Здравейте! Другата година планирам заедно с приятеля ми, да изкачим връх Вихрен през Кончето. Аз вече съм го изкачвала от х.Вихрен. Планът ми е да го изкачим от х.Яворов през Кончето и до х.Вихрен. Четох много из интернет, но не разбрах как се стига до тази местност Бетоловото, която е изходен пункт за х.Яворов. Т.к ще пътуваме с влак от гр.Ямбол и нямаме кола, не знам в Разлог или Банско да пристигнем (т.к видях,че и в двата града има ЖП гари). Също разбрах, че и от двата града може да се стигне до въпросната местност. Моля ако някой е минавал по този маршрут да ми помогне в избора. Проблемът ми е, че не само не зная от кой град ще е по-добре, а и от кой ще има някакъв транспорт до Бетоловото.Благодаря предварително!!
Чет Сеп 11, 2014 4:23 am
vladofff
Разлог е по-близо. От гарата/автогарата дори за около час ще стигнеш и пеш. Обикновено обаче се взема рейса, който ходи към благоевград софия или др, и помолвате шофера да ви остави на разклонението на основния път и този за х.Яворов. Това са мизерни варианти, но ако нямате и много време, просто вземате едно такси, което за десетина лева ще ви откара много нагоре, вероятно до края на асфалта. За мен това е оптималния вариант -по-добре да прекараш повече време в планината, отколкото да трамбоваш в жегата по асфалта из полето.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети