| Автор |
Съобщение |
Gamina
|
|
|
| Сря Авг 20, 2014 6:49 pm |
 |
 |
icpart
|
|
|
 |
 |
на полуавтомата не му трябва издатина отпред. |
Да права си. Явно писах малко наизуст тъй като не познавам точно разликите между различните видове котки но вече и тези знания са запълнени :wink. Точно модела с жлеба отзад е за полуавтоматични котки и издутината е явно част от подметката просто.
|
|
|
|
| Сря Авг 20, 2014 7:23 pm |
|
 |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
 |
 |
Имат мембрана Sympatex която е същата която се използва в обувките на Бореал и се води с най-голям воден стълб от всички познати мембрани 45000mm и дават по спецификация. . |
Бореал са с dry line мембрана !Колежката имаше Ломерки-предлаганите от сайта на Ташев-много недоволна-пускат вода,бързо се амортизираха и и убиваха-неудобни!И подметката(макар и вибрамова) не беше достатъчно твърда за зимни чепици...
|
|
|
|
| Сря Авг 20, 2014 8:56 pm |
|
 |
radi
|
|
|
 |
 |
И подметката(макар и вибрамова) не беше достатъчно твърда за зимни чепици... |
Вибрам правят подметки и за еспадрили, и за гуменки. Няма никакво знаение за твърдостта.
|
|
|
|
| Чет Авг 21, 2014 12:49 am |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
точно така, твърдостта зависи от средния слой на подметката. От долния зависи сцеплението.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
|
| Чет Авг 21, 2014 7:45 am |
 |
 |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
| Чет Авг 21, 2014 8:47 am |
|
 |
icpart
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Имат мембрана Sympatex която е същата която се използва в обувките на Бореал и се води с най-голям воден стълб от всички познати мембрани 45000mm и дават по спецификация. . |
Бореал са с dry line мембрана !Колежката имаше Ломерки-предлаганите от сайта на Ташев-много недоволна-пускат вода,бързо се амортизираха и и убиваха-неудобни!И подметката(макар и вибрамова) не беше достатъчно твърда за зимни чепици... |
Ми ако потърсиш информация в нета ще разбереш че то реално dry line мембраната е леко модифицирана Sympatex мембрана. От това което намерих в нета просто от Бореал слагат допълнителен слой към мембраната с цел да увеличат дишаемостта малко.
По принцип нямам представа как е този модел но аз имам този с целия гумен борд. Ми то всяка обувка рано или късно пуска ако ще да е с най яката мембрана. Освен това всеки крак е индивидуален. На един човек може даден модел да е супер удобен за друг да му убива отвсякъде. Затова задължително е да се пробва обувката преди покупката и затова избягвам да пазарувам обувки онлайн поради тази причина. Друг е проблема че в БГ даже в магазина нямаш възможност да тестваш адекватно туристически обувки. Не е например като в някои западни магазини където имат изкуствено направен терен имитиращ планински точно с целта да я усетиш обувката как ще се държи в реални условия.
То реално вибрама е последния слой от обувката който слага производителя т.е. гумата с грайфера ако може да се изразя по грубо.
|
|
|
|
| Чет Авг 21, 2014 8:48 pm |
|
 |
tortomanin
|
|
|
Имате ли някакви впечатления от марката Цамберлан? Има коментари при ловците, но ме интересува туристическо мнение. Отгоре пише Горетекс, отдолу Вибрам. Моделът не разбрах как се казва, на едно място пише FLEX-STM.
Купих ги намалени, за 200 лева, не вярвам да съм се набутал много.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2014 8:42 pm |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
замберлан са добри обувки нямам лични наблюдения, но не-личните отзиви са все добри.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2014 8:55 pm |
 |
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4333 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
| Съб Сеп 06, 2014 10:38 pm |
|
 |
g.lubenov
|
|
|
|
 |
 |
Имате ли някакви впечатления от марката Цамберлан? Има коментари при ловците, но ме интересува туристическо мнение. Отгоре пише Горетекс, отдолу Вибрам. Моделът не разбрах как се казва, на едно място пише FLEX-STM.
Купих ги намалени, за 200 лева, не вярвам да съм се набутал много. |
Трети сезон почвам, без забележки, една от най сериозните фирми за обувки са за съжаление малко познати у нас.
|
|
|
|
| Нед Сеп 07, 2014 12:08 pm |
|
 |
peca
|
|
|
 |
 |
Купих ги намалени, за 200 лева, не вярвам да съм се набутал много. |
А ти от къде ги купи 
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
|
| Нед Сеп 07, 2014 1:13 pm |
|
 |
tortomanin
|
|
|
В раздел Планини, планини споменах, че ги откъртих от Австрия, но не се вмъкнах в подробности. Взех ги от един магазин на лифта на Китцщайнхорн, където бяха намалени, вероятно поради липса на интерес. Бяха свалили 80 евро, значи са били 360 лъвчета. Заради големите си крака не се колебах, купувам всичко, което ми стане и мога да платя.
|
|
|
|
| Нед Сеп 07, 2014 2:59 pm |
|
 |
t.hristov
|
|
|
| Пон Сеп 08, 2014 7:47 pm |
|
 |
t.hristov
|
|
|
|
Още един глас за LOMER Pelmo STX ! След последният четири дневен мокър тест в Пирин, имам отлични впечатления от тях.

|
|
|
|
| Пон Сеп 08, 2014 9:47 pm |
|
 |
|