Автор |
Съобщение |
d_genov
|
|
Маршрут до Малка Мусала |
|
Здравейте!
Имам въпрос относно изкачването на връх Малка Мусала. Откъде може да стане това, освен през Трионите? Има ли пътека от заслон "Ледено езеро"? И въобще вариантите за маршрути трудни ли са?
|
|
|
Сря Сеп 24, 2014 7:03 pm |
|
|
dobrifin
|
|
|
Освен през Трионите можеш да стигнеш и през Иречек . Вариантите до Иречек са от х.Мусала през Сфинкса или северозападното ребро на Иречек , което се спуска към пътеката за х.Мусала .
От заслона пътека няма . Аз съм се качвал от заслона дирек към Иречек , но без пътека , доста е стръмно , особено ако си с тежка раница , както бях аз тогава .
При всички положения е хубаво да се направи кръг за Малка Мусала , т.е. да не трамбоваш по един маршрут на отиване и връщане
|
|
|
Сря Сеп 24, 2014 7:16 pm |
|
|
peca
|
|
|
Ако идеята ти е да стигнеш до Малка Мусала по по- безопасен (лесен) начин от този който е през Трионите,
през Сфинкса не е по лесно
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Сря Сеп 24, 2014 8:09 pm |
|
|
d_genov
|
|
|
|
Хах, всъщност това ми беше идеята Еднакви ли са двата маршрута (през Иречек и през Трионите) като сложност и опасност?
|
|
|
Чет Сеп 25, 2014 10:13 am |
|
|
peca
|
|
|
|
|
Хах, всъщност това ми беше идеята Еднакви ли са двата маршрута (през Иречек и през Трионите) като сложност и опасност? |
За някои и през Трионите не е нищо особенно ама за мен и през Сфинкса не е много приятно
Ако си с още някой за кураж няма да има проблеми, освен ако нямаш фобия
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Чет Сеп 25, 2014 10:34 am |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Хах, всъщност това ми беше идеята Еднакви ли са двата маршрута (през Иречек и през Трионите) като сложност и опасност? |
Еднакви са.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Чет Сеп 25, 2014 10:44 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Чет Сеп 25, 2014 10:36 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Иречек-Малка Мусала е по-кофти от Трионите, защото "пътеката" се губи. На едно място се въртях като обран евреин докато видя пирамидката.
Иначе и двете не са проблем в сухо време, щом аз ги минавам след няколкочасово ходене с тежка раница и страх от височини.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Чет Сеп 25, 2014 10:42 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
Защо никой не отговори на човека, че най-лесно и кратко е всъщност от Леденото езеро право нагоре. Ако плочите не са мокри, е значително по-бързо и лесно от каквото и да било друго. Просто да търси корнизчета, да заобикаля прагчета и е готов горе...
|
|
|
Чет Сеп 25, 2014 1:58 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Защо никой не отговори на човека, че най-лесно и кратко е всъщност от Леденото езеро право нагоре. Ако плочите не са мокри, е значително по-бързо и лесно от каквото и да било друго. Просто да търси корнизчета, да заобикаля прагчета и е готов горе... |
Защото тези изпълнения не са за всеки.
Ти поемаш ли отговорността да го пратиш по този маршрут?
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Сеп 25, 2014 2:01 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
Да, защото при лошо време навсякъде е едно и също, а вятърът по двата ръба винаги е по-страшен от местата извън ръбовете. При хубаво - право нагоре е най-бързо и най-лесно. Освен това, от север няма такива отвеси, каквито има на Трионите от юг. Т.е. по вероятно е да се хлъзнеш и затъркаляш отколкото да паднеш, каквото може да стане на много места по Трионите. Мисля, че целия район на Мусала не е нещо, кой знае какво, с изключение на ръба след последния Маркуджик към Алеко.
|
|
|
Чет Сеп 25, 2014 2:09 pm |
|
|
|