ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Акция на жандармерията на 7-те рилски езера
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Акция на жандармерията на 7-те рилски езера
Автор Съобщение
vandu



Регистриран на: 03 Апр 2012
Мнения: 208

Мнение Акция на жандармерията на 7-те рилски езера Отговорете с цитат
По 5000 лева глоба отнесоха коняр № 1 на Дупница Анжело Момчилов и още 10 превозвачи

Момчилов: Всичко е заради безобразното поведение на някои колеги, които пребиха охранител на парка

Шефът на Национален парк „Рила”Ясен Евтимов прати жандармерия срещу коняри и превозвачи с джипки на туристи на 7-те рилски езера. Екипи на жандармерията помагат на охраната на парка за опазване на реда и природата на 7-те рилски езера. Трасето между Сапарева баня и Паничище е почерняло от жандармеристи. Те се качваха до Езерата по въжената линия. А билото на планина е залято от над 6000 дъновисти. Всички под строй са сваляни от планината. Засега няма арестувани, но над 10 коняри са изгърмели с актове по над 5000 лева. Един от ужилените е коняр № 1 Анжело Момчилов. Служители от охраната на парка му съставили акт за незаконен превоз на туристи. „Директорът на парка Ясен Евтимов ни обяви война. И всичко това е заради превозвачите с джипки, които не се спират пред бариерата, не зачитат охраната на парка. Не изпитват респект, а ние, конярите, с какво сме виновни. Не знам, но ние го отнесохме”, каза Анжело Момчилов пред вестник „Вяра”. Присъствието на блюстителите на реда се налагаше поради инцидент от миналата седмица, за който „Вяра” подробно информира. Превозвачите през последните дни са станали много агресивни и се разхождали с ножове и заплашвали охранителите на парк „Рила”.
Над 6000 дъновисти, които посрещаха на 19 август Нова година, са ужасени. Те не вярват на очите си. Някои си помислили, че става въпрос за нападение над тях от тъмни сили. „Уплашили се и взели жандармеристите за паднали черни ангели. Не се шегуваме, като видяхме, че планината почернява, си помислихме дали не са пратеници от дълбините на Земята. После разбрахме, че са жандармеристи. Държаха се внимателно с нас, даже ни помогнаха да си съберем багажа. Гонят ни, звъня на редакционния телефон и професор Петър Велинов от БАН, който прави научни изследвания на Езерата.
Миналата седмица дупнишки полицаи заключиха 43-годишния Кирил Зарев от Сапарева баня. Зарев нападнал охраната и счупил бариерата на входа на НП „Рила” в района на Сапарева баня.
Мъжът е братовчед и съименник на популярния шеф на „Енергоремонт” – Бобов дол, който имал транспортна фирма и прашил по трасето. Двамата упражнявали транспортна дейност и превозвали туристи към Седемте рилски езера. Зарев демонстративно отказал да се съобрази с наложените правилата и счупил парковата бариера. В гнева си хвърлил як пердах на служител на охраната. Човекът е наранен сериозно. Агресорът остана в ареста на районното управление в Дупница за 24 часа. Срещу него е започнато досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чужда собственост и нападение над длъжностно лице.По трасето към Седемте рилски езера хвърчат джипове нонстоп.
Те превозват туристи. Почти всяко лято се заформят кървави боеве. Обикновено се бият за клиенти. Има тартори превозвачи, които държат монопола на превоза на черно към Езерата. Миналата година двама биячи устроиха засада и пребиха с ритници свой колега, после се укриха. Превозвачите на багаж и туристи към Седемте рилски езера създават ежедневни проблеми, като тотално нарушават забраните за движене на МПС-та в тази част на планината. Един от превозвачите от Сапарева баня е рекордьор по актове.

Той е навъртял 25 акта за над 40 000 глоба. Негов подгласник виси с 30 000, но сапаревобанци въобще не се плашат от ръководството на парка. Маршрутите, които използват превозвачите нарушители, са извън републиканската пътна мрежа и те не могат да бъдат спирани от КАТ и полицията. А от охраната на НП „Рила” сапаревобанци въобще не се плашат и нямат респект.

http://www.e-79.com/news-77167.html

Някой очевидец няма ли тук да сподели от първо лице.
Съб Авг 23, 2014 5:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG



Регистриран на: 23 Юли 2012
Мнения: 450
Местожителство: Кюстендил

Мнение Отговорете с цитат
Черните ангели от дълбините на земята Tooth Па още е рано за гъби бе, тия кво ли са зимали Clap
Съб Авг 23, 2014 5:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi



Регистриран на: 01 Дек 2009
Мнения: 681
Местожителство: Варна

Мнение Отговорете с цитат
Най-после нещо весело! Ще е тъжно ако не изловят и тези с колите, ако е истина че само коняри са глобили.
Съб Авг 23, 2014 5:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vandu



Регистриран на: 03 Апр 2012
Мнения: 208

Мнение Отговорете с цитат
Дано информацията е достоверна, защото освен тази статия друго нищо не намерих.
Съб Авг 23, 2014 5:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca



Регистриран на: 17 Яну 2012
Мнения: 1038
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Крайно време е какви са тия дановисти какви са тия джипове и защо трябва да стане нещо подобно за да се размърда директора на парк Рила Question
Защо това се допускаше до сега, а и най вероятно и след 3 дни, нали толкова траят чудесата в България.
КАТ не можели да ги санкционират защото нямало закон, а защо няма закон Question за да може наши и ваши да си шарят с колите, и да вилнеят с резачките за "санитарна сеч"

_________________
"АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Съб Авг 23, 2014 6:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gamina



Регистриран на: 31 Авг 2007
Мнения: 2486

Мнение Отговорете с цитат
DHG написа:
Черните ангели от дълбините на земята Tooth Па още е рано за гъби бе, тия кво ли са зимали Clap

Laughing Laughing
Дано е вярно, и дано не са го отнесли предимно конярите.
а картинката на 6000 дъновиста под конвой ми се струва твърде пресилена.

_________________
www.summitsweb.com
Съб Авг 23, 2014 8:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Liubitel



Регистриран на: 02 Юни 2013
Мнения: 394
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Малко встрани от темата, но парковата охрана никак не си върши работата - вчера имаше мотористи на билото Мальовица-Дамга.Аз бях долу на Паниците и звукът на моторите им беше оглушителен. Като оправят пътеките, поне някои, примерно чува се за тази от ЦПШ до Йончевото - 6 м щели да я правят, сигурно и с джипове и леки коли ще ходят до там. И какво ние туристите да правим?!Може би и ние да викаме жандармерия, ако имаме връзки там, иначе не биха дошли.Тук си говорим, а изродите си правят каквото искат...

_________________
Всичко е възможно.
Пон Авг 25, 2014 6:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht



Регистриран на: 29 Ное 2006
Мнения: 3423
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Дано да е вярно и да стане обичайна практика! ръкопляскания

_________________
Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Авг 25, 2014 10:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Gamina



Регистриран на: 31 Авг 2007
Мнения: 2486

Мнение Отговорете с цитат
Liubitel написа:
Като оправят пътеките, поне някои, примерно чува се за тази от ЦПШ до Йончевото - 6 м щели да я правят, сигурно и с джипове и леки коли ще ходят до там. И какво ние туристите да правим?!Може би и ние да викаме жандармерия, ако имаме връзки там, иначе не биха дошли.Тук си говорим, а изродите си правят каквото искат...


Пак встрани от темата - пътеката/път между Алеко и Голи връх е бетониран и насипан с гаден, ситен и противен чакълец (още не мога да проумея кой си мисли, че тая настилка е подходяща). Еми честно казано не бях сигурна, че съм на правилното място, докато не видях лифта. А толкова приятна пътека беше - на сянка в гората, сега е някаква тъпа алея по която боксуваш и ти влизат камъчета в сандалите.

А статията е очеизвадно пресилена - ако някой беше свалил дъновистите отгоре, сега щяха да са надали вой до небесата, не са чак толкова възвишени, че да си траят.

_________________
www.summitsweb.com
Пон Авг 25, 2014 10:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Slav



Регистриран на: 20 Юни 2013
Мнения: 26

Мнение Отговорете с цитат
Gamina написа:


Пак встрани от темата - пътеката/път между Алеко и Голи връх е бетониран и насипан с гаден, ситен и противен чакълец (още не мога да проумея кой си мисли, че тая настилка е подходяща). Еми честно казано не бях сигурна, че съм на правилното място, докато не видях лифта. А толкова приятна пътека беше - на сянка в гората, сега е някаква тъпа алея по която боксуваш и ти влизат камъчета в сандалите.



Същото се прави в момента от х. Кумата към Конярника. Не са минибагери, не е чудо. А явно имат намерение да я избордюрят и изчакълят цялата под предлог, че се грижат за хората с увреждания:

2.1.2. Ремонт и възстановяване на алейната мрежа на ПП Витоша.Дейността включва възстановяване на настилка; ремонт, възстановяване и поставяне на нови бордюри; почистване и ремонт на съществуващи канавки и изграждане на нови каменни канавки; възстановяване и ремонт на съществуващи водостоци и изграждане на нови каменни и бетонни; изграждане на каменни и дървени прагчета; монтиране на антипаркингови елементи; изграждане и ремонт на мостове, скари и предпазни парапети и други по туристическите пътеки. Дейността няма да засегне местообитания, предмет на опазване. Ще бъдат ремонтирани и възстановени част от съществуващите 300 км туристически алеи, включително в припарковата зона по подходите към парка в района на Бистрица, Княжево, Владая, Бояна, Драгалевски манастир и др.
Пон Авг 25, 2014 10:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina



Регистриран на: 31 Авг 2007
Мнения: 2486

Мнение Отговорете с цитат
Off Topic
И от Тихия Кът към Владая също, като се затичаш надолу и може направо във Владая да спреш със сипея Laughing

_________________
www.summitsweb.com
Пон Авг 25, 2014 10:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina



Регистриран на: 31 Авг 2007
Мнения: 2486

Мнение Отговорете с цитат
Още малко по темата:

http://novanews.bg/news/view/2014/08/24/84121/%D0%96%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%A0%D0%B8%D0%BB%D0%B0/

_________________
www.summitsweb.com
Пон Авг 25, 2014 1:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Sineva



Регистриран на: 21 Ное 2007
Мнения: 368

Мнение Отговорете с цитат
Gamina написа:
Пак встрани от темата - пътеката/път между Алеко и Голи връх е бетониран и насипан с гаден, ситен и противен чакълец (още не мога да проумея кой си мисли, че тая настилка е подходяща). Еми честно казано не бях сигурна, че съм на правилното място, докато не видях лифта. А толкова приятна пътека беше - на сянка в гората, сега е някаква тъпа алея по която боксуваш и ти влизат камъчета в сандалите.


И моите впечатления са такива. Някога, по тоталитарно време, настланите алеи се насипваха с пясък. Беше много по-удобен от сегашния дребен чакъл. Изобщо според мен новата туристическа инфраструктура във Витоша в доста случаи е по-некачествена и по-нетрайна от старата. А понякога е и направо излишна и дори вредна. Например каменните зидове край някои пътеки или дългите дървени скари на педя над земята, които са опасно хлъзгави във влажно време. Със сигурност е могло парите за тях да намерят по-полезно приложение. Разбира се, похвално е, че след толкова години на занемарение и постепенно разрушаване на алеите с изкуствени настилки започнаха ремонти, но щеше да е още по-добре те да са поне на предишното ниво.
Пон Авг 25, 2014 7:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivailo.hr



Регистриран на: 22 Мар 2010
Мнения: 1355
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
DHG написа:
Черните ангели от дълбините на земята Tooth .................................................................................

Аз много от ангели не разбирам, ма те не бяха ли бели?! По-скоро ми прилича на Отмъщението на ситите / Revenge of the Sith, щото те са черни. Laughing


vandu написа:
Дано информацията е достоверна, защото освен тази статия друго нищо не намерих.

Достоверна... Вярвай си ти на медии... Виж им само каруцарските заглавия и език:
... удари с жандармерия коняри ...
Трасето между Сапарева баня и Паничище е почерняло от жандармеристи. (Колко ли униформени има в Дирекция "Специализирани полицейски сили" {защото вече Жандармерия няма}? Колко от тях са заети с бежанците на турската граница и т.н.? Всеки сам може да си направи сметката, колко може да "почернее" въпросното трасе.)
Пон Авг 25, 2014 10:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vedrin



Регистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 5827
Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Sineva написа:
Някога, по тоталитарно време, настланите алеи се насипваха с пясък. Беше много по-удобен от сегашния дребен чакъл.

Пясъкът е наистина малко по-удобен от дребния чакъл за ходещите. И двете настилки обаче са податливи на изравяне при порои, особено при недобре направено и/или зле поддържано отводняване. В някои по-стръмни участъци никакво отводняване не би спасило тези настилки (на Витоша е пълно с лоши примери). Далеч по-добре е там да се оставят затревените горски пътечки -- хем са най-удобни и меки, хем и най-издръжливи, ала ... не предполагат "усвояване на едни пари". Между другото, в Германия турситическите пътеки се поддържат от доброволци, организирани от туристическия съюз. У нас също има някои добри примери, макар и често да се налага (засега) доброволците да се самоорганизират...
Пон Авг 25, 2014 11:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov