Може ли да помислим за някакъв евтин (достъпен) аксесоар с логото на форума? До тази идея ме доведе срещата на х.Соколна със съфорумци. Ако не бях прочел в последния момент, че Алексйо ще е там - нямаше да попитам на место и да се запознаем. Ако той не ми беше казал, че rein е там- можеше да не я разпозная. С ivailo.hr се познаваме от преди и нямаше да го пропусна, но се замислих с колко ли съфорумци си пишем, пишем, а при случайна среща се разминаваме с едно "здравей".
Мисля нещо - емблема, която някой могат да си пришият на раница, на тенска.... или да залепят на щеки. Шапка, значка, нещо което да се закача да виси на раницата, а може да е с функция - например свирка, светлоотразител.... нещо, което да направи впечатление и да питаш : "ей, ти от форума ли си? аз съм....." и т.н.
Регистриран на: 24 Юли 2014 Мнения: 29 Местожителство: Столицата на хумора... хъ-хъ...
Според мен, това е една отлична идея, плътно гравитираща около гениалността! Ние постъпихме по този начин в рибарския форум "Фишинг Мания" - направихме си лепенки за коли и тениски. Така дългогодишни добри познанства и виртуални приятелства, придобиха реални измерения, което е прекрасно, защото именно общуването, разширяване на кръга на контактите и тяхното "материализиране" осмислят всеки форум.
_________________ "Това се казва дърво, мама му стара - посадиш си го пред замъка и после 1500 години ти пази сянка..." Дънкан Маклауд относно Байкушевата мура
Този стикер на форума ще виждате все по-често залепен по наши и чужди туристически обекти :
Особени благодарности на Дидо, за идеята и отпечатването на стикерите, а също и за сефтосването им на Олимп!
Лепихме го по хижи и по други обекти(тоалетната на заслон Ботев ). Може би нещо подобно, ако някой има "връзки" и може да организира. Като че ли значка е най-гъвкав вариант, може да се мести и закача на всякъде.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Вто Сеп 23, 2014 11:11 am
Balkandjiq
Ако видиш един висок рус,с голямо шише ракия да му стърчи от джобът-да знаеш-аз съм.Други опознавателни знаци-не са ми нужни...
А иначе-къв аксесоар??-
Един носи кърпи и ленти за глава,друг-не носи...
Тениска-лятоска вечер и през зимата е закрита и хич и няма да я видиш...
На колата лепенка-ми той който ходи с колата на планина-къв планинар е изобщо!?
На раницата да пришиваш нещо-ми то като знам как бая хора са издигнали вещите и екипировката в култ и ги гледат като нещо свещено-да ги не драснат тук и да ги не нацапат там.Та как ще ги накараш да шият или лепят нещо по нея?
Значка горе-долу става,ама е много соц някакси,а и ще замязаш на политик или металист.
Остава варианта-всеки да мушне по едно шише ракия в джоба,така че гърлото да му стърчи.По тва ще се познаваме.А и ще има "горивен" матриял за мохабета след запознанството...
По-свидливите като мене-празно ракиено шише с етикет и вътре водица.И ще караме на аванта...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
Регистриран на: 24 Юли 2014 Мнения: 29 Местожителство: Столицата на хумора... хъ-хъ...
Balkandjiq написа:
...
Значка горе-долу става,ама е много соц някакси,а и ще замязаш на политик или металист.
Остава варианта-всеки да мушне по едно шише ракия в джоба,така че гърлото да му стърчи.По тва ще се познаваме.А и ще има "горивен" матриял за мохабета след запознанството...
По-свидливите като мене-празно ракиено шише с етикет и вътре водица.И ще караме на аванта...
Значката е един отличен вариант, за себе си не откривам някакви негативи или излагащи моменти в използването й като своеобразна инсигния(да не звучи превзето). Компактна е, видима, трайна, лека, не заема място. И всеки може да си я забоде където му е кеф - едни на шапото, други на комбинезона, а трети, по-разкрепостени - на зърното на гърдата примерно.
За ракията то се знае - при скромните ми досегашни излети винаги си нося едно павурче с такава вместимост, че да съм в състояние да капна и на нови познати.
_________________ "Това се казва дърво, мама му стара - посадиш си го пред замъка и после 1500 години ти пази сянка..." Дънкан Маклауд относно Байкушевата мура
Навремето се направиха (от хора ентусиасти) значки на клуб Туризъм в дир.бг, който за жалост бе разтурен заради караници. Аз си купих 3 бр. Остана ми за късо време само 1 бр., който ми стои и до ден днешен в едно чекмедже. Останалите загубих, тъй като непрекъснато се разглобяваха или падаха от местата, на които ги поставях, най-често на раницата. Ама то като се завра в клек например то няма как.
Може би е по-добре, за да не изпада, е някой ключодържател. Металния пръстен ще го държи здраво за мястото, където е хванат - раница, напталон и т.н. Но пък излиза по-скъпо от значката. Трябва да се има предвид и, че логото е правоъгълно.
Нещо от този тип да речем:
Или с някакви екстри - функции, ключодържател, например:
Според мен, това е една отлична идея, плътно гравитираща около гениалността! Ние постъпихме по този начин в рибарския форум "Фишинг Мания" - направихме си лепенки за коли и тениски. Така дългогодишни добри познанства и виртуални приятелства, придобиха реални измерения, което е прекрасно, защото именно общуването, разширяване на кръга на контактите и тяхното "материализиране" осмислят всеки форум.
О! Драго ми е да срещна един ултралайт спинингист - пурист! Още "Мунчо" и "Габрово" ми подсказаха, но "Фишинг-мания" затвърди убеждението, че се познаваме.
Вто Сеп 23, 2014 2:23 pm
Mariana1000
Значка ми се струва най-подходящо, миналата година гледах на едно туристическо дружество и ми хареса.
Нищо че логото е правоъгълно, изображението на планината може да се разположи в кръг, а около него да е адреса на форума или пък думите Планинарски форум.
Защото значката може да се закачи на дреха или шапка, изобщо навсякъде, не само на раница
Ако успеем да стигнем до съгласие и на някого му се разправя, може още на Голямата среща да се сдобием с такива
П.П. Инсигния...
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Вто Сеп 23, 2014 4:39 pm
Мунчо
А не може ли логото да е назъбено - като планински рид? Просто да се изреже по контура на форумното и отдолу надпис "Планина". Сега може и да се позапълни малко - примерно зеленичко с беличко около върховете. Не мисля, че ще струва бог знае колко бройката, като предполагам, че ще има някакво минимално количество, но сигурно и доста хора ще се вземат, защото си е друго да се срещаме за малко повече от "Здрасти" мимоходом...
Разрових се в нет-а:
http://www.evelinbg.com/badge2.html
Тук например според мен ги правят на много прилична цена, може относително малка партида(от 50 до 1000 броя) и нещо много важно - с произволна форма!
п.с.
Todor написа:
...
О! Драго ми е да срещна един ултралайт спинингист - пурист! Още "Мунчо" и "Габрово" ми подсказаха, но "Фишинг-мания" затвърди убеждението, че се познаваме.
Аз съм, колега, много ми е приятно - явно е нямало как чудовищното гравитационно привличане на скромната ми персона да остане незабелязано . Или, позволявам си да си послужа фриволно с цитат от популярно четиво, "Не се плашете - това съм аз!".
Вто Сеп 23, 2014 5:40 pm
EXIIIT
+1 за значка релефна., метална с обемен стикер.........и т. н. Пък гледам вече има 5007 регистрирани..........админите да направят така, че да не можеш да се регистрираш ако не преведеш по сметка 1,20 за значка и чак след това.
Дори е желателно, защото само него имам във вектор. Само трябва да го изкопая в къщи.
Не че не мога да направя и каквото да е друго...
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сря Сеп 24, 2014 10:56 am
Мунчо
EXIIIT написа:
+1 за значка релефна., метална с обемен стикер.........и т. н. Пък гледам вече има 5007 регистрирани..........админите да направят така, че да не можеш да се регистрираш ако не преведеш по сметка 1,20 за значка и чак след това.
Мнението е шеговито, но не може да се карат потребителите насила да се асоциират с форума. Който иска значка - иска, за който не иска ще остане парещата горест. Но мисля, че има достатъчно хора, които биха се включили в инициативата - аз лично ще поръчам две, че съм загубан. От една страна може би е най-удачно желаещите да превеждат пари по сметка, но трябва да се има предвид, че повечето банки имат такса за тази услуга. От друга страна ако някой ги поръча на камара трябва да извади лични парички, които после трябва да си събира, заедно с целия ангажимент по разпращане на значките из цялата страна(от което пък вероятно някои колеги ще кажат, че има допълнително оскъпяване заради куриерската услуга, надхвърлящо цената на самия артикул)...
Сря Сеп 24, 2014 11:58 am
tzezko
Аз на 11.10. ще донеса 100 броя метални значки с картинката на Дидо, кръгла или квадратна, както преценят производителите, че е по- добре.
Сря Сеп 24, 2014 3:20 pm
tortomanin
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 1 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети