Автор |
Съобщение |
vladofff
|
|
|
|
Явно започва отново да се възстановява традицицията от средния соц по върховете да се извличат всякакви боклуци. Някой помни ли на какво приличаха Суха вапа и Купена в Рила - антени, пръчки и какво ли не, кой каквото могъл, занесъл...През ранния соц пък, върховете приличаха на президиуми на политбюро - Сталин, Тито Димитров, Васката Коларов... Тук гледам, че е копирана някаква френска мода - така съм чувал, че правят по Шамони - да гледат после как мълниите им стопяват главите на статуйките - за справка - Р.Фр.Рош. Аз пък може да съм почитател на тракийските фалически култове - какво ще кажете, ако другата седмица замъкна един двуметров х.й, с който да украся някой връх, че отдалече да се вижда моето виждане по въпроса, така де, няма само кръстове да събират гаргите, трябва повече толерантност, един вид. После ако някой ми го смъкне долу, ще орева съдовете в Брюксел, че тук се подтискат малцинствата... Докъде го докарахме само, а? Не съжалявам, ако съм засегнал някого обаче, планините са на всички и като такива, моля да си останат, доколкото може вече, чисти от всякакви лишни човешки предмети.
|
|
|
Пон Сеп 08, 2014 1:59 am |
|
|
peca
|
|
|
И на седловината от която се виждат Валявишките езера от Тевно езеро има някакъв кръст.
П.П. Явно в Пирин е модерно да се изнасят църковни реквизити по високото.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Пон Сеп 08, 2014 9:25 am |
|
|
mislesht
|
|
|
При 40 см, ако е плътен бронз, бая се е изгърбил ентусиаста!
Не знам на кого и какво иска да докаже, но не са хубави тия неща. Освен това е егоистично.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Пон Сеп 08, 2014 10:56 am |
|
|
iozkan
|
|
|
Истина е това за статуята, и скорошна изглежда тая работа. На 16.08. докато чаках другарчето на портата, за да изкачи върха, разбрах за нея. Даже го измайтапих, че му се привиждат самодиви на Джангал, но човека ми показа снимката. Някой нещо доказва, не себе си ли, на другите ли??
|
|
|
Пон Сеп 08, 2014 12:52 pm |
|
|
peca
|
|
|
Те да научат мангустите ще изчезнат тея бронзови статуи със скороста на светлината
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Пон Сеп 08, 2014 1:21 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Те да научат мангустите ще изчезнат тея бронзови статуи със скороста на светлината |
Ти мангуста над 2000мнв виждал ли си?
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Сеп 08, 2014 10:04 pm |
|
|
peca
|
|
|
|
|
|
|
Те да научат мангустите ще изчезнат тея бронзови статуи със скороста на светлината |
Ти мангуста над 2000мнв виждал ли си? |
Ами до сега не съм виждал щото и бронзови статуи не съм срещал ама сега...
То едното ще доведе до другото, те за едните боровинки превзеха Балкана , а за бронз Ахахахах
|
|
Вто Сеп 09, 2014 10:43 am |
|
|
DHG
Регистриран на: 23 Юли 2012 Мнения: 452 Местожителство: Кюстендил |
|
|
|
Аз съм виждал орки и над 2000, ама за билки или боровинки. Но това един път само.
|
|
|
Вто Сеп 09, 2014 10:47 am |
|
|
bobitata
|
|
|
Започнах темата с въпрос за статуетката на Джангал. Днес попаднах на снимка от Вихрен. Оказва се, че преди 10- 15 дни е цъфнала подобна хубост и там...
_________________ Хубавите неща ме научиха да обичам живота. Лошите- как да го живея. |
|
|
Сря Сеп 24, 2014 4:17 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Статуетката е има. На 19.09. бяхме на Тевно и група от ТД Руен се качиха до върха. После показаха невероятни снимки. Над статуетката като ореол се беше появила дъга, която после преминава в сянка. Наподобява изображението на Брокенския призрак. Много ме хвана яд, че не се качих до горе. Ама Каменица ме беше изморила. Това сигурно се вижда веднъж в живота.
|
|
|
Сря Сеп 24, 2014 4:36 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
Започнах темата с въпрос за статуетката на Джангал. Днес попаднах на снимка от Вихрен. Оказва се, че преди 10- 15 дни е цъфнала подобна хубост и там... |
Дай линкче към снимката
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Сря Сеп 24, 2014 5:04 pm |
|
|
bobitata
|
|
Сря Сеп 24, 2014 5:08 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Пирин цяла катедрала стана - то статуи, то кръстове. А из ФБ се върти снимка от Мусала с икона на св. Иван Рилски и съответния надпис (връх св. Иван Рилски).
Много религия, много нещо И ако ще да го има в други планини - при нас явно сега набира сила.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Сря Сеп 24, 2014 5:25 pm |
|
|
bobitata
|
|
|
Да, много религия, наистина. А тя религията е да си там, дори самата мисъл за планината е религия. Ама..хора разни. Кой ли ги украсява така върховете?
_________________ Хубавите неща ме научиха да обичам живота. Лошите- как да го живея. |
|
|
Сря Сеп 24, 2014 5:31 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Нещо започва да ме дразни това. Всеки си слага статуи, кръстове наляво на дясно който където му е кеф..........голям кич.
|
|
|
Чет Сеп 25, 2014 9:58 am |
|
|
|