ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
ВЪПРОС ЗА ХИЖА ВЕЖЕН
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
ВЪПРОС ЗА ХИЖА ВЕЖЕН
Автор Съобщение
toni_iv_72

Местожителство: ВАРНА

Мнение Отговорете с цитат
И ТАКА - СТАНА МИ ЯСНО ЗА ПЪТЯ. СЕГА ДА ОБОБЩИМ - СПОРЕД МЕН НАЙ-ГОЛЯМОТО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ БИЛО ТО ОТ ЕДНА РАЗХОДКА В ПЛАНИНАТА ИЛИ ЕДИН ПО-ТРУДЕН ПРЕХОД Е КОГАТО СИ ПРЕМИНАЛ ПРЕПЯТСТВИЯТА /АКО Е ИМАЛО ТАКИВА/, РАЗЧИТАЙКИ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ВЪЗМОЖНОСТИ. ТОВА ТЕ ЗАРЕЖДА И ТИ ДАВА УВЕРЕНОСТ,ЧЕ МОЖЕШ ОЩЕ, СТИГА ДА СИ В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА. Razz Razz Razz
Сря Авг 27, 2014 3:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Ааааа Димчо не така,с Цецо не може да се спори,той по гръб не пада.А по темата бих казл на колежката следното:Естествено,че ще направите както намирате за добре,но това,че пътувате 350км не е оправдание.Аз пътувам от Русе до Рибарица към 300км ,оставям колата до последните къщи(което си е далеко от началото на парка),качвам се до х.Вежен,върха и стигам до х.Бенковски първия ден.Спя там и на другия ден слизам до Рибарица и се прибирам в Русе.Пропуснах да кажа,че това беше зимен преход.Ако искаш да имаш два дни в планината, пътуваш нощем.
Моля това да не се смята за заяждане.Това е просто пример за въжможен вариант.
Сря Авг 27, 2014 10:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

[quote="НИКОЛАЙ Т............,той по гръб не пада..[/quote]

Харесва ми този постулат. Laughing
Чет Авг 28, 2014 9:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toni_iv_72

Местожителство: ВАРНА

??????? ?. написа:
?аааа ?имчо не така,с ?ецо не може да се спори,той по гръб не пада.? по темата бих казл на колежката следнотоConfusedстествено,че ще направите както намирате за добре,но това,че пътувате 350км не е оправдание.?з пътувам от ?усе до ?ибарица към 300км ,остав?м колата до последните къщи(което си е далеко от началото на парка),качвам се до х.?ежен,върха и стигам до х.?енковски първи? ден.?п? там и на други? ден слизам до ?ибарица и се прибирам в ?усе.?ропуснах да кажа,че това беше зимен преход.?ко искаш да имаш два дни в планината, пътуваш нощем.
?ол? това да не се см?та за за?ждане.?ова е просто пример за въжможен вариант.

АБЕ САМО МЕРАК ДА ИМА.
Чет Авг 28, 2014 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Achiles

Здравейте,
Искам да използвам темата за да попитам нещо отностно пътеката от Клисура за х. Вежен. Вчера на връщане от хижа Ехо нимахме по билото до в. Вежен и от там се спуснахме през каменишка порта надолу към Клисура. На картата на домино е отбелязана синя маркировка, но освен на горе на каменишка порта където имаше синя стрелка аз повече синя маркировка не видях. Слезнахме по коловете вероятно през местноста хайдушки дол (където имаше чешма на която пишеше - "ХКИ ДОЛ") после по една добре очертана пътека където се появяват от време на време колове (в близост до Клисура коловете са отрязани) и накрая се излиза на подбалканския път от където след още 30 мин. влезнахме в Клисура някъде от северо-запад. Но никъде не видяхме синята маркировка. Та въпросът ми е към хора който са минавали по пътеката от Клисура към х. Вежен има ли синя макрировка или просто ние нещо сме объркали пътеката и сме минали през някоя друга?
Пон Сеп 01, 2014 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

Achiles написа:
Здравейте,
Искам да използвам темата за да попитам нещо отностно пътеката от Клисура за х. Вежен. Вчера на връщане от хижа Ехо нимахме по билото до в. Вежен и от там се спуснахме през каменишка порта надолу към Клисура. На картата на домино е отбелязана синя маркировка, но освен на горе на каменишка порта където имаше синя стрелка аз повече синя маркировка не видях. Слезнахме по коловете вероятно през местноста хайдушки дол (където имаше чешма на която пишеше - "ХКИ ДОЛ") после по една добре очертана пътека където се появяват от време на време колове (в близост до Клисура коловете са отрязани) и накрая се излиза на подбалканския път от където след още 30 мин. влезнахме в Клисура някъде от северо-запад. Но никъде не видяхме синята маркировка. Та въпросът ми е към хора който са минавали по пътеката от Клисура към х. Вежен има ли синя макрировка или просто ние нещо сме объркали пътеката и сме минали през някоя друга?

За жалост вече няма. Но скоро може да се променят нещата. Не сте объркали пътеката.
Пон Сеп 01, 2014 10:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Achiles

Цитат:

За жалост вече няма. Но скоро може да се променят нещата. Не сте объркали пътеката.

Благодаря за бързия отговор. И аз предположих че не сме объркали пътеката, но би беше любопитно. Между другото много неприятно е че коловете са изчезнали в долната част на пътеката. Ако продължава така може би трябва да се помисли за стълбове направени друг (неметален) материал Sad .
Пон Сеп 01, 2014 11:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Achiles написа:
Цитат:

Благодаря за бързия отговор. И аз предположих че не сме объркали пътеката, но би беше любопитно. Между другото много неприятно е че коловете са изчезнали в долната част на пътеката. Ако продължава така може би трябва да се помисли за стълбове направени друг (неметален) материал Sad .

няма как да са от друг материал поради много причини, най-вече атмосферни. Лошото е, че в ниското парка няма отношение и отговорността за състоянието на пътеката се размива. БТС вече отдавна ги няма, тур. дружества повечето също са само на хартия. Май скоро ще трябва да се вземем в ръце и сами да се оправим с кашата в Балкана. Идеята я има само малко желание от всички нас самите трябва и нещата могат да се оправят. И то както трябва.
Пон Сеп 01, 2014 11:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kolyogarata

Мнение пътя за Вежен. Отговорете с цитат
Здравейте.
Средата на месец Август бях на хижата.Имаше и кола и джип там.
Така,че едва ли ще имате проблем да се качите до хижата.
А ако се съмнявате можете да звъните на хижаря(Иван) да го питате за пътя
Хубав ден
Вто Сеп 02, 2014 8:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SullyErna

Здравейте за да не отварям нова тема за хижа Вежен искам да попитам колко е приблизително времето от Беклемето до хижата.
Пон Сеп 08, 2014 2:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

SullyErna написа:
Здравейте за да не отварям нова тема за хижа Вежен искам да попитам колко е приблизително времето от Беклемето до хижата.

Около 8-9 часа при хубаво време
Пон Сеп 08, 2014 2:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
SullyErna

Значи идеално за еднодневен преход Smile Благодаря за бързия отговор
Пон Сеп 08, 2014 3:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Ако подсечете вр.Юмрука и вр.Вежен може и за 5-6(без почивките) часа да сте там.Така обаче се губи смисъла на този маршрут. Laughing
Пон Сеп 08, 2014 4:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SullyErna

До хижа Козя стена съм бил по билото и сега може да използваме подсичащите за да спестим малко време, но след нея мисля пак по билото определено има разлика Smile
Пон Сеп 08, 2014 8:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
isi

Местожителство: гр.София

За да не отварям нова тема, може ли някой ходил скоро да сподели:
1. за кола пътя в какво състояние е

2. някой да е засичал дължината на пътеката към хижата. В един блог прочетох 5,5км, като 2 са до мястото откъдето започва пътеката, т.е те са по пътя. И мисълта ми е, ако тая пътека наистина е 3-4км, има ли възможност да се остави колата около пътеката, така че да се спестят тея 2км трамбоване. КОлко е стръмна тая пътека всъшност? А също и надморската височина на началото на пътеката Smile

3. някой да е засичал дължината на пътя от хижата до върха (все Вежен) , по която и да е маркировка. Отиване и връщане също ме устройва.

Изобщо интересувам се от км, не от часове.
Благодаря ви предварително за инфото Smile
Вто Юни 02, 2015 11:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.