ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Маршрут до Малка Мусала

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Маршрут до Малка Мусала
Автор Съобщение
d_genov

Мнение Маршрут до Малка Мусала Отговорете с цитат
Здравейте!
Имам въпрос относно изкачването на връх Малка Мусала. Откъде може да стане това, освен през Трионите? Има ли пътека от заслон "Ледено езеро"? И въобще вариантите за маршрути трудни ли са? Rolling Eyes
Сря Сеп 24, 2014 7:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Местожителство: Рилско

Мнение Отговорете с цитат
Освен през Трионите можеш да стигнеш и през Иречек . Вариантите до Иречек са от х.Мусала през Сфинкса или северозападното ребро на Иречек , което се спуска към пътеката за х.Мусала .
От заслона пътека няма . Аз съм се качвал от заслона дирек към Иречек , но без пътека , доста е стръмно , особено ако си с тежка раница , както бях аз тогава .
При всички положения е хубаво да се направи кръг за Малка Мусала , т.е. да не трамбоваш по един маршрут на отиване и връщане Very Happy
Сря Сеп 24, 2014 7:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Ако идеята ти е да стигнеш до Малка Мусала по по- безопасен (лесен) начин от този който е през Трионите,
през Сфинкса не е по лесно Laughing

Сря Сеп 24, 2014 8:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
d_genov

Хах, всъщност това ми беше идеята Wink Еднакви ли са двата маршрута (през Иречек и през Трионите) като сложност и опасност?
Чет Сеп 25, 2014 10:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

d_genov написа:
Хах, всъщност това ми беше идеята Wink Еднакви ли са двата маршрута (през Иречек и през Трионите) като сложност и опасност?

За някои и през Трионите не е нищо особенно ама за мен и през Сфинкса не е много приятно Laughing
Ако си с още някой за кураж няма да има проблеми, освен ако нямаш фобия Laughing

Чет Сеп 25, 2014 10:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

d_genov написа:

Еднакви са.

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Чет Сеп 25, 2014 10:44 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Сеп 25, 2014 10:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Иречек-Малка Мусала е по-кофти от Трионите, защото "пътеката" се губи. На едно място се въртях като обран евреин докато видя пирамидката.
Иначе и двете не са проблем в сухо време, щом аз ги минавам след няколкочасово ходене с тежка раница и страх от височини.

Чет Сеп 25, 2014 10:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
vladofff

Защо никой не отговори на човека, че най-лесно и кратко е всъщност от Леденото езеро право нагоре. Ако плочите не са мокри, е значително по-бързо и лесно от каквото и да било друго. Просто да търси корнизчета, да заобикаля прагчета и е готов горе...
Чет Сеп 25, 2014 1:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

vladofff написа:
Защо никой не отговори на човека, че най-лесно и кратко е всъщност от Леденото езеро право нагоре. Ако плочите не са мокри, е значително по-бързо и лесно от каквото и да било друго. Просто да търси корнизчета, да заобикаля прагчета и е готов горе...

Защото тези изпълнения не са за всеки.
Ти поемаш ли отговорността да го пратиш по този маршрут?

Чет Сеп 25, 2014 2:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Да, защото при лошо време навсякъде е едно и също, а вятърът по двата ръба винаги е по-страшен от местата извън ръбовете. При хубаво - право нагоре е най-бързо и най-лесно. Освен това, от север няма такива отвеси, каквито има на Трионите от юг. Т.е. по вероятно е да се хлъзнеш и затъркаляш отколкото да паднеш, каквото може да стане на много места по Трионите. Мисля, че целия район на Мусала не е нещо, кой знае какво, с изключение на ръба след последния Маркуджик към Алеко.
Чет Сеп 25, 2014 2:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.