Модераторите си модерират както им отърва.За някои правилата важат,за други - не.
Цитат от правилата на форума: "Тук не се приема използването на персонални обиди и квалификации, от и към пишещи във форума, нецензурни думи и изрази, нападки и пренасяне на външни конфликти между членове на форума; "
И пример за немодерирано нарушение:
joropc написа:
Ами ходил съм, ама не с теб, защото си скъпчия, а и някой път събираш пари от клиентите си, а не ги водиш никъде, та после ти показват глупавите оправдания по телевизията...
Не е нужно да се правиш на убита лисица и да обръщаш думите ми...
Модераторите си модерират както им отърва.За някои правилата важат,за други - не.
Цитат от правилата на форума: "Тук не се приема използването на персонални обиди и квалификации, от и към пишещи във форума, нецензурни думи и изрази, нападки и пренасяне на външни конфликти между членове на форума; "
И пример за немодерирано нарушение:
joropc написа:
Ами ходил съм, ама не с теб, защото си скъпчия, а и някой път събираш пари от клиентите си, а не ги водиш никъде, та после ти показват глупавите оправдания по телевизията...
Не е нужно да се правиш на убита лисица и да обръщаш думите ми...
Виж сега, нещо май бъркаш. Форумът е създаден да се говори истината. Истината за некоректни търговци, истината за некоректни хижари, истината за хората, които си изкарват парите от четящите и пишещите в подобни форуми. Я разцъкай линкът долу и ми кажи, какво точно съм казал, което не е истина(страниците от 2-ра нагоре). К'во значи "външни конфликти между членове на форума"? Може да потърсиш и в сайта на "Господари на ефира" въпросното предаване. Или трябва да си мълчим, което е типичната българска черта. Ти говориш за цензура, не за модериране. Да, ама цензурата мене лично не ме кефи. Фактите трябва да се казват. Я ми кажи, теб лично ако те завлечат или излъжат с пари, ще си мълчиш ли? Надали. Не отричам планинарските достойнства на Динчев, както и това, че има многобройни доволни от него клиенти(от които вероятно си и ти), но понякога монетата има и друга страна, още повече че в случая, който си линкнал, той говореше пълни глупости. Кое точно в този случай трябваше да модерират модераторите и по какви причини? Много ми е любопитно. :
http://pss.bg/forum/index.php/topic,2511.5/wap2.html
Пет Юли 25, 2014 8:43 am
ZCEZBPM
Регистриран на: 25 Юли 2010 Мнения: 969 Местожителство: Стара Загора
Gamina написа:
аз съм неверник
Колкото и да не ми се занимава с глупостите на Иво, трябва да призная, че категоричността с която ги твърди леко ме дразни.
eng.Neychev написа:
Дилемата ми е следната: Ще ползвам раницата за планински преходи зима и лято за една, две нощувки с идея храненето да е в хижи и ще нося спален чувал.
Спрял съм се на две раници: 1. Айгер 40. и 2. Кентавър 60+10
Струва ми се, че Кентавъра ще ми е голям, но.... събира и малко и много. Не е нужно да го пълня с излишни багажи за да е удобен.
Какво е вашето мнение?
Кои са тези хижи дето яденето е сигурно зимата?
Зимата и яденето и дрехите които се носят са повечко и 40 литра са малко.
На 99.99% няма разлика в екипировката която се носи зимата за 1-2 дена и за 5 дена като храната я изключвам защото зимата си я носиш за толкова дни за колкото ходиш, че и отгоре . То зависи и къде ще ходиш де.
Всичко друго е същото и не е по-малко и от там не може да се спести.
Ако мислиш да ядеш по хижите(ако въобще има ядене в тях) няма никаква разлика дали ходиш за ден или за пет дена.
Не може да си вземе човек една котка вместо две или половин пикел и т.н.
Дайте да се разберем. Между зимния и летния туризъм има огромна разлика. Поради тази причина и обемите на раниците са различни. Имаш много повече дрехи, храна, не говоря изобщо за пикели, котки, снегоходки и т.н. Затова е коректно да се разделят сезоните. Ако за лятото 40 е Ок, за зимата гледаме доста по-на високо.
Нед Сеп 21, 2014 4:51 pm
ZCEZBPM
torah написа:
Дайте да се разберем. Между зимния и летния туризъм има огромна разлика. Поради тази причина и обемите на раниците са различни. Имаш много повече дрехи, храна, не говоря изобщо за пикели, котки, снегоходки и т.н. Затова е коректно да се разделят сезоните. Ако за лятото 40 е Ок, за зимата гледаме доста по-на високо.
Съгласен, ама човекът иска с един куршум(раница) два заека затова изборът му от тези двете които е посочил е преопределен.
Аз така си карам и зиме и лете със 70+10.
От по-малка и лека раница за лятото да спестя най-много половин кило или малко отгоре(600-700грама) и затова не се напъвам да купувам такава.
Съгласен, ама човекът иска с един куршум(раница) два заека затова изборът му от тези двете които е посочил е преопределен.
От по-малка и лека раница за лятото да спестя най-много половин кило или малко отгоре(600-700грама) и затова не се напъвам да купувам такава.
70+, какво носиш в това. Ако е ташевка, да те са по-малки, значи са Дойтер 50+, което е поносимо, ако е Дойтер 70+, значи си пианист и си носиш инструмента.
Нед Сеп 21, 2014 5:24 pm
ZCEZBPM
torah написа:
ZCEZBPM написа:
torah написа:
70+, какво носиш в това. Ако е ташевка, да те са по-малки, значи са Дойтер 50+, което е поносимо, ако е Дойтер 70+, значи си пианист и си носиш инструмента.
Това е някаква заблуда!
Не са по-малки Ташевките(Вихрен70+10 ) .
Използвах формулата за цилиндър на каквото прилича една раница, за да и изчисля обема преди време и даже излезе малко повече.
Близо 90 литра. И да приемем, че докато я меря съм сбъркал със някой и друг милиметър пак си ги има 80 литра.
Това е някаква заблуда!
Използвах формулата за цилиндър на каквото прилича една раница, за да и изчисля обема преди време и даже излезе малко повече.
Близо 90 литра. И да приемем, че докато я меря съм сбъркал със някой и друг милиметър пак си ги има 80 литра.
Разлика ли...
Генерализираш от собствената си камбанария.
Всичко зависи какъв преход правиш /дали разчиташ на хижи за храна и преспиване/.
Няма разлика м/у обем раница зима и лете за по-дълги преходи. Има малка в теглото /зимата е по-тежка/.
Аз съм правил 10-дневен летен преход в Пирин и 5 и 6 дневен зимен в Рила. Пълна автономия - лятото храна и спане, зимата храна. Теглото - почти едно и също.
С една и съща раница - Deuter Quantum 55+10 - 2009–та модел.
Лично за мен /а и не само/ - това е универсалния обем раница за ≥3 дена преход през цялата година.
Различно ли...
Генерализираш от собствената си камбанария.
Всичко зависи какъв преход правиш /дали разчиташ на хижи за храна и преспиване/.
Няма разлика м/у обем раница зима и лете за по-дълги преходи. Има малка в теглото /зимата е по-тежка/.
Аз съм правил 10-дневен летен преход в Пирин и 5 и 6 дневен зимен в Рила. Пълна автономия - лятото храна и спане, зимата храна. Теглото - почти едно и също.
С една и съща раница - Deuter Quantum 55+10 - 2009–та модел.
Лично за мен /а и не само/ - това е универсалния обем раница за >3 дена преход.
Ристе, прочети пак какво точно съм написал, помисли върху него и тогава ме генерализирай. Оправи си линка, щото не става за гледане. Благодаря предварително.))
Ристе, прочети пак какво точно съм написал, помисли върху него и тогава ме генерализирай. Оправи си линка, щото не става за гледане. Благодаря предварително.))
Чета.
Няма разлика в обема раница, която се ползва зиме и лете за един и същи период от време на прехода.
Връзката е наред при мене.
torah написа:
ZCEZBPM написа:
torah написа:
ZCEZBPM написа:
torah написа:
Това е някаква заблуда!
Окото( а понякога и подсъзнанието) лъже, математиката никога.
Сметни ги за по-сигурно.
Аз племеничката си когато беше в първи клас я пъхнах в раницата и така я занесох в другата стая където се бяха събрали гостите.
Това по-долу е майтап. Да уточня за всеки случай.
Сигурно е, че първо си си купил Ташевка.
После си взел Дойтера.
Човек е странно животно.
Знае че няма нужда от хиляда раници и изпитва потребност да оправдае излишното разхищение на пари и мозъкът му почва подсъзнателно да си натъкмява доказателствата в полза на новата супер дупер раница.
Реално човек почва да се саботира сам, в конкретния случай това става при подреждане на раниците.
В Ташевката(тя вече е нещо старо и излишно) е леко небрежен и натъпква нещата, в Дойтера е абсолютен перфекционист и търсеният резултат не закъснява....успял е да излъже дори и себе си, че не си е дал парите напразно и че новата раница е по-голяма.
Ристо Туристо написа:
torah написа:
...
Чета.
Няма разлика в обема раница, която се ползва зиме и лете за един и същи период от време на прехода.
Ицо не може да отречеш че зимата като мъкнеш три полара и два чифта дебели гащи ще заемат повече място, а лятото с един полар и два чифта тънки гащи може да ги сложиш в някоя по-малка раница.
Като сложим и повечето ядене зимата...
Вярно че в зависимост от това къде и как се ходи и къде ще се яде....и т.н. може да няма разлика между зимната и лятната раница, но може и да има, като пак зависи от конкретния случай.
Общо взето за зимата си трябва малко по-голяма раница, но пак с уговорки за конкретния случай е това.
Моята зимата съм и изпълвал целия обем докато лятото това не се е случвало дори и когато съм слагал палатката и чувала вътре.
Идеята ми беше че както за лятото няма значение дали ходим за 2 или за 5 дена така и за зимата няма значение дали ходим за 2 или за 5 дена.Разликите между зима и лято не съм обсъждал преди това.
Храната е нещо което не слагам в сметките , става дума само за екипировка.
И не е офтопик темата Ицо.
Как да си купи човек раница ако не е запознат с колко се пълни лято и зима за един, два или повече дни.
Само с купи си тази раница или не си купувай онази не става.
Ицо не може да отречеш че зимата като мъкнеш три полара и два чифта дебели гащи ще заемат повече място, а лятото с един полар и два чифта тънки гащи може да ги сложиш в някоя по-малка раница.
Като сложим и повечето ядене зимата...
Вярно че в зависимост от това къде и как се ходи и къде ще се яде....и т.н. може да няма разлика между зимната и лятната раница, но може и да има, като пак зависи от конкретния случай.
Общо взето за зимата си трябва малко по-голяма раница, но пак с уговорки за конкретния случай е това.
Моята зимата съм и изпълвал целия обем докато лятото това не се е случвало дори и когато съм слагал палатката и чувала вътре.
Влизаме в !
Отричам и още как.
Единици са хората като тебе дето мъкнат зимата "три полара и два чифта дебели гащи"
Чета.
Тогава защо ми даваш за пример 10 дневен летен в Пирин и 5 дневен зимен в Рила. Поправителен, чети отново, за мисленето вече почвам да се съмнявам, че е възможно.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети