До връх Белмекен- 13.09
Здравейте!
На пук на прогнозата реших да кача върха и добре, че реших така- чудесно време за катерене!
Иначе нагоре си е класика- колата при язовирната стена, после към седловината за хижата и от там надясно до върха, kaто така направих на връщане, а на изкачване поради гръмотевично- дъждовната прогноза зацепих направо по реброто към върха.
Който реши нещо подобно- по- добре да стигне до язовира от към Велинград или Белово, при Сестримо правят ремонт на пътя и заобокалянето е ужсно!
И малко снимки:
http://andimit.snimka.bg/mountain/do-vr-h-belmeken.834817.34019908
Всичко най!
Последната промяна е направена от andimit на Нед Сеп 14, 2014 6:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Хубава разходка си си направил, само не е ли малко в повече пътя за една еднодневка
Много пъти се спирам от такива еднодневки защото изходното място ми е далече.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Нед Сеп 14, 2014 5:23 pm
tortomanin
Не е много пътят. Години наред правя еднодневки из Рила, като Белмекен ми е най-близо. Вчера бях на Мальовица. Ставане в 5, тръгване 40 минути по-късно. След зареждане на Садово и кафе на разклона за Септември, малко преди 10 бях на ЦПШ. В 17 и четвърт отлепих обратно. Проблем не виждам. Софиянци и пловдивчани сте по-близо до Рила.
Нед Сеп 14, 2014 6:22 pm
andimit
Не толко много пътя колега- от София тръгнах към 9:30 и горе на язовира бях в 11:30.
После 4 часа ходене/ със снимките и обяда/и в 15:30 бях при колата, после след около 2 часа каране бях до х. Лайпциг в твоя Пловдив- така че става.
.... виж Вихрен ми идва тегаво за един ден
Последната промяна е направена от andimit на Нед Сеп 14, 2014 9:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Ами то за това са е направили темата за срещи и уговорки хората.
Какво ви пречи да го обявявате, и от Хасково например до ЦПШ се минава през Пловдив и се мятам Аз или някой друг и хем колата пълна хем по- евтино на всички хем по- весело.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Нед Сеп 14, 2014 8:04 pm
tortomanin
И всички рилски еднодневкаджии от 13 септември са си допивали в Пловдив. Някои в хотел "Лайпциг", други в Кючук Париж.
Нед Сеп 14, 2014 8:37 pm
andimit
andimit написа:
Не толко много пътя колега- от София тръгнах към 9:30 и горе на язовира бях в 11:30.
После 4 часа ходене/ със снимките и обяда/и в 15:30 бях при колата, после след около 2 часа каране бях до х. Лайпциг в твоя Пловдив- така че става.
.... виж Вихрен ми идва тегаво за един ден
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети