От скоро следя този чудесен форум и се възхищавам на всички Вас, които непрекъсното ходите в планините. Живея далеч от Стара планина и почти не съм стъпвала там. С група мои съученици мислим да се качим от юг някъде в по-достъпната част на планината и да преспим на хижа Дерменка или заслон Орлово гнездо, а после да повървим малко и по билото до хижа Козя стена. Така ще почувстваме поне малко какво е да минеш маршрута Ком-Емине.
Та въпросът ми е от къде е най-добре да се качим до горе. Не знам дали вече няма нещо писано по моя въпрос, но темите са безброй и се обърках.
Най лесното качване от Юг е с лифта от Сопот. Кога и как работи има писано много. От горната станция през Дерменка до Орлово гнездо прехода е приятен и с хубави гледки след като излезете на билото, а след това може да стигнете до Козя стена и от там да решите къде да слезете.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети