Ще ви помоля за съвет. Каня се на 1 ноември да кача Вихрен. Дали е добра идея? Леко се притеснявам, защото ще съм сам, рано е да се каже какво ще е и времето.. Мисля си от х. Вихрен да мина по южната пътека, така да я нарека, до върха. Предполагам ще има сняг..та не знам...не съм ходил в сняг. Какво бихте ме посъветвали?
Пон Окт 06, 2014 7:28 pm
Stanev
Това най-много ме притеснява -
Цитат:
Предполагам ще има сняг..та не знам...не съм ходил в сняг. Какво бихте ме посъветвали?
Изчакай лятото, не се шегувам. Ако нямаш подготовка или необходимата екипировка рискуваш много.
_________________ "...Some people have systemathic approach on nothing..."
Пон Окт 06, 2014 7:49 pm
tortomanin
Не би трябвало да е страшно но.... щом питаш, значи не си наясно. Нямаш представа нито за наклона, нито за трудностите при сняг. По-добре с някой, дето знае какво да прави. Никой не може да ти каже какво ще е времето тогава, дали ще е гола скала, пресен сняг, фирн, мъгла, слънце, киша... Ако не можеш сам да прецениш какво става, по-добре не се напъвай. Има време за всичко. Вихрен не е чак толкоз труден връх, но инцидентите не са малко.
Пон Окт 06, 2014 8:27 pm
atanasovbg
1 ноември е събота. Като чета какво пишете май е по-добре да се откажа. Не съм лекомислен. За това и поисках съвет от по-опитните
ами...нямам котки примерно обувки, гети, щеки, хубаво панталонче, яке и...газ Иска ми се много да опитам...
П.С. минавал съм Кончето....лятно време обаче...
Пон Окт 06, 2014 8:32 pm
Tarsier
atanasovbg написа:
ами...нямам котки примерно обувки, гети, щеки, хубаво панталонче, яке и...газ Иска ми се много да опитам...
П.С. минавал съм Кончето....лятно време обаче...
Преди 5-6 години когато се запалих по планината, дори и това нямах. Тръгнах към връх Ботев април месец с едни чепици за 12 лв, които бях взел за физическо първата година в университета. Газех в сняг и лед без гети по тарзановата пътека с голям риск на някои места. На билото беше много зле , пронизващ студен вятър и мъгла, както Иво е писал - просто губиш ориентация и не знаеш на къде да тръгнеш. Вихрен съм го качвал само в сухо време, аз лично ако има сняг не бих се пробвал там без котки. Наистина като добър вариант за тогава е Мусала.
Пон Окт 06, 2014 9:53 pm
atanasovbg
много ви благодаря!
А нещо по-лекичко да ми предложите в района на Банско? Благодаря
Пон Окт 06, 2014 10:54 pm
dandan
atanasovbg написа:
А нещо по-лекичко да ми предложите в района на Банско? Благодаря
Качваш се с лифта на Безбог. От там отлепваш нагоре към вр. Безбог. Прехвърляш Мангъртепе и през Джангалската порта си за има няма и ... часа на Тевно.
На другия ден минаваш през Дясна Краледворска порта. Хвърляш раницата и бегом до Каменица. На връщане вземаш раницата качваш Кралев двор и от там по ръбчето и Демиркапийки чукари до Джано. Любуваш се на езера безчет и надолу според времето и желанията. В 16 и 30 е последния лифт към цивилизацията. Иначе още няколко часа маане из горите.
Просто вариант. През зимата обаче не знам как е. А и не мисля, че ще го пробвам
Вто Окт 07, 2014 2:18 pm
atanasovbg
Много сте мили, та чак не знам как да реагирам Благодаря на всички Останах без думи, за това може би ще пиша по-късно.
П.С Ще измисля нещо до към 2000м +-
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети