ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Избор на трисезонни обувки за топлото полугодие.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 43, 44, 45  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Избор на трисезонни обувки за топлото полугодие.
Автор Съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
на полуавтомата не му трябва издатина отпред.

Сря Авг 20, 2014 6:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
icpart

Местожителство: Варна

Gamina написа:
на полуавтомата не му трябва издатина отпред.

Да права си. Явно писах малко наизуст тъй като не познавам точно разликите между различните видове котки но вече и тези знания са запълнени :wink. Точно модела с жлеба отзад е за полуавтоматични котки и издутината е явно част от подметката просто.
Сря Авг 20, 2014 7:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

icpart написа:
Имат мембрана Sympatex която е същата която се използва в обувките на Бореал и се води с най-голям воден стълб от всички познати мембрани 45000mm и дават по спецификация. .

Бореал са с dry line мембрана !Колежката имаше Ломерки-предлаганите от сайта на Ташев-много недоволна-пускат вода,бързо се амортизираха и и убиваха-неудобни!И подметката(макар и вибрамова) не беше достатъчно твърда за зимни чепици...
Сря Авг 20, 2014 8:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

fena73 написа:
И подметката(макар и вибрамова) не беше достатъчно твърда за зимни чепици...

Вибрам правят подметки и за еспадрили, и за гуменки. Няма никакво знаение за твърдостта.
Чет Авг 21, 2014 12:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

точно така, твърдостта зависи от средния слой на подметката. От долния зависи сцеплението.

Чет Авг 21, 2014 7:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Тва-ясно!Имал съм маратонки с вибрам които се изтриха хато галоши Very Happy
Имах предвид че като цяло(поне модела за който говоря) не става за зимата!
ей тия май бяха:
http://www.tashev.bg/shop/show_pics.php?idpics=3701
или подобен модел
Чет Авг 21, 2014 8:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
icpart

fena73 написа:
icpart написа:
Имат мембрана Sympatex която е същата която се използва в обувките на Бореал и се води с най-голям воден стълб от всички познати мембрани 45000mm и дават по спецификация. .

Бореал са с dry line мембрана !Колежката имаше Ломерки-предлаганите от сайта на Ташев-много недоволна-пускат вода,бързо се амортизираха и и убиваха-неудобни!И подметката(макар и вибрамова) не беше достатъчно твърда за зимни чепици...

Ми ако потърсиш информация в нета ще разбереш че то реално dry line мембраната е леко модифицирана Sympatex мембрана. От това което намерих в нета просто от Бореал слагат допълнителен слой към мембраната с цел да увеличат дишаемостта малко.
По принцип нямам представа как е този модел но аз имам този с целия гумен борд. Ми то всяка обувка рано или късно пуска ако ще да е с най яката мембрана. Освен това всеки крак е индивидуален. На един човек може даден модел да е супер удобен за друг да му убива отвсякъде. Затова задължително е да се пробва обувката преди покупката и затова избягвам да пазарувам обувки онлайн поради тази причина. Друг е проблема че в БГ даже в магазина нямаш възможност да тестваш адекватно туристически обувки. Не е например като в някои западни магазини където имат изкуствено направен терен имитиращ планински точно с целта да я усетиш обувката как ще се държи в реални условия.
То реално вибрама е последния слой от обувката който слага производителя т.е. гумата с грайфера ако може да се изразя по грубо.
Чет Авг 21, 2014 8:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

Имате ли някакви впечатления от марката Цамберлан? Има коментари при ловците, но ме интересува туристическо мнение. Отгоре пише Горетекс, отдолу Вибрам. Моделът не разбрах как се казва, на едно място пише FLEX-STM.
Купих ги намалени, за 200 лева, не вярвам да съм се набутал много.
Съб Сеп 06, 2014 8:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gamina

замберлан са добри обувки Smile нямам лични наблюдения, но не-личните отзиви са все добри.

Съб Сеп 06, 2014 8:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Gamina написа:
замберлан са добри обувки Smile нямам лични наблюдения, но не-личните отзиви са все добри.

+1

Съб Сеп 06, 2014 10:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
g.lubenov

tortomanin написа:
Имате ли някакви впечатления от марката Цамберлан? Има коментари при ловците, но ме интересува туристическо мнение. Отгоре пише Горетекс, отдолу Вибрам. Моделът не разбрах как се казва, на едно място пише FLEX-STM.

Трети сезон почвам, без забележки, една от най сериозните фирми за обувки са за съжаление малко познати у нас.
Нед Сеп 07, 2014 12:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

tortomanin написа:

А ти от къде ги купи Question

Нед Сеп 07, 2014 1:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tortomanin

Местожителство: Хасково

В раздел Планини, планини споменах, че ги откъртих от Австрия, но не се вмъкнах в подробности. Взех ги от един магазин на лифта на Китцщайнхорн, където бяха намалени, вероятно поради липса на интерес. Бяха свалили 80 евро, значи са били 360 лъвчета. Заради големите си крака не се колебах, купувам всичко, което ми стане и мога да платя.
Нед Сеп 07, 2014 2:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
t.hristov

Марката Zamberlan се продава у нас. Могат да се пробват в
Магазин СПОТЧЕТО -София, ул. Паренсов 12 (в двора на пицария Парма)

http://spotcheto.com/shoes/Monster-GTX-RR-Black
Пон Сеп 08, 2014 7:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Още един глас за LOMER Pelmo STX ! След последният четири дневен мокър тест в Пирин, имам отлични впечатления от тях.

Пон Сеп 08, 2014 9:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 43, 44, 45  Следваща
Страница 17 от 45

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.