Автор |
Съобщение |
Dimo Kolev
|
Чеверме в Балкана на 23.08. и снимане на залеза :-) |
|
Настана време да направя това за което се зарекох при започването на пътеводителя. Да осигуря едно агне, което да врътнем нейде в Балкана.
Графикът за мероприятието е следния:
Пристигане на заслон Орлово гнездо в петък 22.08. надвечер. Ще се качват дърва и провизии.
На 23.08. рано сутринта който желае може да се поразходи по някоя от разрешените и добре маркирани пътеката към заслона или да снима изгрева. Или да се наспи до късно. В това време агнето вече ще танцува на шиша под вещото ръководство на майстор готвач tzezko.
По някое време (а може и по никое) ще започва еденето и пиенето. Освен мръвката ще донеса и десетина литра ракиика, така че ако видите по пътя нейде малко салатка я подкарайте нагоре
Спането ще бъде на палатки, като за сега има свободни и около десетина нара в заслона. В неделя кой от къде е.
Дано ОНЗИ горе бъде с нас и всичко зависещо от него е наред. Останалото мисля, че ще бъде.
P.S. За бирата незнам как ще е на заслона, но сигурно ще има някакви количества. Добре е да не се надяваме само на тях обаче.
Който иска нека заповяда.До скоро
Последната промяна е направена от Dimo Kolev на Пон Авг 11, 2014 10:16 pm; мнението е било променяно общо 7 пъти |
|
|
Нед Авг 03, 2014 8:38 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
Би ли споделил кой маршрут ще се маркира? То мераклии ще има не се притеснявай.
Има и един майстор готвач, който е много запален планинар. Повечето колеги, още помнят неговия курбан
Последната промяна е направена от t.hristov на Нед Авг 03, 2014 8:57 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Нед Авг 03, 2014 8:53 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Нека маршрута остане за накрая. Той не е най-важната част. Другата с агнето е с приоритет
А повече майстор готвачи - по-вкусно агне за софрата
|
|
|
Нед Авг 03, 2014 8:57 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
То май за един и същи готвач говорим с тебе
|
|
|
Нед Авг 03, 2014 9:06 pm |
|
|
martin555
|
|
|
|
|
Нека маршрута остане за накрая. Той не е най-важната част. Другата с агнето е с приоритет
А повече майстор готвачи - по-вкусно агне за софрата |
Подозирам маршрута!!! Ако е Джафардере, как ще се катери агнето, по-добре някоя коза изпечете!
_________________ http://martinpetrov555.blogspot.com/ |
|
|
Пон Авг 04, 2014 11:27 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Агне ще е. Козата много е жилава. А то си има път до мястото. Заповядай и ти, може да ми покажеш хем Големия водопад. Ама без рапелиране по него, че ми се вие свят от високото
|
|
|
Пон Авг 04, 2014 11:38 am |
|
|
martin555
|
|
|
|
|
Агне ще е. Козата много е жилава. А то си има път до мястото. Заповядай и ти, може да ми покажеш хем Големия водопад. Ама без рапелиране по него, че ми се вие свят от високото |
Дано успея да си освободя съботата, на драго сърце!
_________________ http://martinpetrov555.blogspot.com/ |
|
|
Пон Авг 04, 2014 11:41 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Хайде де на никой ли не му се яде печено Ни вопъл ни стон. Целият форум ли е на море
Вариантите за спане са на Орлово гнездо или Чучул. Утре най-късно се надявам да разбера дали са свободни за тези дати.
|
|
|
Пон Авг 04, 2014 4:23 pm |
|
|
danin94
|
|
|
Ако не е Джафара , да не би да имаш предвид по дерето на Сухата река , та до Кози брод и от там до Кралимарковата ...има наченки на пътека от брода нагоре ....
|
|
|
Пон Авг 04, 2014 5:22 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
|
|
Ако не е Джафара , да не би да имаш предвид по дерето на Сухата река , та до Кози брод и от там до Кралимарковата ...има наченки на пътека от брода нагоре .... |
Стига с тази пътека. Маркирането е ясно и лесно. Ще я кажа коя е но по-късно. Сега проверявам за желаещи за агнето. Ако не се съберат достатъчно мераклии, то и маркировката ще отпадне . Пък и главния готвач ще се откаже. Ще трябва двамата с него по-половин агне да изядем
|
|
|
Пон Авг 04, 2014 5:28 pm |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Ти агнето го остави, ами кажи за пътеката... Коя е, с какъв цвят ще е, обозначена ли е на картата, кастрене ще има ли?
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Пон Авг 04, 2014 5:47 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
|
|
|
Ти агнето го остави, ами кажи за пътеката... Коя е, с какъв цвят ще е, обозначена ли е на картата, кастрене ще има ли? |
Не слушай dıdogen, като казва "Ти агнето го остави"
То младо, като избяга кой ще го гони? Току виж сме останали само с маркирането, а някой друг да го изяде агнето.
Ти го вържи агнето над жарта и остани до него. Ние знаем да маркираме докато се опече.
Аз на куц-крак ще се опитам да се добера до някъде(до агнето).
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Пон Авг 04, 2014 10:07 pm |
|
|
tskostov
|
|
|
И мен ме интересува къде ще се маркира, понеже така или иначе планирам едно ходене между 18 и 21, да видим дали ще мога да го съчетая... Че нещо, идеята с агънцето много блазнеща... Пък и блажничка, мама му стара... Давай да видим, че моя маршрут ще се върти в Карловския балкан и Орлово гнездо може би ще ми дойде много път, че другата част от групата ми е ангажирана през уикенда
_________________ http://facebook.com/tskostov
http://cvetoslavkostov1.wix.com/tskostov
http://sdstudio.ovo.bg |
|
|
Пон Авг 04, 2014 11:39 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Димо що не го отложиш малко за септември/ или ще порасне агнето/ сега всичко живо е по морета отпуски...........Аз лично топя крачката на морето и от тук пиша и чета за планината, че ми става по хладничко някак си.Иначе идеята си е добра и аз имам агънца за изяждане, но до 10.09.съм по морета разни.
|
|
|
Вто Авг 05, 2014 10:29 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
|
|
Димо що не го отложиш малко за септември/ или ще порасне агнето/ сега всичко живо е по морета отпуски...........Аз лично топя крачката на морето и от тук пиша и чета за планината, че ми става по хладничко някак си.Иначе идеята си е добра и аз имам агънца за изяждане, но до 10.09.съм по морета разни. |
Остави го това море. Аз се чудя как да избягам от него, ти насила към него си тръгнал.
Датата и реда на мероприятието вече е обявен в първия пост към темата. Вижте подробностите най-горе.
|
|
|
Вто Авг 05, 2014 11:22 am |
|
|
|