 14 Местожителство: София, Казанлък, Пловдив
Питания
Ха
Стана ми интересно, понеже планираме една разходка по Коледа в района.
Дюлята и х. Извора работеха ли? Знаеш ли дали работят поне през уикендите.
За х. Българка знам че само събота-неделя и то е добре човек да звънне предварително в горското в Плачковци, чиято собственост е.
Пътят от Селце нагоре до Българка в какво състояние е?
Здравейте .
Дюлята през уйкендите работи. А х.Извора само чрез предварителна резервация. Пътя от Селце нагоре е черен - ако е валяло дъжд или сняг ще е трудно.До колкото до Пежото нее правено нищо по него.
_________________ На туриста раницата е тежка ,но главата е лека!!!
Съб Ное 28, 2009 10:13 am
mapkxxx
Туристически комплекс "Дюлята"
Здравейте,
от къде мога да намеря информация за цена за нощувка в "Дюлята"
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети