Старопланинска сбирка на 11 октомври 2014г. на х.Узана.
В събота доста сме си вентилирали главите, та в неделните коментари от "Къде се мотахте последно?" започна да се оформя въпросът възможно ли е, кога и къде да се съберем мноооого туристи. Засега в интригата се включихме аз, Тодор долна черта Х, Реса и Димо Колев.
Разбира се, мненията са с едно повече от дискутиращите, но нали това е мястото.
Моето мнение беше: Ако искаме да се съберем тази година и да имаме време за реакция, вероятно най-подходящата дата е първата събота на октомври /4. 10/. Топло да е още и да не е съвсем веднага.Мястото трябва да е относително лесно и компромисно. Не можем да се накичим на Дженгал. Значи - или административният, или географският център е МЯСТОТО! Според мен това са или Черни, или Шипка. Не е необходимо да се напъваме с обещания или записване. От 4000 човека и 500 да дойдат, пак е добре. Предложените от мен места предполагат бързо спасяване при лошо време, лек маршрут за слабо подготвени и възрастни хора и достатъчно място за поне 2000 човека. Така както аз виждам нещата, те са лесни, защото просто се обявява ден и място - тогава идва който иска и който може. Няма поп, няма курбан, няма тонколони, речи и концерт на поп-фолк кумири. Затова е лесно.
Според Димо е хубаво да има и поп, и курбан. Може, но става трудно, да не кажа невъзможно. Поп мога и аз да ви докарам или поне актьор от театъра, облечен в расо. После? При 500 човека това са 250 килограма месо, казани и дърва, 125 хляба, 100 кила ракия, 200 вино.....
Можем така и един селски кмет да изберем, но ще трябват записвания, касиер, отчетност, връзки с местната власт, охрана.... Точно затова веднага дойде и въпросът: "Знаеш ли с какво се захващаш?".
Добре, темата е пусната, казах моето мнение в подкрепа на лесния вариант.
Вто Сеп 16, 2014 3:06 pm
tzezko
възможна е, разбира се
Ама без тонколони няма да стане. Как корифеите на планината ще споделят опита си. Относно прехраната- бих могъл с успех да ръководя една малка армия от помощник- готвачи, оборудвана със съвременни средства за борба със суровоядството, както и да поема осигуряването и доставката на продукти след организиране на комитетска каса. Освен това вече съм купил 10-ина кубика нарязани и нацепени дърва, така че и на планинско било може да възлезем. А какво те плашат 100- 200 хляба? Ами няма да взимаме, хляб си имаме и в къщи- ще се набляга на месото. И марулите, естествено. 100 човека да се съберем ще е победа на човешката сила, воля и дух. Бих станал и селски кмет, ама като не съм от село......
Требат големи поляни ако ще идват тези "хиляди милиони" хора,
хляб всеки може сам да си донесе, за печене също значи само огнище да има и някоя китара
Аиде стига с тия срешщи дето трябва един да организира на всеки поименно легло и чаршафи.
Казва се място, няма да е лошо да е по-достъпно щом искате много хора, все пак някои може да спят в коли каравани и тн.
Нали работата е да се съберат колкото се може повече любители на планината, а не професионални ПСС-та с минимум 10 000часа и 1 000 000м.н.в. в кариерите си.
Узана, Бузлуджа или нещо такова, да могат да дойдат и хора със семействата си с децата си.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Вто Сеп 16, 2014 7:55 pm
Mariana1000
М-да, но и трите форумни срещи досега са правени на места, до които не може да се стигне с кола, а на последната даже и сняг имаше
Като се намесят профитата ще видите вие деца, коли, каравани, мръвки и поп.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
М-да, но и трите форумни срещи досега са правени на места, до които не може да се стигне с кола, а на последната даже и сняг имаше
Като се намесят профитата ще видите вие деца, коли, каравани, мръвки и поп.
Даже не искам и да си помислям какви ще ги отнеса заради това ми изказване, но нека сме реалисти на някоя билна хижа, няма да се съберат 200,300 или повече хора а и да се съберат къде ще спят
Или някой си мисли, че всички в този форум имат екипировка да пренущуват на открито на над 1500м. по- това време на годината.
Аз просто тълкувам заглавието, според което не е идеята да се съберат 50-60 човека които най често ходим и пишем тук, а
много повече.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Търси се място , хижа с възможност да побере наистина много, вероятно и палатките няма да са малко?
На5.10 избори,а вече е насрочена среща на Момина поляна за 4-ти, не е хубаво така,мое мнение.
Вто Сеп 16, 2014 9:18 pm
НИКОЛАЙ Т.
За каква среща на Момина поляна става въпрос?Може ли повече инфо за това мероприятие.
Последната промяна е направена от НИКОЛАЙ Т. на Вто Сеп 16, 2014 9:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Сеп 16, 2014 9:33 pm
igurbev
Аз така или иначе на 4-ти не съм в България, но като гледам как и поредната среща тръгна с мрънкяне и обяснения ... Как пък един не се намери да каже "Дайте да го свържем с някой интересен маршрут, пък за трудноподвижните ще търсим начин". Егати дискриминацията!
Колегите от Фейсбук групата "Планинари и приятели" си организират 10-та Юбилейна среща в х.Момина Поляна на 4-5 Октомври 2014
Това е тяхното съобщение в Фейсбук :
Здравейте приятели,
и тази година традицията няма да ни отмине. И тя повелява да се съберем отново старите и нови членове на групата "Планинари" и техни приятели - в добрата Стара планина.
Датата и мястото на срещата:
4-5 Октомври, хижа "Момина поляна", в Стара планина.
Тези дни започвам записванията за нощувките.
Цени: 10лв - легло, без значение по колко човека ще се гъчкат на него
Палаткуващите - фрий, макар, че не давали много много да се опъват палатки, но съм сигурен, че ще се споразумеем с управата на парка, стига да сме както досега възпитани, и да оставим чисто след себе си
Пуснах им e-mail с надежда, че няма да имат възражения. Ще уведомявам за отговора, след като го получа
Иначе, Управителят Еленко звучеше много свестен, а и според актуалните коментари в посочения сайт на хижата, имам обосновано предположение, че това е вярно
Човекът любезно обеща, че супи и скара - ще има. Бира, вино, ракия - също, но все пак няма да ви натежи и да си донесете допълнително, за всеки случай, за радост на другари/и организатори, един вид
N.B!!!
Важно е да се знае, че както досега е било, купонът обикновено продължава до разсъмване - с музика и танци. Стиловете ще са за всекиго по всичко. Като се започне от Народното творчество, мине се през родната рок музика от близкото и далечно минало, и се стигне до творчеството на Metallica, AC/DC, Motorhead, Iron Maiden, Running Wild и още и още
Така, че за любителите на тишината е полезно да знаят и да проявят разбиране - и да се ориентират към палаткуването някъде в района. Макар, че на миналогодишната сбирка на х. "Мургана", доколкото си спомням, времето беше хубаво (надявам се и тази година), 1/3 се помещаваха в столовата, останалите 2/3 - навън на полянката, оформили няколко концентрични кръга около свирещите на китара
Аз лично мисля да се качвам от петък вечерта, тъй, че ще съм там в съботата.
Хората ги настанявам само аз - според списъка на предварително обадилите се и доброволно платилите си на място
Списъка също го съставям аз.
За резервации в хижата и допълнителни въпроси оставям следните координати:
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Следваща
Страница 1 от 9
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети