ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
с. Тъжа - х. Русалка - х. Триглав - с. Тъжа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
с. Тъжа - х. Русалка - х. Триглав - с. Тъжа
Автор Съобщение
atanasovbg

Мнение с. Тъжа - х. Русалка - х. Триглав - с. Тъжа Отговорете с цитат
Мислим да направим следния преход:
1 ден - с Тъжа-Русалка-местността Вълчите дупки-Русалка (ще спим на хижа Русалка)
2 ден - Русалка - Бабско пръскало - х. Триглав - Кадемлийско пръскало - х. Триглав ( нощувка в хижа Триглав)
3 ден - Хижа Триглав - село Тъжа ( по обратния път през хижа Русалка)
Исках да попитам какво мислите за маршрута?
Може ли някой да ми даде информация какви са условията в двете хижи (стаи, цени, храна..каквото и да е).
Леко начинаещи сме и каквото можете да ми кажете би ми било от голяма полза.
Благодаря предварително
Сря Сеп 17, 2014 8:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ieronimus

Мнение Re Отговорете с цитат
http://www.atlas-s.com/Planinski/print.html?oid=2033299

Тук има инфо за маршрутите.

Да добавя, че в в Русалка има и стаи с две легла.
Спането на човек е 10 тина лева на вечер.
На Русалка ще има фасулSmile , кака Надка прави и макарони на фурна.
От Кадемлийското пръскало защо не продължите за хижа Мандрата, там винаги съм оставал с отлични впечатления.
Хубаво е предварително звъннете да си запазите места, телефоните ги има из нета.
Хубаво е да знаете, че до хижите, цитирани по-горе се стига с кола, та особено на Русалка и ако е петък вечер, може да има някой мухабет до ранни зориSmileслучвало ми се е два пъти да не мога да спя. Ако се става рано е дерт, ако ли неSmile се включвате и няма дерт.
По маршрута има маркирана пьтека и път между Тъжа и Априлци, та..трудно е да се заблуди човекSmile , макар, че прединяколко месеца малко по на запад и туй се случи.
Има много инфо за този район из форума.
Търсете публикуваното от Пламен К, неговите албуми са си пътеписи.
Весело от менSmile .
Сря Сеп 17, 2014 8:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
atanasovbg

Мнение Отговорете с цитат
много благодаря за информацията и съветите Smile ако се сетите още нещо, казвайте. Ще погледна и хижата която ми препоръчахте.
А за х. Триглав нещо?
Сря Сеп 17, 2014 8:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ieronimus

atanasovbg написа:
много благодаря за информацията и съветите Smile ако се сетите още нещо, казвайте. Ще погледна и хижата която ми препоръчахте.
А за х. Триглав нещо?

Триглав след като почина бай Кольо, предпочитам да не изразявам мнение, но може да се спи.
На бариерата един от надзирателите в Централен балкан, забравих му името дава бунгала в района на хижа Триглав, ако е на смяна питайте, но ако аз ходя ще отида до Мандрата, щото от там можете да се качите на Марагидик, района е много красив.
Спал съм ина МВР базата срещу 8 лева в района на "Смесите" имаше заповед, че окъснели туристи могат да спят срещу посочената сума, но това беше преди две години и не знам дали е актуално.
На хижа Тъжа няма да ви върнат, също е добре.
Сря Сеп 17, 2014 8:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Маршрута изглежда добър,само Вълчите дупки не знам къде са.Може и да съм минавал от там без да знам,че така се казват.Както сте го измислили, преходите са леки и сравнително къси.През Русалка съм минавал много пъти,но не съм спал там.Винаги е имало поне два вида супа, а и други неща за ядене и пиене,защото там често стават сбирки на хора дошли с колите си до хижата.Цените са нормални за хижа.За Триглав е важно да се знае,че обикновено през седмицата не работи и за да сте сигурни трябва да се обадите предварително.Когато хижарката е там има храна и то вкусна,но когато я няма мъжа й дори и чай не слага(случи ни се това лято,дори спомена,че не е там за да слугува, а да си почива).Спи се в големите бунгала които са с по3-4 стаи с поняколко легла.Цените са за спане около 12-15лв(не помня точно),храната също е на норрмални цени.Ако имате ГПС и можете да работите с него мога да ви предложа и рразнообразяване на маршрута с посещение на водопад Тъжанското пръскало,както и слизане по пътеката от Русалка до вец Тъжа.Тя е по-интересна и няма да вървите назад по същия черен път до селото. Very Happy
Сря Сеп 17, 2014 8:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
atanasovbg

супер. гледаме да е леко, защото сме с дете на 8 години с нас. За ВЕЦ Тъжа ще говоря утре с останалата част от групата и ако решим ще пиша да ни дадете координати Smile
П.С за хижа Триглав...ами дано е там хижарката Smile)))
Сря Сеп 17, 2014 9:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Оставате колата на края на селото за предпочитане пред някоя къща(все едно сте на гости), че там има много орки.
Хващате черния път и след 2 часа сте на Русалка, маркировката пресича на места пътя и ви спестява, но общо взето се движите по пътя.
Внимавайте с така наречената еко пътека "Бабско пръскало", защото е в окаяно състояние и парапетите са само "на рисунка"
Успех и добро настроение. Laughing

Чет Сеп 18, 2014 9:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Май ще се видим с хората-и ние ще сме в района тез дни...ще помагаме с квото можем
Чет Сеп 18, 2014 8:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
atanasovbg

благодаря на всички Smile а сега по леглата, че утре път ни чака Smile))))
Съб Сеп 20, 2014 12:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

НИКОЛАЙ Т. написа:
Маршрута изглежда добър,само Вълчите дупки не знам къде са.Може и да съм минавал от там без да знам,че така се казват.Very Happy

Ники Вълчите дупки е скалистото възвишение над х. Русалка, в ляво от което скача сезонното водопадче на Светишка вада. Разправят, че на времето там са се крили много вълци, нападащи животните долу на поляната Светицата. Митове и легенди. Връхчето го знаеш
Пон Сеп 22, 2014 4:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
atanasovbg

Всичко беше супер! Благодаря на отзовалите се Smile
Чет Сеп 25, 2014 10:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RUNKOV

Местожителство: Yambol

Мнение Absoluten navitak;) Отговорете с цитат
Здравеите.Кои дати сте определили за този преход.Маи съм навит
Нед Сеп 28, 2014 10:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

Местожителство: Пловдив

За хижа Триглав ми казаха, че работела само през почивните дни. Храна било хубаво да си носите, защото предлагали само супа. Най-добре звъннете преди да отидете за по-сигурно.
Нед Сеп 28, 2014 11:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
atanasovbg

ами в предния пост написах "всичко БЕШЕ супер" ...тоест вече го направихме Smile и беше наистина супер. Уцелихме хубаво време. Спахме само на хижа Триглав...боб чорбата беше уникална. Другата храна си я носихме разбира се Smile Русалка....там нещо не се впечатлихме и продължихме към триглав, където всичко беше ОК! Smile Изпадна ми една блуза....връщах се 1 км назад.... Smile беше забавно Smile)))
Пон Сеп 29, 2014 11:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Напълно съм съгласен с atanasovbg ,хижарката на Триглав е много добра готвачка.Още по-хубава е боб чорбата през пролетта,защото тогава я прави с пресни подправки. Very Happy
Пон Сеп 29, 2014 12:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.