Ако някой е минавал скоро от село Костенец по долината на река Чавча и Айрян дере до премката между Сиври чал и Равни чал да ми каже има ли пътека, маркировка и от къде точно в селото или курорта над селото трябва да тръгна. Целта ми е хижа Белмекен, но искам да мина по този маршрут и после през Равни чал да сляза на хижата.
Благодаря на всички, които ще се отзоват.
Съб Сеп 27, 2014 9:27 pm
Todor
До кантона е път. Има го на всички карти. Хващаш го от Вили Костенец и все по него. В един момент се отклонява пътека за х.Белмекен/мисля, че след 10 моста/. После за малко се слива с маркировката от х.Венетица за х.Белмекен. После се стига до Кантона и покрай водохващането тръгва пътечка. Не е маркирана. Примерно след около 50-100 метра от кантона се пресича реката. При пълноводие се гази. Няма много пирамидки, трябва да се ориентираш къде е отъпкано. По някое време пак се пресича реката, но може да се продължи и по десния бряг. Няма много клек. Когато се стигне до Ушите /между Сиври чал и Ибър/ вече има колова маркировка за където искаш.
Пътеката се хваща от курорта Вили Костенец точно пред горското има табелка, в близост до чешмата с минерална вода и коза отгоре.
Пътя е с много камъни. Дебели подметки са силно пожелателни. Вода има в началото, после вече няма чешми - ако пиеш от потоци - няма проблеми.
Поправка: Ушите е между Каменити чал и Ибър. А пътека от Айран дере до премката между Равни и Сиври чал много отдавна е имало, може би и сега да има, но не зная. Десетилетия не съм минавал от там. Та тая пътека излиза на Сухото езеро между двата върха. От него нагоре няма клек и е лесно.
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org
Вто Сеп 30, 2014 9:05 pm
Todor
JWalker написа:
Поправка: Ушите е между Каменити чал и Ибър. А пътека от Айран дере до премката между Равни и Сиври чал много отдавна е имало, може би и сега да има, но не зная. Десетилетия не съм минавал от там. Та тая пътека излиза на Сухото езеро между двата върха. От него нагоре няма клек и е лесно.
Да. Верно - извинявам се. Между Каменити и Ибър е.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети